Antonio Foale, mulțumit de jucătorii săi după înfrângerea cu Luceafărul Oradea: „A fost un joc frumos, ambele echipe au arătat un fotbal adevărat”. Planurile de viitor ale Politehnicii

Marius ANGHEL 20 May. 2018, 14:52 Campionat
Antonio Foale, mulțumit de jucătorii săi după înfrângerea cu Luceafărul Oradea:**

ASU Poli a pierdut și ultima deplasare a sezonului, astăzi, cu 2-1, meciul cu Luceafărul Oradea, care a întors scorul la Sânmartin, după ce a fost condusă la pauză. Timișorenii au făcut din nou două reprize distincte, iar antrenorul Antonio Foale explică asta prin faptul că e vorba de finalul de sezon.

Tehnicianul spune că oboseala și-a spus cuvântul, dar că el e oricum mulțumit de jucătorii săi. „Din punctul meu de vedere, a fost un joc frumos, între două echipe bune, care au arătat că mai sunt în priză și motivate chiar și pe finalul campionatului. Cred că ambele au arătat astăzi un fotbal adevărat. Au fost două reprize distincte, noi am dominat în prima, iar ei după pauză. Sunt momente în joc în care pune presiune și adversarul, nu putem domina toate cele 90 de minute. Din minutul 60, într-adevăr, cei de la Luceafărul au controlat ei, dar așa se întâmplă la fotbal. Oboseala e normală, într-un fel, pentru că e final de campionat. Una peste alta, eu îi felicit pe jucători pentru dăruire și atitudinea pe care au avut-o. Eu sunt mulțumit de jucătorii mei, de evoluțiile lor, de modul în care se pregătesc și de cum au reușit să ducă sezonul până aproape de final. E stabilitate în club, iar acest lucru ne dă încredere pentru viitor”, a declarat Foale, citat de siteul druckeria.ro.

A remarcat doi jucători din tabăra gazdelor

Antrenorul alb-violet a avut cuvinte de laudă pentru Rocha și Vlad Rusu, dar și pentru terenul de la Sânmartin. „M-a impresionat Rocha, un jucător tehnic, de viteză, atât cât a jucat. M-a impresionat și Rusu, deși pe el îl cunoșteam bine. Nu mi-a fost teamă de acest joc, pentru că am plecat ambele cu șanse egale. Știam că e un teren bun aici, iar noi avem o echipă tehnică, astfel că ne-am propus să ne jucăm șansa. Teamă îmi e doar de Dumnezeu”, a punctat Foale.

Viitorul e al juniorilor

După un sezon în care clubul a cheltuit mulți bani, ASU Poli nu are deocamdată mari resurse pentru sezonul viitor. În plus, clubul are de plătit și amenda de aproape 20.000 de euro după meciul cu UTA.

De aceea, juniorii sunt încurajați de pe finalul acestui sezon. „Am avut trei juniori născuți 2003 în lot, iar Gașpar a și intrat, bifând al treilea său meci din acest sezon. Sunt copii care cred că pot progresa și vor rămâne, cu siguranță, aproape de prima echipă. Încercăm să dăm cât mai mult încredere tinerilor jucători”, a conchis Foale.

După înfrângerea de la Sânmartin, ASU Poli se menține pe 7, cu 51 de puncte, și sâmbăta viitoare, de la ora 19:00, încheie sezonul cu derby-ul local cu Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 20 May. 2018, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă