Au demonstrat că se poate, de frica protestului galeriei! FC Argeș a mutat în altă zi și la altă oră derby-ul cu CS Mioveni: „Este în beneficiul fotbalului și al suporterilor”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 16:58 Campionat
Au demonstrat că se poate, de frica protestului galeriei!** FC Argeș a mutat în altă zi și la altă oră derby-ul cu CS Mioveni:

Amenințarea galeriei, că nu va veni la derby-ul cu CS Mioveni, i-a determinat până la urmă pe oficialii de la FC Argeș să nu-l mai ia în brațe pe „nu se poate”, așa cum au făcut-o ieri, și au reușit, fără prea mari bătăi de cap, să reprogrameze jocul cu rivalii județeni la o oră accesibilă publicului pentru a veni pe stadion. Astfel, partida dintre FC Argeș și CS Mioveni, ce contează pentru etapa a 32-a a Ligii 2, se va desfășura marți, de la ora 19:30, nu luni, de la ora 15:00, așa cum fusese inițial programată.

Ieri, după comunicatul suporterilor, în care se anunța că „membrii galeriei sunt hotărați să nu se prezinte în tribune” la meciul cu CS Mioveni, dacă dorința nu le va fi îndeplinită, directorul sportiv Vasile Popa dădea vina pe televiziunea care transmite jocul pentru programarea făcută la ora 15:00, luni. FC Argeș susținea că nu poate face nimic pentru ca derby-ul local, unul al orgoliilor și al ambițiilor, ce va urma să îl organizeze, să fie mutat măcar la o oră accesibilă publicului, ca acesta să poată veni pe stadion. Popa spunea că FC Argeș doar execută ceea ce decide DigiSport, în acest caz, și nu are dreptul să comenteze.

Între timp însă, s-a dovedit că FC Argeș nici măcar nu încercase să mute meciul cu CS Mioveni. Solicitatea piteștenilor a fost aprobată imediat de DigiSport, care a mutat jocul pentru marți, la ora 19:30, una pe placul suporterilor. Derby-ul se va juca astfel în nocturnă, pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

„Împreună cu reprezentanții DigiSport am căutat cele mai bune soluții pentru a veni în sprijinul piteștenilor care își doresc foarte mult să fie prezenți la acest meci. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții postului TV am stabilit ca meciul FC Argeș – CS Mioveni, din cadrul etapei a 32-a a ligii secunde, să se dispute marți, 1 mai 2018, de la ora 19:30. Considerăm că această schimbare a datei și orei de disputare a partidei este în beneficiul fotbalului și al suporterilor argeșeni care sunt foarte importanți pentru noi. Ne dorim ca aceștia să fie prezenți în tribunele stadionului Nicolae Dobrin în număr cât mai mare pentru a încuraja echipa”, a declarat, de această dată, Dragoș Șerban, directorul executiv al echipei FC Argeș.

Pentru acest derby, FC Argeș va pune în vânzare la începutul săptămânii viitoare biletele. Suporterii își pot cumpăra tichetele de intrare pe stadionul „Nicolae Dobrin” atât luni, cât și marți, prețul unuia fiind de doar 1 leu. Tichetele sunt valabile la Tribuna I și II a arenei din Pitești, dar și la Peluze. Posesorii de abanamente vor putea urmări partida din sectoarele amintite mai sus.

În meciul tur, desfășurat pe stadionul Orășenesc din Mioveni, CS Mioveni și FC Argeș au remizat fără goluri, scor 0-0.

Acum, înaintea meciului direct din retur, FC Argeș se află pe locul 4, cu 58 de puncte, în timp ce CS Mioveni se află pe locul 8, cu 41 de puncte. Galben-verzii tocmai l-au demis pe antrenorul Laurențiu Roșu.

Programul etapei a 32-a a Ligii 2 și meciurile care vor fi televizate:

sâmbătă, 28 aprilie, ora 11:00
Sportul Snagov – Metaloglobus București   
Ripensia Timișoara – CS Afumați   
Știința Miroslava – UTA Arad   

Foresta Suceava – Olimpia Satu Mare     3-0
ASA Târgu Mureș – CS Balotești
    0-3

sâmbătă, 28 aprilie, ora 12:00
Dacia Unirea Brăila – AFC Hermannstadt TelekomSport 1

sâmbătă, 28 aprilie, ora 17:00
ASU Politehnica Timișoara – Pandurii Târgu Jiu  

duminică, 29 aprilie, ora 11:00
Luceafărul Oradea – Dunărea CălărașiDigiSport 1
Chindia Târgoviște – Academica Clinceni TelekomSport 1

marți, 1 mai, ora 19:30
FC Argeș – CS Mioveni DigiSport 1


 

Mai jos vă redăm încă o dată comunicatul galeriei FC Argeș, cât și declarația directorului sportiv Vasile Popa, cel care ieri anunța că mutarea meciului e imposibilă:

„Fotbalul este pentru suporteri.

Dată fiind programarea meciul orgoliilor județene cu CS Mioveni în ziua de luni 30 Aprilie la ora 15.00, membrii galeriei sunt hotărați să nu se prezinte în tribune la acest meci.
Principalele motive invocate sunt:
– programarea meciului într-o zi și la o oră nepotrivită (nu toată lumea este bugetară și implicit liberă, e cald, se putea juca în nocturnă, de exemplu, într-o zi liberă);
– lipsa unor acțiuni din partea conducerii clubului de a atrage cât mai mulți spectatori, mai ales în aceste momente când echipa face spectacol;
– incertitudinea privind promovarea, chiar în condițiile câștigării barajului (de pe locul 3).

Considerăm ca e inadmisibil ca, în momentul de față, juriștii clubului și cei din conducere să nu știe exact care este viitorul echipei noastre, arătând o lipsă crasă de respect pentru munca de un an a jucătorilor și antrenorilor alb-violeți, pe care îi felicităm cu această ocazie pentru ultimele evoluții. Prin urmare, solicităm conducerii să facă toate demersurile legale în acest sens.

PS: Respect Politehnica Timișoara”, sună comunicatul suporterilor piteșteni.

„Conform contractului încheiat de Federația Română de Fotbal cu cele două posturi TV care au drept de transmitere a partidelor din Liga a 2-a, doar televiziunile stabilesc meciurile pe care le televizează la fiecare etapă. Acestea stabilesc ziua și orele celor patru partide, în funcție de grila de programe pe care o au, cluburile neavând nici o putere de decizie în această privință. Ne-am fi dorit ca partida de luni dintre FC Argeș și CS Mioveni să se joace în nocturnă pentru a da posibilitatea piteștenilor de a veni în număr cât mai mare la stadion, însă acest lucru nu este posibil datorită acestui contract încheiat între FRF și cele două posturi TV, înțelegere pe care toate cluburile din Liga a 2-a trebuie să o respecte. Dacă Digi Sport nu ar fi televizat aceast meci, clubul FC Argeș nu ar fi acceptat ca partida cu CS Mioveni să se joace de la ora 15 și ar fi cerut FRF programarea partidei pentru o altă oră, întrucât stadionul Nicolae Dobrin dispune de instalație de nocturnă. Clubul nostru își dorește ca la meciurile echipei de pe propriul teren, iubitorii fotbalului piteștean să fie prezenți la stadion în număr cât mai mare pentru a susține echipa. Opiniile suporterilor contează foarte mult pentru noi, însă trebuie să respectăm înțelegerile în vigoare. Vom face toate demersurile ca partidele echipei noastre care nu vor fi televizate să se dispute la anumite ore care să le permită suporterilor să fie prezenți în număr cât mai mare la stadion pentru a susține echipa”, a transmis Vasile Popa prin intermediul site-ului echipei FC Argeș.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Argeș Fans

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă