Clujenii, convinși că FC Argeș se va mobiliza exemplar. Lobonț: „Știm ce ne așteaptă” | Goga: „Toate echipele își dau viața când joacă împotriva noastră”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 12:00 Campionat
Clujenii, convinși că FC Argeș se va mobiliza exemplar.** Lobonț:

Cu punctaj maxim în cele cinci meciuri de când e condusă de pe margine de Bogdan Lobonț și neînvinsă în campionat de 18 jocuri, perioadă în care a înregistrat doar cinci egaluri, restul fiind victorii, pentru Universitatea Cluj a sosit momentul revanșei. În acest weekend, la Cluj-Napoca, ajunge FC Argeș, chiar echipa care le producea ultimul eșec „Șepcilor roșii”. Se întâmpla pe 17 septembrie 2018, în Trivale, atunci când alb-violeții câștigau cu 2-1.

„U” Cluj întâlnește Argeșului, duminică, de la ora 20:00, într-un moment perfect. Echipa piteșteană n-a câștigat niciun joc în 2019, n-a marcat în ultimele patru meciuri și vine după două remize albe. Totuși, Bogdan Lobonț crede că toate adversarele se mobilizează suplimentar atunci când îi întâlnesc echipa.

„Ne așteaptă un alt meci important, unul dificil, împotriva unei echipe bine pregătite, cu un antrenor experimentat (n.r. – Emil Săndoi), pe care eu îl respect foarte mult pentru tot ceea ce a realizat până acum. A reușit să organizeze exemplar toate formațiile la care a lucrat. FC Argeș nu trece printr-un moment pozitiv, nu a reușit să câștige în 2019, dar toate echipele se mobilizează exemplar când joacă împotriva lui „U”, încearcă să obțină maximum. După cum am mai spus, depindem doar de noi, până la final. Piteștenii nu au dreptul de a promova, așa că va fi o partidă împotriva unui adversar care nu are presiune. Cu siguranță, dacă era alt context, discutam despre cu totul altceva, însă noi trebuie să ne comportăm ca atare și să câștigăm. Știm ce ne așteaptă, ne pregătim zilnic pentru astfel de partide, deoarece toate întâlnirile rămase de disputat vor fi extrem de dificile și suntem consțienți de acest lucru”, a spus Lobonț despre meciul cu piteștenii.

Goga: „Mi-aș dori un stadion plin”

Căpitanul Dorin Goga și-ar dori un stadion plin la meciul cu FC Argeș, ca și în celelalte desfășurate pe teren propriu, și e încrezător că anul 2019 va fi al lor, unul în care se va reuși promovarea în Liga 1.

„Jucăm acasă și ne dorim să continuăm seria victoriilor. Suntem la mâna noastră, dar trebuie să ne menținem în vârful clasamentului și să promovăm. Consider că lumea merită să vină la stadion ca să vadă formații iubite, de tradiție, așa cum sunt „U” și FC Argeș. Toate echipele își dau viața când joacă împotriva Universității Cluj, își doresc foarte mult, dar dacă ne vom face treaba așa cum știm noi mai bine, nu vom avea probleme în privința îndeplinirii obiectivului. Mi-aș dori un stadion plin, pentru că e imaginea pe care vrei să o vezi atunci când devii fotbalist. 2019 va fi anul nostru!”, a spus Goga.

Dur-Bozoancă: „Ne gândim numai la victorie”

Portarul Cosmin Dur-Bozoancă crede că Argeșul joacă fotbal, în ciuda faptului că în acest an nu a marcat niciun gol în cele patru meciuri. Tânărul jucător împrumutat de la Viitorul a vorbit și despre colaborarea sa cu Bogdan Lobonț și Călin Albuț, antrenorul principal, respectiv antrenorul cu portarii.

„E clar că va fi un meci greu. Toate echipele vin pe Cluj Arena ca să joace fotbal, stadionul e frumos, atmosfera la fel, așa că nu are nimeni de pierdut. Ne gândim numai la victorie. La Bacău, ca în fiecare partidă, am încercat să îmi ajut echipa să câștige. Nu e o presiune în plus faptul că antrenorul nostru este un fost portar. Am multe de învățat atât de la el, cât și de la Călin Albuț, antrenorul cu portarii. Îmi doresc să rămân la Universitatea și din vară, dar nu depinde totul numai de mine. Mă simt foarte bine aici, de la oraș, până la colectiv și suporteri. Până atunci, important va fi să promovăm. Bogdan Lobonț mă sfătuiește mereu să fiu pozitiv, îmi amintește constant că nu e nici o problemă dacă se întâmplă să greșesc. Cuvintele sale îmi dau foarte multă încredere”, a declarat Dur-Bozoancă.

Înaintea întâlnirii de pe Cluj Arena, „U” ocupă locul 2, cu 56 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Sportul Snagov, iar FC Argeș se situează pe locul 6, cu 43 de puncte.

Foto: Raymond Füstös / Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 12:00 Campionat
Pe aceeași temă