Alex Bourceanu a debutat la SCM Gloria Buzău. „Dă siguranță echipei prin tot ceea ce face”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 18:27 Campionat

Meciul cu Farul Constanța, desfășurat sâmbătă, pe stadionul din Crâng, a reprezentat pentru Alexandru Bourceanu (34 de ani) debutul la noua sa echipă, SCM Gloria Buzău. Și a fost unul cu rezultate pozitive: 90 de minute petrecute pe teren și o victorie cu 2-0 care urcă echipa antrenată de Ilie Stan pe locul 8 în Liga 2.

După două săptămâni de pregătire sub comanda lui Ilie Stan și două meciuri amicale jucate pentru SCM Gloria Buzău, Alex Bourceanu a fost gata să revină pe teren într-un meci oficial după ce ultima dată evoluase pe 2 iunie 2016, în FC Hermannstadt – Dunărea Călărași (scor 2-1). Experimentatul mijlocaș a semnat cu SCM Gloria la începutul săptămânii trecute, iar sâmbătă a fost integralist în partida cu Farul, câștigată cu 2-0 după golurile lui Dragoș Huiban din minutele 45+1 și 83.

Ilie Stan după debutul lui Alex Bourceanu la SCM Gloria Buzău: „Este un echilibru la mijlocul terenului, dă siguranță echipei prin tot ceea ce face”

Bourceanu a fost utilizat la mijlocul terenului și a fost apreciat la finalul meciului pentru evoluția sa de antrenorul Ilie Stan.

„Este un echilibru la mijlocul terenului, dă siguranță echipei prin tot ceea ce face. A avut o evoluție bună, în care a încercat să transmită echipei din răutate și agresivitatea lui. Sper ca jocurile următoare să fie mult mai pozitiv în tot ceea ce face. Oricum, după atâta timp în care nu a jucat și doar două jocuri amicale trebuie felicitat. Și pentru faptul că tot timpul încearcă să strângă jucătorii lângă el și să transmită echipei agresivitatea pe care o are el”, a spus Ilie Stan la finalul jocului cu Farul.

Dunărea Galați, Oțelul, Poli Timișoara, FCSB, Trabzonspor, Arsenal Tula și Dunărea Călărași sunt echipele pe care Bourceanu le are în CV. De asemenea, mijlocașul are și 26 de selecții în naționala României.

Cu 20 de puncte acumulate în 13 meciuri disputate în 15 etape, SCM Gloria Buzău ocupă locul 8 în Liga 2. Fostul lider al clasamentului din etapele 3 și 4, joacă următorul meci marți, de la ora 16:00, pe teren propriu, restanța cu ASU Politehnica, contând pentru etapa a 11-a. Apoi joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot acasă, cu Metaloglobus București.

Ceea ce și-a propus Alex Bourceanu să realizeze la SCM Gloria Buzău poți asculta în video-ul de mai jos, conferința de presă în care a fost prezentat oficial:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Liviu PK Stoica / Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 18:27 Campionat
Pe aceeași temă