ASU Politehnica se opune amânării ultimelor două etape din Liga 2 din acest an. „Iar schimbăm regulile în timpul competiției, iar avem idei românești? În februarie e mai rău”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 17:07 Campionat
ASU Politehnica se opune amânării ultimelor două etape din Liga 2 din acest an.**

ASU Politehnica este unul dintre cele patru cluburi care vor ca primele două etape din retur să se joace în 2017, așa cum s-a stabilit de la bun început. Deși 15 cluburi din Liga 2, unul abținându-se, vor ca sezonul să se termine la sfârșit de săptămână, directorul sportiv al alb-violeților a avut o poziție foarte fermă și se opune unui asemenea demers.

De altfel, Marius Cociu e convins că, la fel ca în sezoanele trecute când s-a adus în discuție problema, nici acum nu va fi nicio amânare. „Sigur că sunt împotriva, și clubul, și eu personal. Chiar am vorbit cu secretarul general FRF, Gabriel Bodescu, și mă bucur că are o poziție fermă. Le-am și spus, ce facem, iar schimbăm regulile în timpul competiției, iar avem idei românești? Și până la urmă, din ce motiv? Niciunul nu stă în picioare în mod real. La Snagov am avut teren prost acum o lună, ce era, să nu jucăm? Am vorbit și cu Marcel Ghergu, directorul sportiv de la Chindia Târgoviște, care are aceeași poziție cu mine”, a declarat directorul sportiv Marius Cociu.

15 cluburi convinse de trei

Directorul sportiv al echipei timișorene susține că trei cluburi l-au convins și pe celalalte să ceară amânarea la FRF. „Nu le voi da numele, pentru că le respect prea mult. Dar sunt două cluburi care primesc bani de la autorități, nu au ajuns unde și-au propus, și speră să câștige două etape, după ce se vor reorganiza în iarnă, ca în noua formulă să câștige două meciuri în plus. Al treilea club are probleme financiare și speră ca în ianuarie să și le rezolve. Oricum, Comitetul Executiv e în 29 noiembrie. Ce facem? Ne spune miercuri că nu mai jucăm sâmbătă?”, a adăugat Cociu.

Propunere de „restart” pentru jumătatea lunii februarie

De altfel, unele cluburi propun ca meciurile oficiale să nu se reia anul viitor în 24 februarie, ci mai devreme. Cociu spune că acest lucru afectează însă pregătirea de iarnă. „Există ideea să începem mai devreme în februarie. Dar tot avem nevoie de cinci săptămâni de pregătire. Ce fac? Din 10 ianuarie chem fotbaliștii să alerge cu fularele? Majoritatea am trăit în România în ultimii ani și știm că în februarie de multe ori a fost mai rău ca la jumătatea lunii decembrie”, a adăugat directorul sportiv al alb-violeților.

Comitetul Executiv al FRF va supune amânarea la vot în data de 29 noiembrie. În vară, cluburile au votat în unanimitate actualul calendar.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel Brezeanu (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 17:07 Campionat
Pe aceeași temă