Cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani! Chindia trece de Afumați, confiscă locul 3 și va participa la barajul pentru promovare

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 20 May. 2018, 14:40 Campionat
Cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani!** Chindia trece de Afumați, confiscă locul 3 și va participa la barajul pentru promovare

Oră mai nepotrivită nici că se putea găsi pentru ultimul joc de pe teren propriu al Chindiei înaintea barajului istoric din 9 și 13 iunie. N-a fost nici 11, ora etapei, nici 17, nici 18, ci 16, într-o după-amiază de sâmbătă aflată sub amenințarea codurilor galbene de ploi și vijelii.

Vreo 2.000 de oameni au fost pe stadionul „Eugen Popescu” la derby-ul cu CS Afumați, cel puțin până la primele tunete. Cei mai mulți, convinși că doar un rezultat pozitiv le asigură favoriților prezența la baraj. „În țara asta se rezolvă orice. Dacă pierdem azi, Afumați are șanse la locul 3 și probabil și la baraj. Uitați-vă ce e cu Academia Rapid, cum se schimbă regulamentele de pe o zi pe alta”, au vorbit oamenii din tribună.

Iar Chindia a început bine meciul din antepenultima etapă, hotărâtă să obțină primul succes după trei remize consecutive: Cherchez (19) a transformat penalty-ul dictat de Dragoș Istrate după hențul lui Buzea. Până la pauză, la adăpostul avantajului minim, târgoviștenii au dominat steril, mai mult cu gândul la dubla care poate aduce Cetatea în Liga 1 după două decenii.

Olariu (51) a trezit Târgoviștea imediat după odihnă: angajat perfect în careu, ilfoveanul l-a driblat pe Aioani și a înscris în poarta goală. De aici am văzut o echipă cu ambiții de promovare: Crinel Stoica (64) a înscris pentru 2-1, la capătul unei faze de manual, apoi Neguț, Cherchez și Nisipeanu au ratat desprinderea.

Finalul a adus și picături de ploaie, și aplauze, și emoții, și un apel la 112. Imediat după salutul jucătorilor către tribună, unui spectator i s-a făcut rău. În câteva minute, omul de la tribuna I a fost luat cu ambulanța.

Din vestiarul Chindiei au răsunat refrene ale bucuriei, ce-i drept, una totuși moderată, fiesta fiind programată pentru 13 iunie, data returului barajului de promovare.

„Șansele sunt 50-50, indiferent cu cine vom pica. Ne dorim enorm să facem acest pas”, a vorbit imediat după victoria cu Afumați, scor 2-1, goalkeeper-ul Chindiei, Marian Aioani (18 ani). În prelungirile partidei am consemnat debutul la echipa mare a lui Cosmin Atănase (17 ani), junior venit de la Centrul clubului târgoviștean.

Până la dubla din 9 și 13 iunie, Chindia va mai susține un singur joc oficial, cu Dunărea Călărași, în deplasare, sâmbăta viitoare, de la ora 12:30.

„Am încredere că acești băieți vor scrie istorie pentru orașul Târgoviște și vor reuși promovarea pe care o așteptăm cu toții de atâta timp”, a spus și Ciprian Iugulescu, director sportiv Chindia Târgoviște.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – CS AFUMAȚI            2-1
Cristian Cherchez 21′ – pen., Crinel Stoica 65′ / Vasile Olariu 51′

Aioani – Martac, D. Ciobotariu, Acasandrei, Dumitrașcu – Cr. Neguț (Atanase 90+2′), Pencea, Rogoveanu, Crinel Stoica (C. Dinu 82′) – D. Florea (Nisipeanu 78′), Cherchez (cpt.)
Rezerve neutilizate: Meilă – Jurj, Ov. Morariu, Neicuțescu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Buzea, Vas. Olariu – D. Burlacu (Ciochină 77′), Buduroi, Șt. Vasile – Al. Mitu (Mir. Manole 68′)
Rezerve: Obretin – Alin Zaharia, Novacek, Mug. Dedu, Rz. Avram
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște – Dâmbovița); Arbitru: Dragoș Istrate (București); Asistenți: Dumitru Ionel Valentin (Gherghița) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).


Articol scris de Ionuț MARIN
Video: Cătălin CLOPOTARU / AFC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 20 May. 2018, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă