„Când îți bați joc de fotbal își bate și el joc de tine”. Brăila pierde dramatic la Clinceni și ratează șansa să urce pe locul 2 | VIDEO

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 17:51 Campionat

Formația brăileană a pierdut la Clinceni, deși a condus cu 1-0 la pauză, iar în repriza a doua, timp de un sfert de oră, a jucat în superioritate numerică, Kuku fiind eliminat în minutul 75, după ce a primit cel de-al doilea cartonaș galben. „Cine a vrut să rateze de la noi a reușit și când îți bați joc de fotbal își bate și el joc de tine. Am arătat ca o echipă mică, ceea ce și suntem de fapt”, a fost reacția antrenorului Alin Pânzaru imediat după fluierul de final al partidei de la Clinceni.

Meciul a fost la discreția elevilor lui Pânzaru în prima repriză. Brăilenii au deschis repede scorul, în minutul 13 când Muscă, bine servit de Onofraș, a trimis mingea în plasa porții apărate de Iancu. Apoi au urmat ratările, iar lista a fost destul de lungă. Dacia Unirea ar fi putut înscrie și să se detașeze decisiv de adversara sa în primul act, însă Pușcașu, Roșu și Frunză nu au reușit să-l mai învingă pe Iancu. În minutul 40, Muscă a rămas singur cu portarul gazdelor, dar a șutat pe lângă țintă. Partea a doua a aparținut gazdelor.

Academica Clinceni a reușit să restabilească egalitatea în minutul 69, prin Costin Gheorghe și partida se relansa. După doar două minute, Sorin Frunză a avut golul de 2-1 în vârful bocancului, însă mingea șutată de căpitanul de echipă al brăilenilor s-a oprit în bara porții lui Iancu. Kuku a fost eliminat în minutul 75, iar brăilenii au avut la dispoziție mai bine de un sfert de oră pentru a obține victoria.

Numai că elevii lui Pânzaru s-au jucat în continuare cu situațiile de gol, în timp ce gazdele au evoluat prudent și au reușit să se impună după un gol înscris la ultima fază a partidei. Astfel, în minutul 90 plus patru, Frunză a șutat din poziție bună, însă Iancu a înlăturat pericolul, gazdele au plecat pe contraatac, Niță a pierdut ușor mingea la mijlocul terenului și, de la 40 de metri, Buia a trimis mingea în plasa porții brăilene, Mitrea fiind surprins prea avansat la această fază și Academica și-a trecut în cont toate punctele.

„Acesta era cel mai bun moment să ne apropiem de primele clasate, o victorie ar fi însemnat o mare gură de oxigen pentru noi, din păcate nu a fost așa cum ne-am fi dorit”, a mai spus Pânzaru.

FC Clinceni: Iancu – Nițu, Kuku, Patriche, Stefan – Vențer, Neagu, Ghinga (Buia 78), Matei – L. Ganea, Antohi
Antrenor: Mugur Bolohan

Dacia Unirea: Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – m. Dima (M. Enciu 78), Pușcașu (Olenic 70), C. Roșu (Petean 57), Frunză – Onofraș, Muscă.
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă