„Chiar dacă am câștigat, sunt total nemulțumit de evoluția din repriza a doua”

25 Mar. 2012, 19:06 Campionat

CF Brăila uimește pe toată lumea prin constanța rezultatelor. A luat 6 puncte din 6 în primele două etape din retur și se anunță una dintre candidatele la promovare. Antrenorul formației alb-albastre cochetează cu gândul de a da piept cu Steaua, Rapid sau Dinamo, însă spune că până vor ajunge acolo, elevii săi mai au mult de muncă. Toate acestea, dar și alte subiecte interesante, precum lipsa banilor, condițiile de pregătire, suporteri și rezultate, le-am abordat într-o discuție deschisă cu tehnicianul Ion Viorel, imediat după finalul jocului de la Snagov.

– Cât de scontată a fost această victorie în fața Snagovului? Din tribune a părut un succes facil…
– Mă bucur foarte mult că am obținut cele 3 puncte. Poate că a părut un meci ușor, însă nu a fost nici pe departe așa. Misiunea ne-a fost facilitată de faptul că am reușit să înscriem repede, iar apoi înainte de pauză am putut să ne și majorăm avantajul.

– Cum puteți explica evoluția mai puțin bună din repriza a doua?
– Sunt total nemulțumit și eu de ceea ce s-a petrecut pe teren după pauză. Probabil că marcarea celui de-al doilea gol i-a relaxat, dar putem pune căderea și pe seama slabei pregătiri de iarnă. Din cauza problemelor financiare, noi nu am putut să mergem într-un cantonament în străinătate. După posibilități a trebuit să facem pregătire în balon sau pe terenuri înghețate. Încă mai avem de lucrat la rezistența fizică și acum avem timp să punem accent pe acest lucru, pentru că etapa viitoare nu jucăm. (n.r.- Victoria Brănești s-a retras din campionat).

– Chiar și așa ați ajuns în clasament mai sus decât se aștepta toată lumea…
– Suntem pozionați foarte bine, am ajuns în grupul fruntaș. Avem 29 de puncte, la egalitate cu Săgeata și Delta, care sunt echipe foarte bune. Lupta la promovare se va da între ele, Farul și Viitorul, despre care cred că este principala favorită. Și noi suntem acolo, nu avem obiectiv promovarea, însă jucăm la victorie meci de meci. Dacă vom avea șanse să promovăm, nu ne vom da la o parte. S-ar putea să ajungem și pe podium etapa viitoare, mai ales că nu jucăm și primim cele 3 puncte.

– CF Brăila dispune de condițiile necesare pentru a evolua în prima ligă?
– Fiind clasați pe unul dintre primele 5 locuri la sfârșitul turului, am fost obligați să ne depunem dosarul pentru licențiere. Eu cred că vom primi aviz favorabil și m-aș bucura foarte mult pentru oamenii din Brăila. Echipa noastră are cei mai mulți suporteri, imaginați-vă că etapa trecută am jucat cu peste 6000 de spectatori în tribune. În restul meciurilor din seria noastră nu s-au strâns în total atâția.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Alexandru HOJDA

25 Mar. 2012, 19:06 Campionat
Pe aceeași temă