Conflict „U”itat! Lobonț își câștigă liniștea după a doua victorie într-o săptămână în care echipa lui a marcat opt goluri și a urcat pe 2

Atmosferă de meci specific occidentală în jurul stadionului Cluj Arena. Fanii au profitat de faptul că lângă stadion era organizat un street food festival și au întârziat la un burger sau o cafea înainte de jocul început la ora 14:00. Fără acțiunea clubului, meciul „U” Cluj – Farul părea o sărbătoare și toată lumea se aștepta la o partidă ușoară, o partidă a împăcării între suporteri și Bogdan Lobonț. Atmosfera relaxată pentru fanii lui „U” a fost alimentată și de golul rapid înscris de alb-negrii.

Gavra, gol la prima fază

Primul corner a ajuns pe fruntea lui Gavra, care a făcut 1-0 încă din minutul 3. Părea sâmbăta perfectă pentru fanii Universității, dar ce a urmat n-a fost tocmai așa cum își imaginau. Farul a început să controleze mingea, clujenii găseau idei proaste de construcție și pierdeau mingea după una sau două pase, iar portarul Dinu chiar a avut ce apăra. Printre câteva petarde aruncate în teren și un mic conflict cu cei cinci suporteri ai Farului care i-a pus în mișcare și pe jandarmi, echipa lui Grigoraș a început să-și creeze ocazii.

Rezerva Dinu, salvatorul lui „U”

Moldovan a fost în zi de șut, iar portarul lui „U” în zi cu parade spectaculoase. Prima dată în minutul 17, apoi în 30 și în 45+1. În tot acest timp, echipa lui Lobonț n-a arătat deloc că este superioară ca joc formației de pe locul 14 în Liga 2. „Pisica” s-a agitat și s-a enervat cât în 7 ani la Roma. Cornerele au fost singurele faze în care alb-negri au fost periculoși. Florescu a ratat incredibil, din 5 metri, dar chiar și așa repriza s-a încheiat în avantajul gazdelor.

Atingerea fină a lui Goga și liniștea lui Lobonț

După pauză „U” Cluj a început să arate ca o echipă de promovare. A controlat jocul, a început să lege mai multe de două pase și a mai avut ceva. L-a avut pe Goga, cel care arată la fiecare atingere de minge că este din „alt film” față de ce „rulează” în Liga 2. A marcat la prima ocazie adevărată pe care a avut-o, după pasa perfectă a lui Florescu, și totul s-a schimbat pe Cluj Arena (59). Erau 11 ani de când Dorin Goga marca tot într-un meci cu Farul. Explozie de bucurie pe banca lui Lobonț, galeria a început să cânte și mai tare, iar atmosfera relaxată a revenit.

Portarul Dinu a mai scos un gol, din poziție de unu contra unu cu Forescu, arătând că este jucătorul meciului, Gavra a șutat și el pe portar, înainte să fie schimbat. Farul n-a avut nici noroc. Fotescu a „rupt” transversala din afara careului (75).

Echipa lui Grigoraș a marcat în prelungiri, prin Diogo Rosado (90+4), dar era ultimul minut, iar „U” Cluj a avut parte de finalul liniștit pe care și-l dorea. Echipa lui Lobonț nu impresionează, dar trece pe locul 2, cel puțin până la meciul Chindiei.

UNIVERSITATEA CLUJ – SSC FARUL CONSTANȚA  2-1
Cristian Gavra 3′, Dorin Goga 59′ / Diogo Jorge Rosado 90+4′

Iul. Dinu – Al. Coman, Andr. Cordoș, Sepsi, Taub – G. Florescu, Gab. Giurgiu – N. Janos (Burghele 60′), Goga (cpt.)(M. Coman 85′), Hațiegan – Gavra (Axente 72′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Văsălie, I. Ursu, Greu
Antrenor: Bogdan Lobonț

R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Ispas, Ehmann, Neciu – Antoche (M. Fotescu 57′), Celestino – Diogo Rosado, R. Miranda, Tud. Moldovan (D. Toma 57′) – Surdu (C. Zamfir 65′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Sabangeanu, Iani, Șt. Pacionel
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Spectatori: 3.400; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița); Rezervă: Zoltan Szekely (Baia Mare); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Daniel Sabou (Zalău).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă