Campioană de toamnă la photo-finish! Dunărea Călărași va ierna pe primul loc în Liga 2 și se apropie de o mare performanță. „Avem cel mai bun antrenor și cea mai bună echipă”

Marius ANGHEL 11 Dec. 2017, 16:15 Campionat
Campioană de toamnă la photo-finish!** Dunărea Călărași va ierna pe primul loc în Liga 2 și se apropie de o mare performanță.

Victoria cu 3-1 obținută la Mioveni, în ultima etapă a Ligii 2 programată în 2017, i-a adus Dunării Călărași al 18 rezultat consecutiv pozitiv în campionat și a coincis cu urcarea pe prima treaptă a clasamentului a echipei pregătite de Dan Alexa. Gruparea călărășeană a profitat de egalul înregistrat de AFC Hermannstadt pe teren propriu cu CS Afumați (scor 0-0) și trecut pe primul loc, la un punct peste sibieni. Dunărea e astfel campioana de toamnă a Ligii 2 și foarte aproape să realizeze cel mai important rezultat din istoria fotbalului călărășean: promovarea în primul eșalon.

Unul dintre principalii susținători ai echipei, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, pentru site-ul local editia.ro, că este foarte mulțumit de performanța Dunării de a termina anul pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a. Iliuță a lăudat rezultatele obținute de echipă în acest sezon și a asigurat că va sprijini în continuare obiectivul promovării în Liga 1.

„Este o performanță unică pentru fotbalul călărășean! Această echipă a reușit rezultate excepționale și ne mândrim pentru asta. O echipă unită, un grup care ne-a adus numai satisfacții. Este în totalitate meritul lor! Vreau să-i felicit pe toți. De la conducere la antrenori, jucători, toți cei care au pus umărul la această performanță”, a afirmat șeful Consiliului Județean Călărași, unul dintre principalii finanțatori ai clubului Dunărea Călărași.

„De când a venit Dan Alexa la Călărași, echipa nu a pierdut niciun meci. Avem cel mai bun antrenor și cea mai bună echipă! Împreună vom reuși marea performanță! Ne așteaptă un an greu. Sigur, conducerea clubului, în speță domnul Brișan și cei implicați, va face eforturi pentru întărirea lotului. Suntem pe punctul de a ajunge pentru prima dată în istorie în prima ligă a fotbalului românesc. Eu sunt alături de băieți și îi voi susține în drumul lor spre Liga 1!”, a mai declarat Vasile Iliuță.

În cele 21 de etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Dunărea Călărași a obținut 15 victorii, patru egaluri și două înfrângeri, având un golaveraj foarte bun: 43-16. Cu 49 de puncte acumulate, echipa lui Dan Alexa se află cu un punct peste AFC Hermannstadt și la șapte distanță de Chindia Târgoviște, formația care se află pe locul ce duce la barajul de promovare. Fața de a patra clasată, CS Afumați, Dunărea are 11 puncte avans.

În primele 21 de etape, Dunărea Călărași a fost de două ori liderul campionatului, la finalul meciurilor din rundele 15 și 21. Ripensia a fost lider de cinci ori, între etapele 1 și 5, iar AFC Hermannstadt a stat pe primul loc de 14 ori, între etapele 6-14, respectiv 16-20.

Dan Alexa a preluat echipa Dunărea din etapa a 4-a, într-un moment în care până atunci se înregistraseră două înfrângeri și un egal. În mandatul său, în campionat, s-au înregistrat 15 victorii, dintre care 10 consecutive, și trei egaluri. Călărășenii au pierdut totuși un meci cu Dan Alexa antrenor, 1-2 cu Unirea Slobozia în Cupa României. În vară, echipa a fost pregătită de Adrian Iencsi, antrenor care a fost pe bancă doar în prima etapă, iar în rundele 2 și 3 a fost condusă de interimarul Ion Manu.

Marius ANGHEL 11 Dec. 2017, 16:15 Campionat
Pe aceeași temă