Consiliul Județean a spus „pas” finanțării clubului Olimpia! Conducătorii echipei sătmărene au prezentat situația datoriilor

Marius ANGHEL 19 Dec. 2017, 15:25 Campionat
Consiliul Județean a spus

Soarta Olimpiei Satu Mare rămâne doar în mâna primăriei orașului pe care îl reprezintă în fotbalul românesc. Cel de-al doilea asociat din cadrul clubului din Nord-Vest-ul țării, Consiliul Județean Satu Mare, a spus din nou „pas” finanțării echipei cu ocazia ședinței de luni. Cum Olimpia are mari probleme financiare din cauza cărora a și fost depunctată de trei ori în campionat și a ajuns pe ultimul loc, viitorul clubului rămâne incert. În situația în care nu-și va achita datoriile urgente, echipa va fi penalizată în continuare și, într-un final, exclusă din Liga 2.

Trecut în ședința de luni a Consiliului Județean Satu Mare la capitolul „Diverse”, subiectul Olimpia Satu Mare nu a adus nicio noutate, scrie Informația zilei. Conducerea clubului, cei câțiva jucători prezenți la ședință și consilierii județeni Alexandru Horvat, Joszef Pinter, Adrian Cozma au pledat în van pentru cauza Olimpiei. Niciun argument nu a dus la modificarea poziției conducerii CJ de a refuza să sprijine financiar clubul. Nici măcar soarta copiilor de la grupele de juniori ale clubului nu i-a înduplecat.

Pentru Olimpia rămâne astfel doar varianta de a se adresa în instanță în vederea obligării Consiliului Județean, unul dintre cei doi membrii ai clubului, să își respecte obligațiile conform statutului și actului constitutiv. E opțiunea pe care a solicitat-o de curând clubului chiar primarul Gabor Kereskenyi, șeful celuilalt membru asociat de la Olimpia. Același lucru se poate întâmpla și la Pandurii Târgu Jiu, acolo unde niciunul dintre cei patru asociați ai clubului nu și-au mai respectat îndatoririle în ultimul an.

Mai jos vă redăm datoriile Olimpiei prezentate într-un document de conducerea clubului la ședința de luni a Consiliului Județean:

  • Datorii către actualii jucători – 353.073 lei. Dintre acestea 4 salarii (august, septembrie, octombrie și noiembrie) sunt datorii față de jucătorii veniți în vară și 7 salarii cuvenite jucătorilor mai vechi.
  • Datorii față de antrenorii de la echipele de seniori și juniori – 136.800 lei.
  • Datorii față de personalul administrativ – 74.000 lei.
  • Datorii și penalizări către foștii jucători – 108.800 lei.
  • Datorii față de foștii antrenori – 34.628 lei.

    Total – 633.628 lei.

 

Potrivit Informația zilei, la această sumă de mai sus ar mai trebui adăugate celelalte datorii, către terți, cifrate la aproximativ 1,5 milioane de lei. Rezultă că Olimpia ar datora în total 2,13 milioane de lei. Aproximativ 1,6 milioane lei din această datorie totală a fost acumulă în scurtul mandat al fostului președinte Attila Karda, adus la conducere chiar de politicienii locali aflați la putere.

Foto: Informația zilei

Marius ANGHEL 19 Dec. 2017, 15:25 Campionat
Pe aceeași temă