ASU Politehnica oprește forma bună a celor de la CS Mioveni. Alb-violeții au depășit pasa proasta și salvează „onorea” echipelor timișorene

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Sep. 2018, 18:13 Campionat

Semi-surpriză la Timișoara, unde ASU Politehnica a reușit, sâmbătă, să câștige cu 1-0 cu CS Mioveni, în etapa a 8-a. Unicul gol al întâlnirii l-a marcat căpitanul Ioan Mera, în minutul 32, după un joc în care galben-verzii nu au confirmat deloc forma de până acum. Deși pe stadion au fost maximum 500 de spectatori, Politehnica a salvat „onoarea” echipelor timișorene de liga secundă și se apropie de prima jumătate a clasamentului.

Prima repriză nu a fost prea strălucită pentru niciuna dintre echipe. Oaspeții puteau profita să deschidă scorul după o greșeală a lui Murariu, care a degajat greșit. Balonul a ajuns la Ayza, care a trimis cu capul spre Rădescu, dar portarul timișorean și-a reparat eroarea și l-a blocat pe jucătorul Mioveniului la timp. În debutul reprizei, alb-violeții nu au pus mare pericol ofensiv, având doar un șut peste poartă, de la distanță, expediat de Mera. Nici galben-verzii nu au avut o prestație prea „periculoasă” pentru gazde, deoarece Balint a fost blocat și el de Murariu după ce a scăpa spre poartă.

Alb-violeții au marcat din fază fixă

Elevii lui Cosmin Petruescu au fost însă periculoși la fazele fixe. Bogdan Bozian a avut o ocazie mare după o centrare dintr-un corner executat de Ignea. Jucătorul a tras din 12 metri, dar nu a nimerit însă spațiul porții. Peste un minut (32), Timișoara a marcat. De data aceasta a fost o lovitură liberă bătută de Ignea de la 40 de metri, poziție lateral stânga. Balonul a ajuns la Mera, care a marcat de la limita careului mic. Până la pauză, Celea a avut o ocazie mare, după ce a trimis cu capul spre buturi, dar Murariu a intervenit chiar sub transversală.

Cosmin Petruescu a mutat defensiv la pauză

Cu avantajul de 1-0, la pauză, Cosmin Petruescu l-a scos pe atacantul Velici și l-a trimis pe teren pe mijlocașul Lazea, iar Mioveniul a ieșit mai montată de la cabine.

Kilyen a avut un șut periculos, care s-a dus de la 30 de metri puțin pe lângă poartă. La câteva minute diferență același jucător a bătut periculos o lovitură liberă de la 25 de metri, cu pământul. Murariu a reușit să se întindă și să respingă. Năstăsie a executat și el o lovitură liberă, dar slab, în brațele lui Murariu.

Mioveniul a ratat nepermis din faze fixe

Timpul a continuat să treacă și ocaziile să se rărească. Oaspeții au mai avut o lovitură liberă bătută de Kilyen, în fața porții. Murariu a respins în față, unde a apărut Alexandru Popescu, care a tras însă dezamăgitor, peste. O victorie cu care Politehnica salvează „onoarea” Timișoarei, după ce ACS Poli și Ripensia au suferit înfrângeri la Balotești, respectiv Târgu Jiu.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS MIOVENI   1-0
Ioan Mera 32′

Murariu – Bilia, Mera (cpt.)(Coadă 78′), Scutaru, Cherecheș – A. Ignea, Vidrășan, Bozian, Bedea – Velici (Lazea 46′), Bănică (I. Plămadă 72′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Ghinescu, Dr. Cojocaru, Miholca
Antrenor: Cosmin Petruescu

Val. Sima – Kilyen, Rob. Gherghe, Celea, Ct. Alexe – Rar. Lazăr (Al. Popescu 61′), Mîrzeanu – Rădescu (Coșereanu 65′), C. Năstăsie (Al. Neagu 75′), Ayza (cpt.) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Trașcu, Burnea, Ed. Stoica
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Marginean (Aiud) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Cu acest rezultat, ASU Politehnica a urcat pe locul 11, cu 10 puncte. Etapa viitoare se deplasează la Daco Getica București. CS Mioveni rămâne cu 15 puncte și e pe locul 5. Runda viitoare primește vizita celor de la „U” Cluj. Până atunci însă, ambele echipe joacă în Cupa României, miercuri, de la ora 16:30. Mioveniul se deplasează la Sporting Liești, iar ASU Poli primește vizita celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Sep. 2018, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă