Amir Jorza recunoaște că jucătorii Rapidului sunt dezamăgiți de demiterea lui Daniel Pancu: „Ne-am simțit vinovați.” Mijlocașul crede în promovare

Marius ANGHEL 26 Mar. 2020, 15:29 Campionat

Amir Jorza (20 de ani), mijlocașul echipei Rapid, a discutat cu fanii despre lucrurile care se întâmplă la club în această perioadă, atât la nivelul schimbărilor din staff, cât și cu privire la lupta pentru promovarea în Liga 1. Fotbalistul arădean a recunoscut că el și colegii săi nu s-au simțit foarte confortabil în momentul în care conducerea a decis că Daniel Pancu trebuie să fie îndepărtat din funcția de antrenor principal.

Fotbaliștii Rapidului consideră că o parte din vină că Daniel Pancu a fost demis o au ei, pentru că se aflau pe teren și erau nevoiți să facă mai mult, a declarat Jorza, într-o videoconferință susținută pe pagina de Facebook a clubului giuleștean.

„Conducerea știe mai bine (n.r. – dacă schimbarea antrenorului va avea un impact pozitiv), dar timpul va arăta dacă șocul a fost unul bun sau nu. Am fost dezamăgiți de demiterea lui Daniel Pancu. Ne-am simțit vinovați, pentru că noi am jucat pe teren până la urmă, dar asta este viața și trebuie să mergem mai departe”, a declarat Amir Jorza în interviul cu fanii de pe pagina de Facebook FC Rapid 1923.

Situația de la Rapid este una complicată la nivelul băncii tehnice. Pancu este în continuare, în acte, antrenorul principal al giuleștenilor, deși a fost demis la începutul lunii martie, astfel că Dan Alexa a fost numit de conducere în funcția de director tehnic. Va ocupa acest post până va fi definitivată situația lui Pancu. În continuare, tratativele dintre antrenor și șefi nu evoluează în vreo direcție.

Antrenorul chiar declara că șansele de a ajunge la un consens sunt mici în acest moment. „Nu este nicio schimbare față de momentul demiterii mele. În mod normal, după nenorocirea asta cu coronavirusul ar trebui să mă duc la antrenamente. Vedem ce se mai întâmplă”, spunea Pancu la DigiSport.

Jorza speră ca sezonul următor să joace în Liga 1

Amir Jorza a vorbit și despre posibilitatea promovării. Este convins că lotul este unul foarte bun, iar Rapid se va bate cu șanse mari la accederea în Liga 1 până în ultimele etape.

„Sper să se întâmple asta (n.r. – să joace în Liga 1) în sezonul următor. Avem șanse la promovare, eu cred că putem să realizăm obiectivul și sper ca în următorul sezon să fim în Liga 1. Toți băieții sunt muncitori, serioși și preocupați. Sunt sigur că în acest efectiv putem să reușim promovarea”, a precizat mijlocașul de 20 de ani.

Amir Jorza evoluează pentru Rapid din vara lui 2018, de când echipa era în Liga 3, dar în primul sezon a fost împrumutat de la UTA și Atletico Arad, cluburi care îl dețineau. Din 2019 a fost transferat definitiv, devenind un jucător cu prezențe constante în tricoul bucureștenilor.

În acest sezon are 16 meciuri în Liga 2, 14 ca titular, și două goluri marcate, cu Campionii FC Argeș (2-0) și Concordia Chiajna (3-1).

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto și video: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 26 Mar. 2020, 15:29 Campionat
Pe aceeași temă