Apărarea, punctul nevralgic al Petrolului! Mulțescu: „Viitorul nu arată prea bine în ceea ce ne privește”. Ce șanse la promovare îi mai dă echipei după ultima înfrângere

Marius ANGHEL 16 Apr. 2019, 13:09 Campionat

Chiar dacă în clasament figura cu una dintre cele mai bune apărări din Liga 2, înaintea jocului de la Sânmartin având 25 de goluri încasate în 29 de meciuri, Petrolul a fost trădată în partida de la Luceafărul Oradea (scor 3-1) chiar de defensivă.

La primul gol, Paraschiv l-a depășit ușor pe Ghinga și a fost faultat în careu de Pușcaș. La al doilea, același Paraschiv a sărit lejer la cap dintre Pușcaș și Ghinga, în timp ce la ultimul Dulca i-a umilit în careu pe Marinescu, Borța și Bolboașă, ca apoi să fie faultat din spate de Borța, deși golul nu mai putea fi evitat. Pe lângă cele trei goluri încasate de Petrolul cu Luceafărul, jucătorii lui Gigi Mulțescu au fost depășiți cu ușurință și în alte faze, iar Florin Borța și Laurențiu Marinescu s-au ales cu cartonașe roșii după ce s-au răzbunat pe adversari din cauza neputinței lor.

Petrolul a picat pe locul 5, s-a îndepărtat la șapte puncte de Chindia, ocupanda locului secund care asigură promovarea directă, iar șanse pentru a ajunge în Liga 1 mai are doar printr-un eventual baraj, în cazul în care în cele opt etape rămase de disputat va reuși să o depășească pe „U” Cluj, care are patru puncte avans.

Gheorghe Mulțescu pune noul eșec pe vina erorilor din defensivă, e nemulțumit de jocul prestat de echipa sa, încă mai speră în promovare atâta timp cât sunt șanse matematice.

„Din păcate, apărarea este punctul nostru nevralgic. Nu mai știu pe cine să punem, acum am jucat cu doi închizători pe post de fundași centrali. Luceafărul Oradea mi s-a părut schimbată în bine față de meciul din Cupa României, când am venit cu Astra. O echipă mai dinamică, cu mulți tineri care au jucat cu determinare și ambiție. Am pierdut și doi jucători (n.r. – Borța și Marinescu au fost eliminați). Așa e când e să se aleagă praful. Dacă facem o matematică simplă, mai sunt etape, puncte puse în joc, dar problema e cum ne exprimăm noi în teren. Viitorul nu arată prea bine în ceea ce ne privește. Sper să ne adunăm și să vedem ce mai e de făcut”, a declarat Mulțescu după înfrângerea suferită de Petrolul cu Luceafărul Oradea.

Cu 28 de goluri încasate în 30 de meciuri, Petrolul are acum a cincea cea mai bună defensivă din Liga 2, după Academica Clinceni (17), „U” Cluj (23), FC Argeș (24) și Sportul Snagov (26). Ca ofensivă, echipa ploieșteană e pe locul 4 la cel mai multe goluri marcate, după „U” Cluj (64), Academica Clinceni (63) și Chindia (59).

În etapa următoare, Petrolul joacă marți, de la ora 19:30, la CS Mioveni (locul 7).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 16 Apr. 2019, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă