Ciprian Urican s-a simțit la Brăila ca într-o piesă de Shakespeare: „A fost așa cum mă așteptam”. Nemulțumiri despre arbitraj

Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 14:12 Campionat
Ciprian Urican s-a simțit la Brăila ca într-o piesă de Shakespeare:

Ripensia s-a impus cu 2-1, sâmbătă, în deplasarea la Brăila, după ce putea să fie și condusă. La 1-1, Ștefan Dobre, portarul de doar 17 ani al echipei, a scos un penalty. Antrenorul Ciprian Urican a punctat că s-a temut de meciul din prima etapă, pe care se bucură că l-a câștigat, dar a criticat și arbitrajul.

Tehnicianul Ripensiei a lăudat prestația gazdelor. „A fost așa cum mă așteptam. Întotdeauna prima etapă e foarte grea, pentru că jucătorii nu au ritm. Nici pregătirea anterioară nu prea contează, căci se joacă din entuziasm. Așa s-a întâmplat și la Brăila, unde am întâlnit un adversar extrem de tenace, o echipă cu multă dorință și entuziasm. Noi ne-am propus însă să câștigăm. Știam că avem un joc mai omogen și o echipă mai bună. A fost însă foarte greu, deși am controlat jocul”, a punctat Urican.

George Monea (40) și Andrei Dumiter (86) i-au adus victoria Ripensiei la Brăila, în timp ce pentru Dacia Unirea a marcat golul de onoare chinezul Yuefeng Lu (67).

Reproșuri pentru arbitraj, dar tot ca în… visul unei nopți de vară

Deciziile brigăzii conduse de craioveanul Cristian Omar l-au nemulțumit pe antrenorul roș-galbenilor. „Meciul a devenit greu pentru că ne-a fost anulat un gol perfect valabil. Imediat apoi, a fost acordat un penalty pentru gazde, un penalty inventat, la un fault în atac al lor. Noroc că a scos Dobre. Apoi a venit și accidentarea lui Zaluschi, care a fost o pierdere foarte mare pentru noi. 10 minute am fost puțin debusolați. Pe final am recâștigat controlul partidei și ne-am creat mai multe ocazii mari de gol. E bine că am reușit să marcăm cel de-al doilea gol și să câștigăm partida. Consider însă că dacă golul anulat nejustificat în opinia mea ar fi fost validat și am fi făcut atunci 2-0 probabil că am fi putut să ne impunem mai ușor”, a precizat Urican.

Ripensia pune accent în continuare pe jocul estetic, astfel că Urican a spus că la final, a fost aplaudat de brăilenii veniți la meci. Antrenorul a comparat jocul cu o piesă de Shakespeare. „Totul e bine, când se termină cu bine, așa cum zice Shakespeare! Și mă bucur pentru că la final toată lumea ne-a aplaudat, pentru evoluția noastră”, a mai spus Urican.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 14:12 Campionat
Pe aceeași temă