Chindia i-a stricat sărbătoarea Dunării! Călărășenii au ratat șansa să primească trofeul Ligii 2 în fața propriilor fani. Cupa s-a întors la București și Hermannstadt o poate lua

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 17:54 Campionat
Chindia i-a stricat sărbătoarea Dunării!** Călărășenii au ratat șansa să primească trofeul Ligii 2 în fața propriilor fani. Cupa s-a întors la București și Hermannstadt o poate lua

Dunărea Călărași a ratat și a doua șansă de a obține matematic primul loc în acest sezon al Ligii 2, după ce sâmbătă, pe teren propriu, a remizat, scor 0-0, cu Chindia Târgoviște. Cu cinci puncte avans față de FC Hermannstadt, iar dacă sibienii își câștigă ultimele două meciuri rămase, elevii lui Dan Alexa au nevoie de un succes la Metaloglobus pentru a primi trofeul de campioană.

După eșecul de la Pitești înregistrat săptămâna trecută, scor 0-2, Dunărea nu și-a revenit nici în partida de acasă cu Chindia, dâmbovițenii stricându-le sărbătoarea la ultimul joc în fața propriilor suporteri. Călărășenii aveau nevoie de o victorie pentru a obține matematic locul 1 și de a primi din partea FRF trofeul oferit câștigătoarei Ligii 2. Astfel, Gabriel Bodescu și Mihai Stoichiță au făcut cale întoarsă cu tot cu trofeu de la Călărași, iar decernarea se amână pentru ultima etapă.

Promovarea în prima ligă pare că i-a blocat pe jucătorii lui Dan Alexa în acest final de sezon, în care ar trebui să demonstreze că merită să fie păstrați în lot și pentru Liga 1. Cu Chindia n-au strălucit, singurele ocazii de gol irosindu-le Silviu Pană (36 – șut din centrul careului prins fără probleme de Aioani) și Călin Cristea (63 – a trimis din 8 metri în bara transversală). De partea cealaltă, căpitanul Chindiei, Cristian Cherchez (66), a reluat cu capul din marginea careului mic, iar Cezar Lungu a reținut balonul chiar lângă rădăcina barei, în timp ce în minutul 84, Daniel Florea a înscris din apropiere, însă golul a fost anulat pentru o poziție de offside.

Pentru Chindia a fost un nou test înainte de barajul de promovare, trecut cu bine, în timp ce Dunărea pare să fi intrat în criză în acest final de sezon. Călărășenii vor juca în ultima etapă la Metaloglobus București, o echipă disperată să obțină victoria pentru a se salva de la retrogradare. Va fi un adversar dificil pentru jucătorii lui Dan Alexa, care, la rândul lor, au nevoie de un succes pentru a fi campioni, dacă FC Hermannstadt își câștigă meciurile cu CS Mioveni (joi) și Sportul Snagov (duminică).

„Am avut ocazii importante. Ne-au lipsit și patru jucători importanți, dar mergem la Metaloglobus să obținem locul 1! Am controlat jocul astăzi, dar sunt dezamăgit. Sper ca etapa viitoare, după meciul cu Metaloglobus, să aducem trofeul la Călărași”, a spus antrenorul Dan Alexa după meciul cu Chindia.

„Un joc important pentru noi, de fapt ultimul test înainte de baraj. Și pentru gazde a fost un meci cu miză, ar fi urmat premierea în fața suporterilor. Cred că a fost un meci intens, nu neapărat spectaculos, dar evoluția jucătorilor și rezultatul ne dau încredere înaintea dublei pentru promovare. Râmâne totuși regretul că promovează două echipe care nu ne-au învins în acest sezon, iar noi trebuie să trecem de baraj pentru a ajunge în Liga 1”, a comentat, citat de DB Sport, și antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru.

Croitoru a făcut referire la faptul că Chindia nu a pierdut nici măcar un meci din dublele cu Dunărea (2-2, 1-1) și Hermannstadt (0-0, 1-1), ambele promovate direct în Liga 1.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    0-0

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Dobrosavlevici, Cr. Pușcaș, Tomozei – Kanda (Doman 78′), C. Cristea, P. Iacob, Sil. Pană (Cip. Rus 85′) – Al. Stoica (Preoteasa 78′), Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – Bg. Vasile, Mardare, Spehar
Antrenor: Dan Alexa

Aioani – Martac, Vătavu, D. Ciobotariu, Dumitrașcu – Cr. Neguț, Pencea, Rogoveanu, Crinel Stoica (Nisipeanu 79′) – D. Florea (Neicuțescu 85′), Cherchez (cpt.)(Jurj 89′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Acasandrei, Andr. Șerban, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău).  

Cu o etapă înainte de final, Dunărea Călărași ocupă locul 1, cu 90 de puncte, iar în ultima rundă joacă în deplasare la Metaloglobus București, iar Chindia se află pe locul 3, cu 72 de puncte, iar în ultima etapă câștigă la „masa verde”, fiindcă ar fi întâlnit-o pe Olimpia Satu Mare.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă