Chindia, de pe locul 1 pe 5, după ultima etapă din 2018! Viorel Moldovan e mulțumit de parcursul echipei din prima parte a sezonului: „Ne mai trebuie 13 victorii să promovăm”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 13:35 Campionat

Degeaba a stat Chindia pe primul loc al Ligii 2 în ultimele etape, de șase ori din opt posibile, fiindcă a încheiat prima parte a sezonului sub podium, iar dacă s-ar fi încheiat acum campionatul nu ar fi prins nici măcar locul de baraj pentru promovare.

Lupta strânsă din fruntea Ligii 2 face ca la orice pas greșit să cazi chiar și patru locuri. S-a întâmpla cu Chindia, care, după eșecul de vineri de la Cluj Napoca, 1-3 cu „U”, a fost depășită de Sportul Snagov, Academica Clinceni, „U” Cluj și, posibil, Petrolul, dacă o bate pe CS Balotești. Târgoviștenii au stat în total în acest sezon de șapte ori pe primul loc, acolo unde erau și înainte de desfășurarea etapei din acest weekend, însă va ierna tocmai pe locul 5.

Andreas Mihaiu (13′) a deschis scorul pentru Chindia în derby-ul cu „U” Cluj, însă apoi a încasat trei goluri, de la Iuliu Hațiegan (36′, 90+5′) și Cristian Gavra (50′) și s-a recunoscut învinsă cu 3-1.

La finalul meciului, Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, nu-și explică de ce jucătorii săi s-au retras în defensivă și explică modificările sale tactice din finalul partidei, când a încercat să obțină măcar un egal.

„Am avut jocul în mână, am început foarte bine, dar după gol am cedat puțin inițiativa și ne-am retras inexplicabil. Nu am înțeles de ce, pentru că nu a fost de bun augur pentru noi. Am intrat la pauză cu un rezultat de egalitate, după care atât greșelile individuale cât și cele colective au făcut ca Universitatea să conducă. Pe final de meci am riscat foarte mult. Am scos un fundaș central și am retras un mijlocaș acolo, am încercat să egalăm, am avut situații, dar nu am reușit să ne impunem. Cred, totuși, că un rezultat de egalitate era echitabil. Am intrat într-un joc cu multe mingi lungi, la bătaie, ceea ce nu ne caracterizează. Am fost destul de precipitați în anumite momente și nu am reușit să revenim în meci. Oricum, vreau să îmi felicit băieții pentru atitudinea de care au dat dovadă, pentru ce au realizat până în momentul de față. Nu ne cade bine această înfrângere, dar trebuie să o luăm de la capăt și să ne întoarcem mai puternici din vacanță. Sezonul este lung și am mari speranțe că la final vom fi în Liga 1, împreună cu Universitatea Cluj, de ce nu?”, a comentat Viorel Moldovan.

„Suntem mulțumiți cu ceea ce am realizat până acum”

Fostul internațional a vorbit și despre debutul ca antrenor al lui Bogdan Lobonț, cât și despre lupta pentru promovare. Moldovan e mulțumit cu ceea ce a realizat până acum la Chindia.

„M-am concentrat asupra aspectelor care țin de echipa mea, însă îl felicit pe Bogdan Lobonț pentru această victorie. Prezența lui pe bancă a ajutat-o pe „U”. Știam că vor face tot posibilul în acest sens, deoarece Mircea Cojocaru era suspendat, așa că au fost nevoiți să găsească o soluție. Până la urmă nu Bogdan Lobonț joacă, ci echipele pe teren. Am avut momente foarte bune, dar nu le-am gestionat bine. Este o luptă interesantă, un campionat strâns. Puteam să avem în momentul de față mai multe puncte. Am avut o serie extraordinară, cu vreo 14 etape fără înfrângere. Cu puțină atenție puteam să obținem mai mult. Chiar și așa, suntem mulțumiți cu ceea ce am realizat până acum. După calculul meu, ne mai trebuie 13 victorii, poate mai puține, poate mai multe. Cu 82-83 de puncte îți asiguri locul de promovare. Vom vedea ce va fi după vacanță. Trebuie să ne regrupăm și să ne întărim. Suferim de la meciul cu Metaloglobus, pentru că jucătorul nostru esențial de la mijlocul terenului, Liviu Mihai, este accidentat. În plus, s-au acumulat multe suspendări. Încerc să obțin rezultate cu ce am la îndemână. Nu sunt în măsură să îi dau sfaturi lui Bogdan, el este un băiat extraordinar, un caracter superb. Sunt convins că va reuși să facă o treabă foarte bună la „U”. Este o echipă senzațională, de tradiție. Când eram la Bistrița, copil fiind, eram fanul Universității Cluj și îmi doream foarte mult la vremea respectivă să ajung să joc aici. Nu a fost cazul, am luat-o într-o altă direcție. Îmi place Clujul, mi-a plăcut tot timpul și le doresc succes în continuare. Această echipă merită să fie în Liga 1″, a mai spus Viorel Moldovan.

La finalul primei părți a sezonului, după 21 de etape, Chindia se află oe locul 5, cu 44 de puncte, la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov și la unul de Academica Clinceni și Petrolul. Cu „U” Cluj e la egalitate.

Echipele care au stat pe primul loc în Liga 2 în acest sezon:

Energeticianul (etapele 1, 2) – de două ori
Chindia Târgoviște (etapele 3, 14, 15, 16, 17, 18, 20) – de șapte ori
Sportul Snagov (etapele 4, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 19, 21) – de nouă ori
Academica Clinceni (etapele 6, 7, 12) – de trei ori

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristain COSMA / fb Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 13:35 Campionat
Pe aceeași temă