Surpriză pe Cluj Arena! CS Mioveni îi produce primul eșec Universității pe teren propriu și o scoate în afara podiumului. Lui Lobonț i s-a cerut demisia, iar Florescu a fost portar pe final

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 21:33 Campionat
Surpriză pe Cluj Arena! CS Mioveni îi produce primul eșec Universității pe teren propriu și o scoate în afara podiumului.** Lui Lobonț i s-a cerut demisia, iar Florescu a fost portar pe final
  • Noul ciclu de victorii anunțat de Bogdan Lobonț se amână. „U” Cluj a pierdut, sâmbătă seară, cu CS Mioveni, scor 1-2, cedând, totodată, primul meci pe teren propriu în acest sezon. Înfrângerea nu le pică deloc bine clujenilor, care cad de pe podium și ar putea ajunge tocmai pe locul 5. Argeșenii și-au vândut, într-adevăr, scump pielea la Cluj, așa cum anunța Daniel Oprița.
  • Dur-Bozoancă a fost eliminat, George Florescu i-a luat locul în poartă în ultimul sfert de oră al meciului, când nu a putut apăra un penalty, iar lui Bogdan Lobonț i s-a cerut în mai multe rânduri,de către suporteri, în repriza a doua, demisia.

 

Mioveniul a stat bine la cutie în prima repriză, însă a profitat și de ratările clujenilor. Pîrvulescu a fost motorul ofensivei ardelene, iar Gavra ratangiul. Beța (30) a salvat la faza în care Axente a trecut de portar, a intrat în unghi și a centrat în careul mic pentru Gavra, dar și „stundenții” au avut noroc la intervenția cu piciorul a lui Dur-Bozoancă (39) la situația unu la unu cu Măzărache. Pe contră, Gavra (40) a primit de la Pîrvulescu, însă n-a nimerit poarta din doar 6 metri lateral stânga.

În partea a doua, clujenii au continuat să fie mai prezenți în atac, au irosit șanse prin Gavra (52) și Axente (64), în timp ce Dur-Bozoancă a fost din nou imperial în fața lui Măzărache (67), blocându-l în 5 metri. Însă mingea a ajuns la Ionuț Rădescu (67), care a prins un șut senzațional de la 25 de metri ușor lateral dreapta direct la colțul lung, iar portarul Universității n-a mai avut ce face. Atunci a început și vacarmul, fiindcă suporterii au început să-i scandeze demisia lui Bogdan Lobonț.

Croitoru a salvat și el la un șut bun al lui Florescu (70), Marius Coman (73) n-a putut înscrie cu capul de pe linia de 6 metri, iar Șerban (78) a respins din fața liniei porții o centrare periculoasă a lui Axente. A profitat însă Roberto Ayza (79), care a scăpat pe contraatac și a fost luat pe sus în careu de Cosmin Dur Bozoancă, portar care a și fost eliminat la această fază. Rămasă fără schimbări, „U” Cluj s-a bazat apoi în poartă pe George Florescu, care n-a putut para însă în fața lui Valentin Balint (82), după ce atacantul i-a luat locul accidentatului Ayza.

Golul din minutul 90 al lui Cristian Gavra (90), cu o lovitură de cap din aproapie, a mai dat câteva speranțe clujenilor, însă deșarte, fiindcă cele șase minute de prelungire au expirat imediat, iar CS Mioveni s-a impus cu 2-1.

„U” Cluj rămâne fără victorie în ultimele trei etape și cu 57 de puncte cade pe locul 4, însă poate ajunge pe 5, dacă Petrolul câștigă mâine. CS Mioveni face 45 de puncte și se menține pe locul 7.


 

Victoria obținută ieri de Chindia cu Dacia Unirea, scor 3-0, obligă și celelalte contracandidate la promovare, în special pe cele aflate sub podium, să își câștige meciurile pentru a ține ritmul. Petrolul are deplasare la Aerostar Bacău, în timp ce „U” Cluj joacă acasă, în această seară, cu CS Mioveni. Sportul Snagov și Academica Clinceni au meci între ele mâine și cel puțin una va avea de pierdut niște poziții în clasament.

Cu doar un punct obținut în ultimele două etape, „U” Cluj a bătut pasul pe loc. Astăzi, de la ora 19:30, joacă acasă cu CS Mioveni, o echipă care înaintea partidei anunța prin antrenorul ei, Daniel Oprița, că își va vinde scump pielea pe Cluj Arena și va încerca să plece neînvinsă.

Lobonț: „S-a încheiat un ciclu și începe altul. Mai avem 11 meciuri, din care vrem să obținem maximum”

Bogdan Lobonț anunță însă că jucătorii tăi sunt pregătiți să impresioneze din nou și să lege victoriile. „U” și-a întrerupt la Ploiești o serie lungă de 19 de meciuri fără înfrângere în campionat, iar cu CS Mioveni vrea să înceapă alta. Antrenorul vorbește chiar despre maxim de puncte obținut în ultimele 11 etape din acest sezon.

„Ne așteaptă o altă partidă importantă. Fotbalul este atât de frumos tocmai pentru că, după un rezultat negativ, ai posibilitatea să întorci totul în favoarea ta. Venim după o înfrângere la Ploiești, dar să nu uităm că echipa a obținut 20 de rezultate pozitive, dacă adăugăm partida câștigată în Cupa României, pe terenul celor de la Progresul Spartac. Este meritul băieților, dar și al lui Adrian Falub și al colaboratorilor săi. Realitatea este că s-a încheiat un ciclu și începe altul, dar mai avem 11 meciuri, din care vrem să obținem maximum. Probleme ne pot pune toate formațiile împotriva cărora urmează să evoluăm. Orice echipă care joacă împotriva lui „U” se autodepășește, mai ales pe Cluj Arena, care reprezintă un stimulent în plus. În deplasare, știm foarte bine, calitatea gazonului este cu totul alta, însă încercăm să ne adaptăm la orice suprafață de joc”, a spus Lobonț, în conferința de presă premergătoare meciului.

Contra argeșenilor, clujenii nu-i pot folosi pe Dorin Goga, Dan Berci și Iuliu Hațiegan, suspendați, în timp ce Octavian Abrudan este accidentat. În schimb, ar putea apărea cel puțin pe bancă Sebastian Chitoșcă, noua achiziție făcută în această săptămână.

Oprița: „Ne vindem scump pielea”

Oprița e conștient că „U” nu-și permite un al treilea meci consecutiv în care să nu câștige, însă spune că nici CS Mioveni nu merge pe Cluj Arena pentru a face act de prezență. Argeșenii vin după o remiză cu Energeticianul (0-0) și o victorie cu ASU Poli (1-0).

„Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care vine după două rezultate negative și nu are voie să facă pași greșiți în continuare, pentru a rămâne în cărțile promăvării. Avem în față o echipă bună și de-aia va fi dificil. Ei își vor lua mai mult ca sigur toate măsurile să câștige, dar și noi mergem să ne vindem scump pielea și să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Nu avem nimic de pierdut, mergem să jucăm fotbal, pe un stadion frumos, în fața unui public frumos… Deci sunt toate premisele pentru un spectacol frumos, la finalul căruia sperăm ca rezultatul să fie în favoarea noastră. Venim după două rezultate pozitive, iar atmosfera eu zic că s-a mai detensionat, după remiza de la Energeticianul și victoria cu ASU Poli. Așteptăm acum și un joc mai bun și rezultate la fel”, a spus Daniel Oprița.

Antrenorul Mioveniului preferă rezultatele în acest moment, înaintea unui joc spectaculos. „Am fost, într-adevăr, nemulțumit, de joc, după meciul cu Timișoara, iar, acum, la Cluj, prefer tot rezultatul. Vreau un rezultat bun, dar vreau să crească și nivelul jocului. La ultimul meci a fost și presiune pe jucători, care și-au dorit să câștige și le-a fost frică să nu facă greșeli. Dacă marcam noi pentru 2-0 în acel meci, era altceva. Oricum am jucat contra unei echipe bune, care, într-adevăr, se bate la retrogradare, dar care a avut evoluții bune și a dat totul cu noi, pe teren. Întâlnim sâmbătă pe Universitatea Cluj, o echipă care rămâne în continuare candidată la promovare, dar va fi o luptă strânsă, care se va duce pe teren. Clujul este o echipă de tradiție, și multă lume și-o dorește în Liga 1. Snagovul și Clinceniul sunt însă primele două în clasament și totul se decide pe teren, iar „U” Cluj și Petrolul nu sunt deja promovate!”, a mai declarat Oprița.

Înaintea desfășurării etapei a 28-a, CS Mioveni se afla pe locul 7, cu 38 de puncte, iar „U” Cluj era pe 3, cu 57 de puncte. Acum a căzut pe 4, după succesul Chindiei. În tur, la Mioveni, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Ionuț Rădescu (55), respectiv George Florescu (67).

Partida care se dispută la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, de la ora 19:30, va fi arbitrată de centralul Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) și de asistenții Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț). Rezervă este Cosmin Apetrei (Roznov – Neamț), în timp ce observatori au fost delegați Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 28

COMENTARIUL LIVE:

â–º„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă (Telcean 22′), Andr. Cordoș, Sepsi, Taub – Nic. Pîrvulescu, K. Twumasi (M. Coman 70′), G. Florescu (cpt.), N. Janos (Hordouan 60′) – Axente, Gavra
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – I. Ursu, Gab. Giurgiu, Al. Coman
Antrenor: Bogdan Lobonț
Eliminat: Cosmin Dur Bozoancă 79′ (roșu direct)

â–ºMioveni: Fl. Croitoru – Kilyen, Beța, Celea, Ed. Stoica (cpt.) – M. Șerban, Rob. Boboc, R. Lazăr (Trașcu 74′) – Rădescu, Măzărache, Hergheligiu (Ayza 60′, Val. Balint 81′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Rob. Gherghe, Alin Călin, C. Năstăsie
Antrenor: Daniel Oprița

â–ºMin 90+6 Final de partidă. CS Mioveni se implune la Cluj cu 2-1, îi produce primul eșec în acest sezon, pe teren propriu, Universității și o scoate în afara podiumului. Echipa lui Bogdan Lobonț ajunge la trei meciuri fără victorie, iar ultimele două au fost eșecuri. Spectatorii i-au cerut demisia în mai multe rânduri antrenorului Lobonț

â–º„U” Cluj pierde primul meci pe teren propriu în acest sezon. În Liga 2 a mai avut trei pași greșiți acasă, însă au fost egaluri, nu eșecuri: 1-1 cu Daco-Getica, 0-0 cu CS Balotești și 0-0 cu FC Argeș.

â–ºMin 90+3 Horoduan trage de la distanță, din stânga, iar Croitoru reține în doi timpi

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu șase minute

â–ºMin 90 1-2 Cristian Gavra reduce din diferență cu o lovitură de cap de la bara a doua, din 2 metri, după un corner bătut din stânga și deviată de la prima bară către Gavra de Sepsi. Croitoru era în poartă când a încercat să respingă mingea trimisă sub transversală

â–ºMin 90 Kilyen scoate de pe linie în corner

â–ºMin 89 Laszlo Sepsi vede și el cartonașul galben pentru proteste

â–ºMin 88 Flavius Croitoru primește galben pentru tragere de timp

â–ºPierderea grea pentru „U” Cluj pentru următoarele două meciuri. Portarul Cosmin Dur-Bozoancă a apărat în tot acest sezon, fiind titular incontestabil

â–ºMin 83  Andrei Crodoș îl faultează fără ezitare pe Valentin Balint și primește și el cartonașul galben

â–ºMin 82  Valentin Balint bate penalty-ul în stânga, Florescu sare în partea opusă, iar CS Mioveni își majorează avantajul

â–ºMin 81 Roberto Ayza nu mai poate continua meciul și este schimbat cu Valentin Balint. În poarta lui „U” Cluj intră George Florescu, fiindcă Lobonț a făcut toate schimbările

â–ºMin 79 Roberto Ayza scapă singur pe contraatac, pătrunde în careu și este luat pe sus de Cosmin Dur Bozoancă. Arbitrul dă penalty și cartonaș roșu pentru portar. Spectatorii scandează din nou demisia lui Lobonț

â–ºMin 78 Șerban respinge din fața liniei porții, cu capul, o centrare a lui Axente din stânga, după ce a urmărit o minge în lateral. Portarul l-a presat pe Axente în lateral

â–ºMin 76 Se scandează din nou demisia pentru Lobonț

â–ºMin 74 Iese Rareș Lazăr și intră Andrei Trașcu

â–ºMin 73 Recentrare cu capul din dreapta, Marius Coman reia cu capul de pe linia de 6 metri, iar Croitoru reține fără emoții sub transversală

â–ºMin 70 Croitoru respinge în lateral mingea șutată de Florescu, după o centrare din dreapta deviată în centrul careului

â–ºMin 70 Intră Marius Coman și iese Kofi Twumasi

â–ºClujenii îi scandează „Demisia! Demisia!” lui Bogdan Lobonț

â–ºMin 67 0-1 Ionuț Rădescu primește la 25 de metri ușor lateral dreapta și trage puternic la colțul lung, învingându-l pe Dur-Bozoancă

â–ºMin 67 Măzărache pătrunde în careu, vrea să-l fenteze pe Dur-Bozoancă în stânga, la 5 metri, însă portarul respinge in extremis din fața atacantului

â–ºMin 64 Axente trage slab din fața careului, din lateral dreapta, mult peste poartă

â–ºMin 60 La Mioveni, iese Andrei Hergheligiu și intră Roberto Ayza

â–ºMin 60 Iese Norbert Janos, accidentat, cu targa, și intră Denis Hordouan

â–ºMin 59 Gavra reia pe spate din fața careului mic, însă trimite destul de departe peste poartă. Mingea a ajuns la el după ce Celea a respins în față o minge centrată din dreapta de Pîrvulescu

â–ºMin 52 Minge trimisă lung în careul clujenilor, Rădescu urmărește, însă Dur-Bozoancă iese la 13 metri și reține din fața adversarului

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+2  Pauză. Cele două echipă intră la egalitate la vestiare

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 44 Janos ridică o minge în careul Mioveniului, aceasta îl lovește în mână pe Beța, care era aproape lipit de el, cere penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue, considerând că nu a fost intenție

â–ºMin 40 Pîrvulescu pătrunde în careu pe centru, îi pasează în stânga lui Gavra, care îl întoarce pe Kilyen și apoi șutează din colțul careului mic puțin pe lângă prima bară, dintr-o poziție ideală de gol, cu Croitoru bătut

â–ºMin 39 Măzărache ajunge să șuteze de la 13 metri către colțul lung, după ce l-a depășit în viteză pe Cordoș, dar Dur-Bozoancă pune piciorul și salvează de la gol

â–ºMin 36 Carol Taub vede cartonașul galben după o intrare urâtă la Rădescu, fără nicio treabă cu mingea

â–ºMin 35 Kilyen bate peste poartă o lovitură liberă de la 30 de metri ușor lateral dreapta

â–ºMin 30 Ocazie mare pentru „U”. Axente trece de portar în careu, însă intră în unghi în dreapta, ajunge se centreze pentru Gavra, însă Beța pune capul și respinge în corner. Croitoru rămăsese în spate

â–ºMin 22 Tudor Telcean îi ia locul lui Tiberiu Căpușă, care nu a mai revenit pe teren. Telcean debutează în Liga 2

â–ºMin 20  Tiberiu Căpușă se accidentează și pare că nu mai poate continua meciul. Iese pe margine

â–ºMin 18 Pîrvulescu deviază, Gavra preia, se întoarce și șutează de la 11 metri ușor lateral dreapta, însă mingea e respinsă în corner

â–ºMin 12 Pîrvulescu pătrunde în careu pe stânga, centrează în fața porții, mingea îl lovește în piept pe Celea, la prima bară, și iese în corner

â–ºMin 10 Rădescu centrează din dreapta, din interiorul careului, Kilyen, urcat la 10 metri, șutează prost, mult peste poartă

â–ºMin 8 Florescu bate puternic, pe lângă zid, o lovitură liberă de la 22 de metri central, iar Croitoru reține în doi timpi lângă bara din stânga sa

â–ºMin 4 Gavra reia cu capul, de la 8 metri central, dintr-o poziție incomodă, pe lângă bara din dreapta. Janos a centrat din stânga careului

â–ºMin 1  A început partida de la Cluj-Napoca

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 21:33 Campionat
Pe aceeași temă