Brăila s-a resemnat cu retrogradarea după doar 16 etape: „Ar trebui să luăm lucrurile așa cum sunt. Fotbalul se joacă și în Liga a 3-a”. Strategia pentru restul campionatului

Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 19:10 Campionat
Brăila s-a resemnat cu retrogradarea după doar 16 etape:

Dacia Unirea Brăila a încasat în etapa a 16-a a Ligii 2 încă o înfrângere la scor, 0-4 la Mioveni, și își continuă parcursul dezastruos din acest sezon, fiind singura echipă din campionat care nu a câștigat niciun meci. Cu 49 de goluri primite în 16 meciuri, ultima clasată din eșalonul secund are cea mai slabă defensivă, s-a îndepărtat la 13 puncte de prima formație aflată deasupra locurilor retrogradabile și se îndreaptă cu viteză către Liga 3, în cazul în care va reuși să respecte planul insolvenței în care a intrat de curând, va găsi bani să supraviețuiască și să nu abandoneze competiția.

Vicepreședintele Daciei Unirea Brăila, Vasile Popa, pare că s-a resemnat cu ideea că Brăila va retrograda la finalul acestui sezon și spune că Liga 3 e un punct bun pentru restart.

„Ar trebui să luăm lucrurile așa cum sunt. Fotbalul se joacă și în Liga a 3-a. Nu suntem nici prima, nici ultima echipă care se îndreaptă spre retrogradare. În istoria clubului au mai fost retrogradări, iar cel mai important este să ducem competiția până la capăt. Este o dovadă de respect față de competiție.

Din păcate, anormalul a devenit normal pentru noi. Suntem o echipă fără buget, supraviețuim din ce adunăm de la sponsori și din propriile buzunare. Strategia este doar pentru supraviețuire. Din Liga a 3-a se poate construi ceva durabil pentru anul următor”, a declarat Vasile Popa în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” de la radio Sport Total.

Într-o situație aproape asemănătoare, atât în privința insolvenței, cât și a evoluției din acest sezon, este și ACS Poli Timișoara. Fosta prim-divizionară are tot cinci puncte acumulate în primele 16 etape, însă stă puțin mai bine la golaveraj față de brăileni.

În etapa a 17-a, Dacia Unirea primește vizita echipei Daco Getica București (locul 11, cu 21 de puncte).

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 12 Nov. 2018, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă