ASU Politehnica nu se culcă pe o ureche din cauza problemelor de la ACS Poli, înaintea meciului direct. „Poziția din clasament, valoarea loturilor nu mai contează”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Oct. 2018, 18:32 Campionat
ASU Politehnica nu se culcă pe o ureche din cauza problemelor de la ACS Poli, înaintea meciului direct.**

După înfrângerea cu 1-0 în fața Ripensiei, cei de la ASU Politehnica au de jucat cu cealaltă concitadină, ACS Poli, de data aceasta pe stadionul Electrica, noua casă a echipei care se laudă că are palmaresul adevăratei Politehnici. Meciul vine într-un moment în care la fosta prim-divizionară sunt numeroase probleme, dar antrenorul advers, Cosmin Petruescu, nu se lasă impresionat și știe că în cartierul Fabric se va dezlănțui un mic infern alb-violet.

Petruescu spune că la derby se anulează pozițiile din clasament ale echipelor. ASU Poli e pe locul 11, cu 17 puncte, iar ACS Poli e penultima în clasament, pe 19, cu doar 5 puncte. „Va fi un joc între două echipe cu aproximativ același nume, dar cu o situație diferită. Poziția din clasament, valoarea loturilor nu mai contează. Cu siguranță ambele echipe sunt extrem de motivate. Adversarul are mulți jucători tineri, retrogradați din Liga 1, cu doi-trei jucători cu experiență în jurul cărora încearcă să construiască o echipă, cu care, din ce am citit din declarațiile lor, vor să revină pe prima scenă. Pozițiile din clasament ale celor două echipe nu ne mulțumesc și nu sunt conform cu realitatea”, spune antrenorul echipei suporterilor.

Teoretic, cu Drăghici cu nasul spart, Stere suspendat și Velcotă exclus din lot, singurul atacant valid al ACS-ului rămâne Denis Golda. Petruescu nu e însă convins de acest aspect. „ACS practică un joc bărbătesc, în care caută contactul fizic, au o talie bună și sunt foarte periculoși la fazele fixe. Deși sunt mulți tineri, unii dintre ei au avut prezențe constante în echipa care acum doi ani s-a salvat de la -14 puncte. În meciurile anterioare, 60-70 de minute au jucat de la egal al egal cu toți adversarii. Au pierdut jocurile pe final, când nu mai aveau absolut nimic de pierdut, și au jucat la totul sau nimic. Noi deocamdată știm doar că Stere este cert suspendat”, a comentat Cosmin Petruescu.

Declarațiile nu foarte „revanșarde” ale foștilor acesiști

Alin Ignea nu a vorbit săptămâna aceasta cu foștii colegi de la ACS, dar spune că în perioada anterioară i-a simțti supărați. „Un meci foarte greu prin prisma echipelor. Amândouă suntem din Timișoara, sperăm să ne luăm revanșa pentru meciul pierdut cu Ripensia. Pe Electrica am mai jucat, dar doar când eram junior. E un teren micuț, îngust, vom vedea mâine cine are câștig de cauză. Sperăm să fim noi. Și la Brăila a fost un teren foarte îngust, dar nu cred că va fi la fel prost. Foștii colegi sunt supărați pe situație, în general”, a precizat Ignea.

Alexandru Cherecheș este zălăuan, dar a venit de mic la Timișoara, ca junior al ACS Poli. A părăsit clubul cu un memoriu pentru neplata salariilor. „Îi cunosc pe majoritatea băieților de acolo. Cu siguranță nu va fi un meci ușor. Știm cu toții problemele lor, dar asta nu înseamnă că ne dă câștig de cauză. Trebuie să avem atitudine și să ne luăm revanșa după ultimul meci pierdut în fața suporterilor. Le sunt recunoscător celor de la ACS Poli, pentru că mi-am făcut mai mult de jumătate de juniorat acolo. În ultimele luni pot să spun însă că s-au comportat urât cu mine și vreau să mă rezum la atât”, a punctat Cherecheș.

Brigadă din Arad înainte de meciul cu UTA

Cu o săptămână înainte de meciul cu UTA, ASU Politehnica va fi arbitrată de arădeanul Mircea Ardelean, iar asistenta de pe partea unde vor sta suporterii este arădeanca Alina Mihoc. Brigada îl mai are la tușă pe zălăuanul Ferencz Tunyogi, iar rezerva de arbitrul e timișeanul Cătălin Roman. Observatorul de arbitri e Iulian Spătaru, din Timișoara, iar cel de joc este Adrian Lucaci, președintele AJF Arad.

Suporterii mărșăluiesc prin cartierul Fabric

Fanii lui ASU Politehnica vor merge în marș spre stadionul Electrica, din Piața Traian, una dintre piețele cu clădiri istorice ale Timișoarei. Fanii se întâlnesc la 9:30.

Meciul va începe la ora 11:00 și nu e televizat.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Oct. 2018, 18:32 Campionat
Pe aceeași temă