Au rămas fără vlagă după ce și-au dat „viața” cu Petrolul! ASU Poli pierde la CS Mioveni, după un meci slab, în care a ratat și un penalty. Hergheligiu, decisiv pentru argeșeni

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 19:57 Campionat
Au rămas fără vlagă după ce și-au dat

CS Mioveni a avut nevoie de un adversar ca ASU Politehnica, stors de vlagă după ce și-a dat „viața” pe teren în etapa anterioară, în fața Petrolului, pentru a obține prima victorie pe teren propriu în 2019, sub comanda noului antrenor Daniel Oprița. Cu 1-0 s-au impus argeșenii, prin golul norocos al lui Andrei Hergheligiu, însă și cu emoții, după ce timișorenii au ratat un penalty și o mare ocazie în partea a doua a jocului.

Meciul putea începe de la 0-1, însă Bedea a luftat incredibil din 5 metri, din poziție de singur cu portarul. Ulterior, nesiguranța arătată în poartă de Murariu a fost taxată de Andrei Hergheligiu. Atacantul adus de la FC Hermannstadt a șutat de la 25 de metri, Mera a deviat prost, iar portarul Politehnicii n-a ajuns la minge, în dreapta. Era minutul 26 și Mioveniul spărgea gheața. Ulterior, Murariu (35) a fost aproape să scape mingea în propria poartă printre picioare, la un șut al aceluiași Hergheligiu, însă a avut noroc cu groapa de nisip din careul mic. Ulterior, nu s-a mai jucat nimic.

În partea secundă, Balint (55) putea majora diferența din 6 metri, însă a trimis razand pe lângă bara colțului lung. Argeșenii s-au retras și au jucat la conservarea rezultatului. Puteau să o pățească în minutul 64, atunci când Trașcu l-a secerat în careu pe Octavian Ursu, însă același jucător adus de la „U” Cluj a ratat penalty-ul, trimițând în bara din dreapta. Schimbările au fragmentat jocul, Poli a fost inocentă în atac, însă a mai avut o nouă șansă de a înscrie. Fabio Trip (86) a tras slab din 7 metri, peste poartă, iar meciul s-a terminat cu bucurie în tabăra Mioveniului, care a obținut primul succes acasă în 2019.

Cu 42 de puncte acumulate în 27 de etape, CS Mioveni se menține pe locul 7, în timp ce ASU Poli rămâne cu 30 de puncte și poate pierde locul 14, dar și avansul de patru lungimi față de ultimele două formații aflate pe pozițiile retrogradabile.


 

Pentru prima dată în acest an, o etapă de Liga 2 care începe de vineri nu aduce în fața spectatorilor și telespectatorilor un meci în care să se regăsească cel puțin o echipă care luptă pentru promovare. De această dată, la Mioveni, de la ora 18:00, joacă CS Mioveni și ASU Politehnica Timișoara, adică o echipă care nu are emoții la retrogradare, dar care nici la promovare nu are șanse, și o alta care are emoții pentru menținerea în acest eșalon.

În precedentele trei dintre cele cinci runde desfășurate până acum în 2019, Chindia a jucat în deschidere. S-a întâmplat cu Aerostar (scor 3-2, etapa 22), cu FC Argeș (scor 1-0, etapa 23) și CS Mioveni (scor 4-1, etapa 25), meciuri în care echipa târgovișteană prezidată de Marcel Ghergu, membru în Comitetul Executiv al FRF, s-a impus de fiecare dată după ce a fost favorizată în alcătuirea programului, prin punerea ei să joace prima, fără să aibă presiunea rezultatelor obținute de contracandidatele în lupta pentru promovare. Celelalte două etape, a 24-a și a 26-a, au început sâmbăta, cu mai multe meciuri programate în același timp.

Revenind la meciul de la Mioveni, fără victorie în ultimele patru etape, formația gazdă speră să rupă seria neagră în meciul de astăzi contra timișorenilor. Echipa lui Daniel Oprița vine după egalul înregistrat la Petroșani, 0-0 cu Energeticianul, și va întâlni una dintre formațiile care au produs supriza runda trecută. Alb-violeții au trecut cu 3-0, pe „Dan Păltinișanu”, de Petrolul, astfel că vin cu un moral excelent la Mioveni.

Oprița: „Trebuie să câștigăm în orice condiții, nu avem altă alternativă”

Înaintea acestui joc, antrenorul galben-verzilor, Daniel Oprița, spunea că echipa este bine pregătită și că este momentul obținerii primei victorii din 2019, pe propriul teren, după ce până acum a înregistrat un egal, 2-2 cu Pandurii, și o înfrângere, 1-4 cu Chindia.

„Ne așteaptă o partidă grea, cu o echipă care luptă să se salveze de la retrogradare. Adversarii vin cu un moral bun, după victoria cu Petrolul. E un meci pe care trebuie să îl câștigăm în orice condiții, nu avem altă alternativă. Ne pregătim bine, am văzut meciul lor cu Petrolul și sunt o echipă periculoasă la faze fixe. Sperăm să facem un meci și un rezultat bun. Victoria cu Petrolul este singura lor victorie din acest an, dar au mai făcut egal la FC Argeș și au pierdut greu la „U” Cluj, după o greșeală în apărare. Iar, cu Bacăul, deși au pierdut acasă, au făcut un meci destul de bun, și-au creat ocazii… Noi, venim după o remiză… este bine că am luat un punct în această deplasare. Oricum a fost un meci pe care nu trebuia să îl pierdem. Am avut ocaziile mai mari. A fost o partidă echilibrată. Până la urmă este un punct în deplasare. Am încercat mai mult, dar atât s-a putut. Trebuie să tratăm orice meci cu seriozitate. Trebuie de asemenea să găsim soluții să marcăm. Nu ne mulțumim cu un egal, ne gândim la victorie. Obiectivul este promovarea la anul, dar încă de pe acum trebuie să analizăm evoluțiile jucătorilor”, a spus Daniel Oprița, care a vorbit și despre starea lotului: „Avem, din păcate, suspendat pe Ayza, iar Coșereanu și Edi Stoica sunt în continuare accidentați. Reintră, în schimb, Lazăr după suspednare, la fel și Rădescu, în timp ce Șerban a revenit de la lot. E clar că este momentul primei victorii acasă, nu avem altă alternativă. E normal să ne gândim doar la victorie, mai ales că venim după o serie de meciuri în care nu am reușit ce ne-am propus și trebuie să reușim acum ce ne-am propus, să luăm trei puncte”.

După înfrângerea suferită de CS Mioveni în urmă cu două etape, 1-4 acasă cu Chindia, Daniel Oprița a spus că e gata să plece dacă se dorește acest lucru. În runda următoare, Mioveniul n-a câștigat nici cu Energeticianul, obținând doar o remiză, scor 0-0, la Petroșani.

Petruescu nu vrea să-l demită și pe Oprița: „Sigur știe ce trebuie făcut pentru a redresa situația”

De partea cealaltă, ASU Politehnica vine după un succes impresionat cu Petrolul, dar are o situație complicată în privința lotului. Cosmin Petruescu nu poate contra pe nu mai puțin de opt jucători, din diverse motive. Pentru acest meci Cristian Ene este suspendat. Accidentați sunt Plămadă, Schieb, Munteanu, dar și Motreanu, care s-a pregătit separat, în timp ce Ursu are un deces în familie.

Petruescu se așteaptă la un meci greu la Mioveni, vineri, de la ora 18:00. „Ne așteaptă o partidă dificilă, în ciuda faptului că echipa Mioveniului este aparent liniștită din punct de vedere al obiectivului, nu luptă nici la promovare, nici pentru evitarea retrogradării. Ei au un proiect pe termen mediu, din ce am înțeles, anul viitor vor încerca să promoveze în prima ligă. Transferurile din aceasta iarnă o confirmă, sunt jucători cu prezențe în Liga 1. Hergheligiu, Măzărache, care sunt în atac alături de Ayza și Balint, plus mijlocașul central Boboc. În ciuda faptului că au făcut doar cinci puncte în acest mini-retur, ca și noi, de altfel, rămân o echipă incomodă, cu experința. Dar, cu toate acestea, suntem optimiști, trebuie să recunoaștem că avem un moral mai bun ca la precedentele partide”, a precizat Petruescu, care nu vrea să-l demită și pe Daniel Oprița, după ce Emil Săndoi (FC Argeș) și Mugurel Cornățeanu (Petrolul) și-au terminat mandatele de antrenori la echipele unde erau pe bancă după meciurile cu ASU Poli. „Daniel este prietenul meu. Ne-am întâlnit și sezonul trecut la Liga a 3-a, eu antrenor la Lugoj, el la Reșița. Am avut câteva schimburi de opinii. Este un antrenor foarte bun, preocupat, tânăr. Cu siguranță, nu este nici el mulțumit de rezultate. Nu am vorbit în ultimul timp, dar știu sigur că știe ce trebuie făcut pentru a redresa situația. Noi, la Politehnica, putem să ne considerăm privilegiați din punctul acesta de vedere”, a precizat Petruescu despre schimbările dese de antrenori din liga secunda și despre faptul că ASU Politehnica le dă credit antrenorilor, chiar dacă nu are rezultatele așteptate.

Înaintea desfășurării etapei a 27-a, CS Mioveni se află pe locul 7, cu 39 de puncte. ASU Poli e pe poziția a 14-a, cu 30 de puncte, la patru lungimi peste ultimele două echipe aflate pe locurile retrogradabile.

În partida tur, ASU Poli s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, prin golul marcat de Ioan Mera (32).

Partida care se dispută pe stadionul Orășenesc din Mioveni, de la ora 18:00, va fi arbitrată de centralul Mircea Ardelean (Arad) și de asistenții Casian Băla (Arad) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă este Marius Spînu (București), în timp ce observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Horațiu Stănescu (Craiova).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºMioveni: Fl. Croitoru – Kilyen, Celea, Beța, Burnea (cpt.) Rădescu, R. Lazăr, Trașcu (M. Șerban 70′), Hergheligiu (Rob. Boboc 81′) – Val. Balint (C. Năstăsie 60′), Măzărache
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Ct. Alexe, Rob. Gherghe, Alin Călin
Antrenor: Daniel Oprița

â–ºASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile (F. Trip 79′), A. Ignea – Alin Manea (Vidrăsan 84′), Mih. Ene (Dros 90′), BedeaOct. Ursu
Rezerve neutilizate: Borbei – D. Radu, Al. Gașpar, Coadă
Antrenor: Cosmin Petruescu

â–ºMin 90+5 Final de partidă. CS Mioveni se impune la limită, cu 1-0, destul de noroc, cu ASU Politehnica Timișoara, și obține primul succes pe teren propriu de când e antrenată de Daniel Oprița. Timișorenii au ratat un penalty, prin Octavian Ursu, și au revenit la prestațiile obișnuite din acest an, după ce contra Petrolului, runda trecută, au dat impresia că au făcut meciul vieții.

â–ºMin 90+4   Călin Jurj primește și el cartonașul galben pentru o reacție nervoasă

â–ºMin 90+3 Mera, trecut în atac, faultează în duel aerian. I-a dat un adversar direct cu cotul în ceafă, însă arbitrul nu i-a arătat cartonașul galben

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 90 Ultima schimbare și la ASU Poli. Iese Mihai Ene și intră Cristian Dros

â–ºMin 90 Arbitrul are chef să tragă de timp. Aleargă agale până în careu după Dean Beța și îi dă galben

â–ºMin 86 Fabio Trip primește în careu, în dreapta, după o pasă lungă din stânga, avansează până la 7 metri și trage puțin peste transversală. Ocazie colosată pentru timișoreni. Mioveniului se mulțumește să se apere

â–ºMin 86 Cosmin Năstăsie îl lovește în gât cu mâna pe Scutaru, într-un duel aerian, și primește și el cartonașul galben

â–ºMin 85 Cristian Scutaru vede și el cartonașul galben

â–ºMin 84 Iese Alin Manea și intră Raul Vidrăsan

â–ºMin 84 Măzărache pune și el piciorul pe minge și trage de la 23 de metri lateral stânga peste stadion

â–ºMin 81 Mioveniul face și ultima schimbare. Iese Andrei Hergheligiu și intră Robert Boboc

â–ºMin 79 Petruescu schimbă și el. Iese Bogdan Vasile și intră Fabio Trip

â–ºMin 78 Andrei Hergheligiu primește și el cartonașul galben după ce îl faultează pe Jurj

â–ºMin 70 Mioveniul schimbă din nou. Iese Andrei Trașcu, autorul penalty-ului, și intră Marian Șerban

â–ºMin 64 Octavian Ursu bate penalty-ul în dreapta, mingea lovește bara, la rădăcina ei, și revine apoi în teren, de unde este degajată. Croitoru sărise în partea opusă

â–ºMin 63 Octavian Ursu pătrunde în careu pe dreapta, este secerat de Trașcu și arbitrul dictează penalty, însă nu și cartonaș galben

â–ºMin 61 Rădescu trage de la distanță și Murariu reține în doi timpi, după ce plonjează în dreapta sa

â–ºMin 60 Oprița face prima schimbare. Iese Valentin Balint și intră Cosmin Năstăsie

â–ºMin 55 Rădescu trece de Cherecheș și Vasile în dreapta careului, îi pasează lui Balint, care șutează de la 6 metri razant pe lângă bara colțului lung

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1 Pauză. Mioveniul conduce cu un gol marcat destul de norocos. După ce a făcut meciul vieții cu Petrolul, acum Murariu a comis câteva gafe incredibile la acest nivel

â–ºMin 43 Valentin Balint cade în careu după ce e ținut clar de mână de Mera, căpitanul timișorenilor gesticulează nervos, iar arbitrul se lasă impresionat și îi dă galben atacantului Mioveniului

â–ºMin 38 Ionuț Burnea primește și el cartonașul galben, după o intervenție prin alunecare asupra lui Bedea

â–ºMin 35 Hergheligiu trage puternic din voleu de la 25 de metri central, Murariu respinge în jos, însă mingea i se duce printre piciorare și putea intra în poartă dacă un ar fi căzut în groapa de nisip de la 3 metri, care i-a deviat traiectoria. Timișorenii și-au făcut cruce

â–ºMin 34 Chercheș intră prin alunecare, însă ratează intervenția asupra lui Rădescu. Mijlocașul Mioveniului nu trece însă de Bogdan Vasile, care îl ia pe sus și primește cartonașul galben

â–ºMin 33 Jurj ajunge în stânga careului advers, șutează, mingea e deviată, iar Croitoru reține fără probleme

â–ºMin 26  1-0 Ursu pierde o minge în propria jumătate, Andrei Hergheligiu primește mingea, avansează spre stânga și trage de la 25 de metri, Mera deviază și Murariu nu poate interveni în dreapta sa, mingea intrând în plasă pe lângă bară

â–ºMin 18 Lazăr trage execrabil de la 25 de metri, mult peste poartă, în afara stadionului

â–ºMin 9 Jurj pătrunde în careu pe dreapta, trece de Burnea și trage de la 10 metri, iar Croitoru respinge în corner

â–ºMin 7 Hergheligiu bate scurt un corner de pe stânga, argeșenii mențin posesia în preajma careului, apoi centrează înalt din dreapta, iar Murariu respinge în corner, deși nu era nimeni lângă el. Coechipierii îi fac reproșuri

â–ºMin 7 Ignea trage de la 20 de metri, Croitoru reține lângă bara din dreapta sa. Timișorenii au început mai bun

â–ºMin 6 Fază de atac bună a poliștilor, Ursu centrează din dreapta, iar Bedea luftează incredibil la 5 metri, deși era singur cu Croitoru

â–ºMin 1 A început partida de la Mioveni

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 19:57 Campionat
Pe aceeași temă