Alexa se gândește deja la următorul meci al Dunării, de peste două luni, tocmai cu Hermannstandt. „Meseria asta îți ia viața”. Când are loc reunirea călărășenilor

Marius ANGHEL 14 Dec. 2017, 12:56 Campionat
Alexa se gândește deja la următorul meci al Dunării, de peste două luni, tocmai cu Hermannstandt.

Nici bine nu s-a încheiat prima parte a sezonului campionatului Ligii 2 că Dan Alexa, antrenorul liderului Dunărea Călărași, spune că se gândește deja la următorul meci oficial, cel care va avea loc tocmai peste două luni și jumătate. Dacă reluarea campionatul nu se va amâna, pe 24 februarie, Dunărea va primi vizita celei de-a doua clasate AFC Hermannstadt, echipa pe care a detronat-o chiar în ultima etapă din 2017. Cele două echipe sunt detașate în fruntea clasamentului, ocupă locurile promovabile direct și sunt cele mai bune din acest sezon.

„Sincer, am început să mă gândesc deja la meciul cu Sibiul. Pentru că asta e viața noastră, a antrenorilor. Practic, meseria asta îți ia viața. Nu te poți bucura prea mult de succese. Eșecurile au un impact mai mare decât victoriile. Mă gândesc la primul meci din 2018 cu Hermannstadt, dar, până atunci, mai sunt două luni. Urmează o perioadă de pregătire. Trebuie să facem toți pașii corecți pentru că mini returul va fi mai greu decât prima parte”, a spus Dan Alexa pentru site-ul oficial al Dunării.

Diferența dintre Dunărea Călărași și AFC Hermannstadt este de doar un punct, 49 față de 48, în timp ce a treia clasată, Chindia Târgoviște are 42 de puncte. Călărășenii iernează cu 18 meciuri consecutive fără eșec, în timp ce sibienii au 17.

Dunărea se va reuni pe 9 ianuarie!

Cât privește programul Dunării, Dan Alexa a stabilit ca reunirea să aibă loc pe 9 ianuarie 2018, iar jucătorii să efectueze și un stagiu de pregătire în Turcia, în Antalya.

„Băieții au intrat în vacanță iar pe 9 ianuarie vor începe pregătirea. Vom pleca în cantonament în Antalya, în jurul datei de 25 ianuarie, unde vom avea terenuri bune de pregătire și adversari tari. Zilele acestea încercăm să mai perfectăm niște transferuri, pentru că echipa are nevoie de întăriri. Vor fi și jucători care vor pleca. Din păcate, nicio despărțire nu-i ușoară, dar le-am spus-o și lor. Sunt jucători buni care, din păcate, n-au avut șansă, pentru că e destul de greu să intri într-o echipă care a câștigat 10 meciuri consecutive. Asta este viața! Eu le mulțumesc și le urez baftă”, a mai spus Dan Alexa.

Înainte de a pleca în vacanță, Alexa a avut și un mesaj către suporterii Dunării. „În primul rând le doresc sărbători fericite! Le mulțumesc în numele echipei pentru susținerea de care am avut parte în acest sezon. Le urez multă sănătate lor și familiilor lor, să le dea Dumnezeu liniște în suflet și multe bucurii. Să ne vedem cu bine în 2018!”, a spus antrenorul clubului călărășean.

Foto: Sorin PANĂ‚ (fb Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 14 Dec. 2017, 12:56 Campionat
Pe aceeași temă