Au pierdut două puncte

20 Aug. 2011, 18:44 Campionat

La revenirea în cel de-al doilea eșalon al fotbalului românesc, Bacăul a făcut un meci mare în fața altei echipe de tradiție din țară, Farul Constanța, însă a trebuit să se mulțumească doar cu un punct în fața propriilor suporteri

Cu o poftă nebună de joc după un an petrecut nemeritat în cea de-a treia divizie a fotbalului românesc, FCM Bacău avea parte de o deschidere de vis de campionat: în compania unei alte formații care, acum câțiva ani, se lupta pentru podiumul primei ligi.

Iar pofta de joc și de performanță și-a spus cuvântul încă din debutul jocului de pe Municipalul băcăuan, puștii lui Poenaru aruncându-se orbește în avanposturi și surprinzându-i pe bătrânii „vulpoi” din defensiva constănțenilor în chiar minutul 8 al partidei, când Lipovanu deschidea scorul cu un șut de senzație de la peste 20 de metri care l-a lăsat pe Cernea fără replică.

Gazdelor nu avea însă să le fie atât de ușor să scoată din meci o echipă ca Farul. Încet-încet, „marinarii” au ieșit de la cutie și au avansat spre poarta lui Stamatin, care, după câteva intervenții de excepție, a „comis-o” la o fază relativ simplă, iar Ștefan Ciobanu a speculat fără nicio ezitare lobându-l din 12 metri pentru 1-1 în minutul 26.

După pauză, meciul a devenit și mai animat și mai plin de faze de poartă, o bună parte a reprizei secunde jucându-se pe contre. Farul a fost echipa care a avut ocazii ceva mai clare, însă mai puține, iar nota generală a fost una de dominare a băcăuanilor, după cum, de altfel. a recunoscut și Marian Pană la finele partidei. Cert este că până la final niciuna dintre cele două echipe nu a mai reușit să puncteze, meciul încheindu-se indecis și amânând rezultatul duelului blazoanelor pentru prima etapă a returului.

„Nu sunt mulțumit de rezultat, însă jocul echipei mele m-a mulțumit. Cel mai greu meci este primul în orice ediție de campionat. Poate că nu am avut luciditatea necesară pentru a încheia anumite faze, dar avem timp să ne punem la punct”

Gheorghe Poenaru, antrenor FCM Bacău

„Până la urmă, rezultatul este unul echitabil. Am avut și noi ocazii destul de mari pe fondul unui meci dominat într-o oarecare măsură de gazde. Obiectivul nostru este promovarea, dar obiectivul meu personal este să formez o echipă competitivă”
Marian Pană, antrenor Farul

Brancardierii, motiv de ceartă

Un moment mai degrabă comic al partidei dintre FCM Bacău și Farul Constanța s-a petrecut spre finalul celei de-a doua reprize, la o ușoară accidentare de joc a lui Buzea. Când arbitrul Chivulete a chemat brancardierii să-l ridice pe mijlocașul constănțenilor și să-l ducă în afara terenului, acesta s-a ridicat și nu a mai vrut să iasă din teren. Până la urmă, la insistențele „centralului” a acceptat să se urce pe targă, însă și-a continuat protestele de acolo până la ieșirea de pe teren, unde, exasperați de atitudinea și de mișcările sale, brancardierii au găsit de cuviință să dea drumul tărgii de la jumătate de metru deasupra solului. Motiv numai bun pentru o busculadă ca la carte care să deschidă oficial acest sezon al ligii secunde.

articol scris de Adi Enășoaie
sursa foto: infotbal.blogspot.com

20 Aug. 2011, 18:44 Campionat
Pe aceeași temă