Buș, salvatorul Dunării la debutul în Liga 2. SC Bacău a scăpat printre degete victoria la Călărași

Marius ANGHEL 31 Aug. 2015, 00:10 Campionat
  • Dunărea Călărași a scos un punct în meciul de debut în Liga a 2-a, sâmbătă, 29 august, pe teren propriu, cu SC Bacău, la capătul unui joc cu trei eliminări, multe tensiuni și un gol care s-a lăsat așteptat până în ultimul minut. Laurențiu Buș a adus egalarea în minutul 90, în timp ce pentru moldoveni a deschis scorul Cătălin Vraciu, în minutul 40.

 

Peste 1.500 de spectatori au fost prezenți sâmbătă pe stadionul Municipal din Călărași să vadă prima partidă a Dunării din Liga a 2-a după 20 de ani. Jucătorii lui Ionel Ganea au avut un început cam timorat în prima parte a meciului cu SC Bacău. Probabil presiunea pusă pe fotbaliști la prima reprezentare în acest eșalon și-a pus amprenta. Cu toate acestea, oaspeții nu au pus o mare presiune la poarta lui Popa, însă au speculat o greșeală de marcaj în minutul 40. Vraciu își face de cap în careul mic și îl învinge pe portarul Dunării, 0-1, asta spre stupoarea spectatorilor care se așteptau ca echipa lor să deschidă tabela de marcaj.

În partea secundă, jucătorii trupei călărășene asediază poarta adversă, dar golul se lasă așteptat. În minutul 49, V. Alexandru trimite puțin peste transversală cu o lovitură de cap din șase metri, iar în minutul 51, Alami Saifeddine, spaniolul adus la Călărași, nu are noroc, șutul său de la 22 de metri trecând puțin peste poarta băcăuanului Miron.

Trei eliminați și un gol egalizator în ultima jumătate de oră a meciului

Oaspeții rămân fără un jucător în minutul 66, atunci când Cosmin Neagu este trimis la vestiare pentru al doilea galben primit. Meciul devine tot mai tensionat spre final, iar în ultimul minut de joc, Dunărea egalează. Laurențiu Buș șutează năpraznic de la 22 de metri și trimite balonul în colțul lung al lui Miron, la o fază care nu anunța nimic, scor 1-1. Victor Petre părăsește și el terenul pentru un roșu direct arătat de centralul Horia Mladinovici, iar băcăuanul Sascău l-a urmat pe călărășean la vestiare în prelungirile partidei pentru încă un cartonaș galben primit, al doilea.

Experiența elevilor lui Cristi Popovici a dus la câștigarea unui punct la Călărași. Moldovenii au știut să țină de balon și au profitat de neatenția unor jucători ai Dunării plini de trac, cu toate că transferurile făcute în această vară ar fi trebuit să aducă un plus pentru trupa lui Ionel Ganea. Urmează acum deplasarea de la Galați, acolo unde Dunărea va da peste fosta echipă din Liga 1, Oțelul, echipă care a început cu stângul acest sezon, 0-3 la Clinceni.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – SC BACĂ‚U 1-1
L. Buș ’90 / Vraciu ’40

G. Popa (cpt.) – I. Țenea, Bg. Panait, M. Popescu, M. Mureșan – Kanda (L. Buș ”25), Preoteasa, Sg. Popescu, Alami, Vădrariu (V. Petre ”68) – V. Alexandru (M. Ștefan ”71)
Rezerve neutilizate: C. Lungu – C. Mihuț, M. Botea, Săveanu
Antrenor: Ioan Ganea
Eliminat: V. Petre ”90+2 (roșu direct)

Bg. Miron – Mihălăchioae, I. Ursu, Lozneanu (cpt.)(Sascău ”90+4), Drugă – Sahru (Al. Corban ”82), R. Adăscăliței, Dumitriu (Al. Țuțu ”74), T. Ignea – Vraciu, C. Neagu
Rezerve neutilizate: I. Savu – S. Vlad, A. Pavel, Pungă
Antrenor: Cristian Popovici
Eliminați: C. Neagu ”66 (două galbene), Vraciu ”90+3 (două galbene)

Stadion: Municipal (Călărași); Spectatori: 1.500; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Șotânga) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște); Jucătorul meciului: Laurențiu Buș.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 31 Aug. 2015, 00:10 Campionat
Pe aceeași temă