ASU Poli freamătă pentru „un meci cât un sezon”. Bogdan Andone visa să trăiască senzațiile de la un derby cu UTA: „Aștept cu nerăbdare să văd atmosfera”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2017, 18:48 Campionat

ASU Politehnica va trăi din nou din postura de gazdă meciul cu UTA, după primul derby desfășurat tot în acest an, în luna mai, care a contat pentru ediția trecută de Liga 2. Antrenorul Bogdan Andone, care a trăit atâtea derby-uri în calitatea sa de jucător la Rapid, spune că e nerăbdător să simtă acest meci pe viu. De asemenea, și jucătorii sunt extrem de entuziasmați, deoarece știu că o victorie cântărește enorm în inimile suporterilor.

Timișorenii nu au probleme de lot. Bănățenii sunt pe locul 9, iar UTA pe 15, dar tehnicianul alb-violeților spune că la așa un meci, clasamentul nu contează. „Fiecare meci în parte e un meci de trei puncte. Acesta de duminică este un meci aparte pentru toți supoterii timișoreni. Sper ca lumea să vină la stadion să se bucure de un spectacol fotbalistic de calitate, iar echipa care va juca mai bine să câștige. Sper din tot sufletul să fim noi acea echipă. Am încercat să ne le transmitem băieților acea stare de concentrare ca la fiecare meci. Pentru mine personal, asta încerc să ne transmit și lor, să aibă o liniște și concentrare doar pentru acest meci, să încerce să se izoleze de tot ce se zvonește din oraș. Un derby e un derby indiferent de locul în clasament, de ce jucători lipsesc. Într-un asemenea meci se poate întâmpla orice. Vom încerca să nu facem nicio greșeală și să câștigăm”, a declarat Bogdan Andone.

Fost jucător al Rapidului, Andone visa să simtă și un Poli – UTA pe viu

Andone recunoaște că e nerăbdător să joace într-o atmosferă frumoasă. O strategie ultra-defensivă iese din discuție pentru gazde. „Vom aborda meciul să câștigăm cele trei puncte. Eu zic că suntem o echipă care jucăm un fotbal ofensiv plăcut, care încearcă să-și impună stilul de joc, care are o filozofie de joc și care are etapă de etapă destule ocazii de a marca. Vom continua pe această filozofie indiferent de adversar. E primul meu meci în calitate de antrenor, dar și de spectator. Aștept cu nerăbdare să văd atmosfera, am văzut la televizor, dar niciodată pe viu. Sunt cele mai frumoase meciuri din cariera jucătorilor și momentul adevărului pentru fiecare dintre noi și pentru grup”, a adăugat tehniciaul timișorenilor.

Jucătorii speră să îi bucure pe fani: „Sunt un pic dator și probabil acesta va fi momentul cel mai potrivit”

În primăvară, Ioan Mera a ratat derby-ul pentru că era suspendat. Căpitanul Politehnicii le cere răutate colegilor săi. „E un meci foarte special pentru noi, dar mai ales pentru suporterii timișoreni. Eu am mai trăit asemenea meciuri, știu la ce să mă aștept. Sper să ne gândim doar la acest joc, să fim răi, și să câștigăm cele 3 puncte puse în joc. Nu avem cum să pierdem acest meci dacă vom face ce ne cere antrenorul și ce am făcut la antrenamente săptămână aceasta. Pentru mine meciul e mai special, dar ar trebui să fie pentru toată echipa. Trebuie să ne autodepășim și să dăm 100% fiecare. Dacă ne luăm după rezultate, UTA e mai slabă ca sezonul trecut. Dacă ne uităm la jucători, nu”, a precizat Mera.

Cătălin Bădăuță vrea să marcheze, pentru a șterge unele ratări supărătoare din acest sezon. „Toată lumea așteaptă acest meci, e un derby. Sper să reușim să facem un joc cât mai bun. Avem încredere în noi, sperăm la final să ne bucurăm de victorie. Știu ce înseamnă un asemenea meci. Atmosfera e bună în vestiar, avem încredere că vom face un rezultat pozitiv. Noi pe Știința suntem mai acomodați, dar pentru suporteri, e mai bine să se joace pe „Dan Păltinișanu”. Îmi doresc foarte mult să câștigăm și dacă voi reuși să marchez, cu atât mai bine. Îmi doresc foarte mult să marchez, sunt un pic dator și probabil acesta va fi momentul cel mai potrivit”, a punctat atacantul.

Partida ce contează pentru etapa a 12-a a Ligii 2 începe la ora 15:30, duminică. Un bilet pentru a intra pe stadionul „Dan Păltinișanu” costă 10 lei.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 13 Oct. 2017, 18:48 Campionat
Pe aceeași temă