Brăilenii au urcat pe podium după victoria cu ACS Berceni. Nicoliță a fost omul meciului

Marius ANGHEL 30 Nov. 2015, 09:56 Campionat

Dacia Unirea Brăila a încheiat „en fanfare” evoluțiile de pe teren propriu în 2015, cu victorie la scor de neprezentare și spectacol, în partida cu ACS Berceni și a urcat pe locul al treilea în Seria întâi a Ligii a II-a. Elevii lui Alin Pânzaru au evoluat cu mare ambiție pe un teren îmbibat cu apă, însă jucătorul partidei a fost Stelian Nicoliță. El a pasat decisiv la primul gol înscris de Onofraș și apoi a închis tabela în minutul 69, cu un șut în cros, la colțul lung al porții apărate de Stoian. Meciul a avut startul la ora 11.00, însă pregătirile au început încă de la ora 8.00, când mai mulți angajați au luptat cu băltoacele de pe suprafața de joc. „Ne-am mobilizat încă de dimineață pentru a pregăti terenul de joc și meciul să se dispute. La ultima apariție pe teren propriu din acest an încercăm să facem o figură frumoasă”, a spus președintele clubului brăilean Valentin Avramescu, înainte de startul partidei. Iar elevii lui Alin Pânzaru au făcut un joc tactic foarte bun în fața a maximum 200 de spectatori.

Meciul a fost la discreția brăilenilor, însă și elevii lui Marian Rada au dat o replică destul de consistentă. Pe un teren alunecos brăilenilor le-a fost destul de greu să construiască în jumătatea adversă, astfel că prima ocazie de gol a venit abia în minutul 17, când Necoară a centrat în fața porții, iar Dima, din voleu, a trimis mingea pe spațiul porții, fără probleme însă pentru Stoian. Două minute mai târziu, Muscă i-a pasat lui Stelian Nicoliță, atacantul brăilean a driblat un adversar apoi i-a pasat în dreapta lui Onofraș care a șutat la colțul lung fără speranțe pentru portarul oaspeților, iar gazdele au preluat conducerea. În minutul 30, Pădurețu a avut șansa de a restabili egalitatea, însă, atent, Mitrea a deviat mingea în corner. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize Pătrașcu i-a încercat vigilența lui Mitrea, însă portarul Daciei a fost la post.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru elevii lui Alin Pânzaru, iar după numai zece minute de la reluare, după o acțiune prelungită de atac, Necoară a fost faultat de portarul Stoian, iar arbitrul de centru a arătat punctul cu var. Alexandru Muscă a marcat, iar Dacia Unirea și-a mărit avantajul la 2-0. Nicoliță a avut șansa de a marca în minutul 61, dar Stoian a reușit să pareze mingea. Portarul oaspeților nu a mai putut însă interveni la șutul în cros al aceluiași atacant, în minutul 69, iar Dacia Unirea o conducea pe ACS Berceni la scor de neprezentare.

Pușcașu (min. 80) putea să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, însă Stoian a reușit să limiteze proporțiile scorului. În primul minut de prelungire al reprizei a doua, Mihai a avut șansa de a înscrie golul de onoare pentru ACS Berceni, dar și de această dată Mitrea a intuit traiectoria mingei și brăilenii s-au impus cu 3-0. În urma acestui succes, Dacia Unirea a urcat pe locul al treilea în clasament, în timp ce ilfovenenii sunt pe locul 9.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    3
ACS BERCENI        0

Onofraș 19, Al. Muscă ’55 – pen., St. Nicoliță ’69

Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (Frunză ’75) – Onofraș, M. Dima, Olenic, Necoară – Al. Muscă (P. Ioan ’82), St. Nicoliță (Pușcașu ’73)
Rezerve neutilizate: Leu – C. Roșu, Petean, Iosofache
Antrenor: Alin Pânzaru

R. Stoian – E. Nicu, Cioranu, Fâșie, A. Radu – Ionică, Al. Radu (Cană ’84), Ettien, A. Pătrașcu (C. Mihai ’79) – M. Neagu (V. Lungu ’67), Pădurețu
Rezerve neutilizate: Chiș – R. Gheorghe, Ciuvică, Răducan
Antrenor: Marian Rada

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Andrei Antonie; Asistenți: Alexandru Midvichi și Cosmin Vătămanu (toți din București); Jucătorul meciului: Stelian Nicoliță.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 30 Nov. 2015, 09:56 Campionat
Pe aceeași temă