Brăila sparge gheața în etapa a 17-a. A întors scorul cu Daco Getica, a obținut prima victorie a sezonului și a părăsit ultimul loc. Florentin Petre: „Să facem o horă frumoasă toți brăilenii”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 14:51 Campionat

Performanță realizată de Dacia Unirea Brăila în etapa a 17-a a Ligii 2. Echipa antrenată de Florentin Petre a reușit să întoarcă scorul în repriza a doua a meciul de pe teren propriu cu Daco Getica București, să se impună cu 2-1 și să câștige pentru prima dată în acest sezon. Cu acest succes, brăilenii au ajuns la 8 puncte și au părăsit ultima poziție a clasamentului, urcând un loc.

Bucureștenii au început perfect meciul de la Brăila. În chiar primul minut, Vitan a trimis o pasă greșită în propriul careu la Bustea, acesta i-a pasat în dreapta lui Teuț, iar mijlocașul a deschis scorul cu un șut din 10 metri la colțul lung. A urmat apoi un joc pe contre, cu ocazii și de o parte și de alta, până în minutul 21, atunci când, după un contraatac, Bustea a fost agățat în careu de Niță, iar arbitrul a dictat penalty. Tot Cristian Bustea a executat lovitura de pedeapsă, în dreapta lui Avram, care a ghicit colțul și a parat mingea, evitând astfel golul desprinderii oaspeților.

În partea secundă, jucătorii lui Florentin Petre au intrat mai motivați pe teren, iar Niță (52) a obținut un penalty după un fault al lui Georgescu. Bertrand Bebey a egalat cu sânge rece, în vinclul din dreapta portarului Gavrilaș. Daco Getica a avut o reacție de orgoliu pentru Mușat (60) și Nica (63), acesta din urmă trimițând în bara din dreapta. Charles Acolatse (78) avea însă să-și trimită în propria poartă o minge la care a insistat Leonard Coteț și a șutat-o spre Gavrilaș. Centralul l-a validat pe Coteț cu reușita, deși Acolatse a trimis decisiv în plasă.

În minutele de final, brăilenii s-au apărat în disperare pentru a obține prima victorie a sezonului, în timp ce Călințaru (89) și Acolatse (90) nu au putut egala din apropiere.

Florentin Petre: „Mai avem cinci finale anul ăsta”

La final, Florentin Petre era convins că vor veni și alte victorii în acest sezon și a făcut un apel către brăileni pentru a veni în ajutorul echipei.

„Aveam nevoie ca de aer de aceste trei puncte. Cu siguranță vor veni și altele. Sper să vină cât mai repede. Mai avem cinci finale anul ăsta. O să încerc să-i motivez și mobilizez în așa el încât să le câștigăm pe toate până la capăt. O să rămânem în joc dacă o să ne unim, să facem o horă frumoasă toți brăilenii, pentru că, dacă nu avem posibilitate să ne oferim și alte condiții. Ținând cont numai de echipă, aici ne ocupăm noi, avem jucători de calitate, mai aducem, dar vreau oameni din Brăila să fie alături de mine”, a comentat Petre pentru Pro Brăila.

Cu opt puncte acumulate în 17 etape, Dacia Unirea urcă un loc în clasament și predă celor de la ACS Poli statutul de „lanternă” roșie. Daco Getica rămâne cu 21 de puncte și se menține pe locul 11. În etapa următoare, brăilenii joacă un meci foarte important pentru menținerea șanselor de salvare de la retrogradare, la Constanța, cu SSC Farul, sâmbătă, de la ora 13:00. În schimb, bucureștenii vor primi, sâmbătă, de la ora 11:00, vizita Ripensiei, o altă echipă aflată în „zona roșie”.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – DACO-GETICA BUCUREȘTI   2-1
Bertand Bebey 53′ – penalty, Leonard Coteț 78′ / Arthur Teuț 1′

R. Avram (cpt.) – Gab. Niță, Pleșa, B. Hamza, Manu – Van den Driest, Vitan (Coteț 46′), Lu, Ciucureanu – Mucuță (Le Metayer 74′), Bebey (Hîmpea 90+1′)
Rezerve neutilizate: Ghițun – Moroianu, Val. Robu, M. Mihalcea
Antrenor: Florentin Petre

Gavrilaș – Cotigă, Motroc, Vl. Georgescu, Val. Dima – Acolatse, Carabela (Mușat 46′) – Călințaru (cpt.), Bustea (Al. Ilie 81′), Teuț (Petriș 79′) – Eug. Nica
Rezerve neutilizate: Botaș – M. Grigore, Rob. Neacșu, Al. Iordănescu
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Doru Zamfir (Slatina).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pro Brăila

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă