Colban a răbufnit după prima victorie din Liga 2: „Suntem hăcuiți în deplasare”. Antrenorul dezvăluie cum un fost membru al CEx a intrat la arbitri la meciul de la Buzău

Antrenorul principal al echipei FCM Dorohoi a răbufnit la finalul partidei câștigate sâmbătă în fața Farului Constanța, scor 3-2. Vespazian Colban și-a amintit de ceea ce s-a întâmplat în etapa trecută, la Buzău, unde echipa sa a pierdut, 0-4 cu Gloria.

Tehnicianul dorohoian susține că fostul membru al Comitetului Executiv al FRF, Marian Rusen (foto mic), a intrat înaintea meciului în vestiarul arbitrilor și a stat zece minute cu aceștia. Rusen este președintele clubului Juventus București și, conform declarațiilor lui Colban, este bun prieten cu omologul său de la Gloria Buzău, Dan Tulpan.

„Am fost la Buzău etapa trecută. Am vrut să scot cel puțin un punct, dar nu am fost lăsați. Nu am avut nicio șansă. Conducători din fostul Comitet Executiv al FRF au intrat în vestiar la arbitri. Au scos observatorul afară și au stat zece minute la arbitri. O persoană străină, neoficială, nu era delegat de FRF. Mă refer la domnul Rusen care este președintele echipei Juventus București. El nu avea ce căuta în vestiarul arbitrilor înaintea meciului Gloria Buzău – FCM Dorohoi. Le-am spus celor de la Buzău, dar ei nu au făcut nicio conferință de presă, nu am văzut înregistrarea meciului. La golul unu și golul trei a fost ofsaid clar. Suntem o echipă mică, iar în deplasare suntem hăcuiți. Nu este normal ce se întâmplă. Nu este normal ca o persoană care nu este delegată de FRF să intre la arbitri înainte de meci. Domnul Bordeianu face foaia pe pereți, pe un colț de scaun, pe unde poate și el”, a declarat Vespazian Colban la finalul meciului cu Farul și apoi a explicat și motivul pentru care Rusen a intrat la vestiare: „Arbitri erau din București. Președintele de la Juventus București a venit pentru că e foarte bun prieten cu președintele de la Buzău. I-am spus arbitrului să scrie în foaie că a intrat Rusen în vestiarul lor. Nu a scris nimeni. Am vrut să îmi spun oful, dar la sfârșit nu a fost nicio conferință de presă organizată”.

Colban: „M-au sunat arbitri pe drum și și-au cerut scuze”

Tehnicianul dorohoian spune că după meciul de la Buzău a fost sunat de unul dintre arbitri care și-a cerut scuze pentru greșelile comise în favoarea echipei Gloria. „M-au sunat arbitri pe drum și și-au cerut scuze. Că a greșit, dar vrea imaginile să se lămurească. Au cerut caseta. Cei de la Buzău au motivat că au avut o onomastică și nu au putut filma. Noi nu ne permitem să luăm cu noi un cameraman în deplasări. A fost ofsaid de cinci metri”, a mai spus Colban.

Meciul din etapa a 6-a a Ligii 2 dintre Gloria Buzău și FCM Dorohoi a fost arbitrat de Ionuț Coza (Cernica), iar asistenți au fost Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare). Observatori au fost Irina Mîrț (București) și Tudor Negoiță (Ploiești).

Articol scris de Răzvan Sauciuc
Video: Dorohoi News

Pe aceeași temă