Cea mai prolifică echipă de deplasare, Pandurii, stopată de iureșul Dunării. Echipa lui Dan Alexa a urcat pe loc promovabil după ce a bifat a șasea victorie consecutivă

Seria invincibilă a echipei Pandurii a fost întreruptă în etapa a 9-a, la Călărași, unde Dunărea s-a impus cu 3-1. A fost primul eșec în deplasare pentru gorjeni, care, în precedentele patru jocuri, remizaseră cu FC Argeș (0-0) și câștigaseră cu Metaloglobus București (3-2), CS Mioveni (4-0) și CS Balotești (2-0). La revenirea la Călărași, acolo unde a antrenat în prima etapă a acestui sezon, Adrian Iencsi a trebuit să se recunoască învins în fața unei echipe conduse de Dan Alexa care a ajuns la șase meciuri consecutive cu victorie.

La Călărași, Pandurii a început în forță jocul și, în minutul 5, Vlad Bujor a lovit transversala, cu un șut de la 25 de metri. Gorjeanul Gabriel Dodoi n-a greșit ținta și a deschis scorul, în minutul 20, după o nesincronizare a fundașilor adverși. Dunărea a întors însă rezultatul pe finalul reprizei, în doar trei minute, prin Bogdan Șandru (39) și Valentin Alexandru (42). Fostul atacant al „pandurilor” a marcat din 11 metri, după ce Missi Mezu a fost faultat în suprafața de pedeapsă.

Gazdele au mărit diferența în minutul 48, când, la șutul lui Bodo Kanda de la 12 metri, Sergiu Homei l-a păcălit pe Daniel Popescu, titularizat în acest joc, în locul veteranului Răzvan Stanca, și și-a trimis mingea în propria poartă. Până la final nu s-a mai marcat și Dunărea a ajuns pe locul secund, după ce a obținut cea de-a șasea victorie consecutivă.

Alexa: „Marele merit al nostru că am reușit până la pauză să întoarcem rezultatul”

„A fost greu, pentru că am întâlnit o echipă care a avut în compartimentul ofensiv trei jucători care au evoluat și în Liga 1. Fotbaliști buni, activi, care ne-au surprins în startul partidei. Am primit gol, însă ne-am revenit foarte repede. Este marele merit al nostru că am reușit până la pauză să întoarcem rezultatul, la 2-1. Începutul a aparținut celor de la Pandurii, dar până la final am controlat ostilitățile în totalitate. Ne-am mai creat situații de gol și consider că este o victorie meritată. Nu doar atacanții, Valentin Alexandru și Missi Mezu, au făcut un joc bun. Vreau să-I felicit pe toți pentru travaliu, efort, pentru dăruire: cei din linia defensivă, mijlocașii, dar și pe portarul Cezar Lungu. A fost un meci în care, cu precădere în repriza secundă, băieții au interpretat perfect tot jocul. Pandurii s-au apropiat de poartă doar o dată la un șut al lui Dodoi”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

De precizat că echipa din Călărași fusese antrenată în prima etapă a actualului sezon chiar de Adrian Iencsi, însă, după eșecul cu Academica Clinceni (1-4), acesta a plecat de la malul Dunării și, la scurt timp, a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, unde l-a înlocuit pe Mihai Teja. „În niciun caz nu este un meci special pentru mine. Echipa a fost condusă și de alți antrenori după plecarea mea. Eu am petrecut acolo o perioadă bună, am făcut și cantonamentul în Serbia, am stat aproape două luni de zile la Dunărea, dar nu-l consider un joc aparte”, spunea Iensci înaintea jocului de sâmbătă.

Dacă Dunărea a urcat pe locul 2 după acest succes, cu 19 puncte, Pandurii e pe locul 11, cu 12 puncte. În etapa viitoare, Pandurii joacă acasă cu Olimpia, sâmbătă, de la ora 11:00, în timp ce Chindia joacă în deplasare, tot atunci, cu FC Argeș.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – PANDURII TÂRGU JIU   3-1
Bogdan Șandru 39′, Valentin Alexandru 42′ – pen., Sergiu Homei 48′ – autogol / Gabriel Dodoi 20′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Mardare – Preoteasa, Sil. Pană – Kanda, Drăghiceanu (Cr. Pușcaș 46′), Missi Mezu (Danciu 79′) – Val. Alexandru (Val. Munteanu 70′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Bg. Vasile, C. Cristea, Dincă
Antrenor: Dan Alexa

D. Popescu – Homei, D. Lung (cpt.), Turda, D. Drugă – Șut, Dănăricu, Cip. Rus (Durkovic 87′), Raiciu – Dodoi (M. Maxin 64′), Bujor (Șendroiu 72′)
Rezerve neutilizate: Ov. Jianu – Vodă, Celea, D. Pîrvulescu
Antrenor: Adrian Iencsi

Stadion: Stadionul Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 800; Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Alexandru Midvichi și Mihăiță Necula (toți din București); Jucătorul meciului: Bogdan Șandru.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Cătălin NIȚU

Pe aceeași temă