Alexa, surprins și el de ceea ce a putut să realizeze cu Dunărea. „Stabilisem altceva ca obiectiv”. Schimbările despre care crede că au dus echipa pe primul loc în Liga 2

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Dec. 2017, 14:18 Campionat

Numirea lui Dan Alexa ca antrenor principal la Dunărea Călărași a fost cea mai inspirată alegere pe care o puteau face conducătorii clubului. Adus înaintea etapei a 4-a a actualului sezon, fostul tehnician al Concordiei Chiajna a reușit cu Dunărea o primă parte de campionat aproape perfectă. Aproape, deoarece în cele 18 jocuri în care a pregătit echipa a reușit nu mai puțin de 15 victorii și trei egaluri. Alexa are însă și un eșec dur înregistrat la gruparea călărășeană. Dunărea a ieșit din Cupa României încă din primul tur în care a intrat, fiind învinsă de o echipă de Liga a 3-a, 1-2 cu Unirea Slobozia.

Parcursul foarte bun din campionat a ținut Dunărea într-o continuă luptă pentru primul loc cu nou-promovata AFC Hermannstadt, o altă echipă cu o lungă serie de rezultate excelente înregistrate în prima parte a sezonului. Călărășenii au reușit să urce pentru prima dată în fruntea Ligii 2 în etapa a 15-a, însă au stat acolo doar o rundă. Au ținut aproape de sibieni, iar în ultima etapă programată în 2017 au profitat de pasul greșit al echipei lui Alexandru Pelici și au urcat pentru a doua oară pe locul 1. Aici vor ierna cel puțin până la finalul lunii februarie, atunci când se va relua campionatul.

La final de an, Dan Alexa e sincer și recunoaște că nu-și imagina că va avea un astfel de parcurs pe banca Dunării, să nu piardă niciun meci în campionat din totalul de 18 desfășurate până acum și să lase echipa pe primul loc peste noapte. Antrenorul e aproape de o nouă promovare în cariera sa, după cele realizate cu ACS Poli Timișoara și Rapid.

„N-am bănuit o astfel de performanță când am ajuns la Călărași. Am mai spus-o. În prima mea discuție cu domnul președinte Florin Brișan am stabilit că obiectivul era să încheiem anul în primele șase, să ne întărim și să tragem la promovare în retur. Parcursul este peste așteptările tuturor, dar pentru asta țin să-i felicit pe jucători în primul rând, pentru că au dat dovadă de multă seriozitate. Cred că am schimbat puțin lucrurile din punct de vedere al mentalității și al rigurozității. Și asta nu neapărat că înainte era rău. Un mare merit îl au și oficialitățile, domnul primar Drăgulin și domnul președinte al Consiliului Județean Călărași, Iliuță, și, bineînțeles, președintele Florin Brișan, pentru că ne dă foarte multă liniște. El este omul care se zbate să asigure un climat propice performanței”, a declarat Dan Alexa pentru site-ul Dunării.

În cele 21 de etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Dunărea Călărași a obținut 15 victorii, patru egaluri și două înfrângeri, având un golaveraj foarte bun: 43-16. Cu 49 de puncte acumulate, echipa lui Dan Alexa se află cu un punct peste AFC Hermannstadt și la șapte distanță de Chindia Târgoviște, formația care se află pe locul ce duce la barajul de promovare. Fața de a patra clasată, CS Afumați, Dunărea are 11 puncte avans.

Dan Alexa a preluat echipa Dunărea din etapa a 4-a, într-un moment în care până atunci se înregistraseră două înfrângeri și un egal. În mandatul său, în campionat, s-au înregistrat 15 victorii, dintre care 10 consecutive, și trei egaluri. Călărășenii au pierdut totuși un meci cu Dan Alexa antrenor, 1-2 cu Unirea Slobozia în Cupa României. În vară, echipa a fost pregătită de Adrian Iencsi, antrenor care a fost pe bancă doar în prima etapă, iar în rundele 2 și 3 a fost condusă de interimarul Ion Manu.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Dec. 2017, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă