Bud spune că Erik Lincar n-a plecat din cauza sa: „Aveam acordul dânsului să mă întorc la echipă. Avea mână liberă. Dădea inclusiv primele. Nu avea cum să se bage cineva peste el”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 17:00 Campionat

Erik Lincar a surprins pe toată lumea când a decis să demisioneze de la Turris Oltul Turnu Măgurele, liderul din Liga 2. Antrenorul a lăsat să se înțeleagă faptul că anumite disensiuni între el și conducere au dus la această decizie.

În urmă cu trei zile acesta a publicat pe pagina sa de Facebook o declarație a lui Răzvan Lucescu. „Uneori patronii au dreptul de a decide cum doresc. Dar, în același timp, când antrenorul realizează că echipa se schimbă și filosofia lui nu mai e susținută, e mai bine să plece. Pentru că, dacă nu o va face, va apărea frustrarea de ambele părți și tot ceea ce s-a construit se va distruge”, era declarația lui Lucescu jr. din GSP, pe care a postat-o Erik Lincar pe pagina sa de socializare și la care a adăugat comentariu „respect Răzvan Lucescu”.

Din această postare se poate interpreta faptul au fost discuții între Erik Lincar și Valentin Dragnea, patronul echipei, care au dus la demisia antrenorului. O decizie luată de tehnician în urmă cu două săptămâni a fost excluderea din lot al lui Cristian Bud, unul dintre cei mai importanți jucători de la Turris.

„Domnul Lincar a acceptat să revin la echipă”

Atacantul va reveni de mâine la antrenamente, dar jucătorul spune că totul este doar o coincidență și că motivul plecării lui Lincar nu poate avea legătură cu el. „Este o prostie. Nu este nimic adevărat. Eu nu mi-am reziliat contractul. Am fost exclus din lot pe motive de disciplină știute doar de domnul Erik Lincar. Săptămâna trecută am avut o discuție cu domnul președinte, iar joi cu domnul Erik Lincar și a fost de acord să revin la echipă”, a povestit Cristi Bud pentru ProSport.

Lincar venea cu banii și împărțea primele

Fotbalistul spune că nimeni nu-i putea influența deciziile antrenorului și că acesta decidea inclusiv în privința primelor de după victorii. „Toți jucători am observat că domnul Lincar a avut mână liberă. Nu s-a băgat nimeni peste domnul Lincar. Dădea inclusiv primele de joc. El venea cu banii și decidea cât primeau rezervele neutilizate sau un jucător care intra din postura de rezervă și marca. N-am văzut niciodată un conducător să intre în vestiar. Domnul Lincar decidea absolut tot la echipă”, a povestit atacantul.

Erik Lincar ar putea ajunge la FC Hermannstadt, club care l-a ofertat încă de săptămâna trecută.

După nouă etape, Turris-Oltul ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 22 de puncte și un golaveraj de invidiat: 20-5. Echipa din Teleorman, o nou-promovată în acest eșalon, ocupă această poziție din etapa a 5-a. În nouă meciuri are șapte victorii, un egal și o înfrângere.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă