Adrian Falub nu știe nici acum motivul pentru care a fost îndepărtat de la „U” Cluj: „M-am simțit trădat”. Cei doi jucători pe care îi vede fundamentali, astăzi, la „Șepcile roșii”: „Sunt mult peste nivelul Ligii a 2-a”

Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 18:21 Campionat

Adrian Falub (47 de ani) nu cunoaște nici acum motivul pentru care a fost îndepărtat de pe banca Universității Cluj, clubul său de suflet pe care l-a preluat în Liga 3 și avea planuri să-l ducă în prima ligă. Antrenorul doar anticipează că motivul a ținut de estetica jocului arătat de echipă în prima parte a sezonului, fiindcă nu i s-a reproșat nimic de către Ioan Ovidiu Sabău, managerul general al clubului.

Falub a vorbit la ProSport LIVE cum a trăit o nouă despărțire de „U” Cluj și ce planuri avea la gruparea care e considerată una dintre favorite la promovare în acest sezon, alături de Petrolul.

„N-am plecat, a renunțat „U” Cluj la mine. Din ce mi s-a spus mie, s-a renunțat din motive estetice, că nu am arătat bine. În rest, nu mi s-a reproșat nimic. Aveam șapte meciuri fără înfrângere, echipa începea să joace și eram convins că o să vină și rezultatele, pentru că știam de la început lucrurile cum trebuiau să vină. A doua parte a campionatului era imposibil să nu fie bună pentru noi. Am început un campionat cu niște jucători pe care i-am avut în Liga a 4-a și a 3-a și cu niște jucători pe care i-am adus din prima ligă. Atunci, în primele meciuri, era normal să se întâmple asta. Când joci doi ani în Liga a 4-a și câștigi cu 7, 8-0, deja, mental, când întâlnești niște echipe cât de cât pregătite, care îți opun rezistență, deja lucrurile se schimbă. Ei au venit din prima ligă, deja aveau impresia că vin într-o ligă inferioară și se vor distra puțin. Și atunci era începutul campionatului. Mi-am asumat riscul ăsta, am pus un pic de presiune poate prea mare și suplimentară pe ei și știam că în partea a doua vor veni și rezultatele”, a spus Falub.

După două săptămâni petrecute la UTA, în septembrie 2017, Adrian Falub lăsa echipa arădeană după ce era ofertat din Liga 3 de „U” Cluj. A ajutat la promovare, iar în Liga 2 a mai rezistat pe bancă doar 13 etape. În această perioadă, „Șepcile roșii” au avut șapte meciuri pe teren propriu, în care singurul pas greșit a fost un egal (1-1 cu Daco Getica), în timp ce în deplasări echipa a scârțâit, în cele șase jocuri înregistrându-se trei înfrângeri, două egaluri și o victorie. Remiza cu Ripensia de la Timișoara (1-1), în care egalarea a venit în minutul 90+2, i-a fost fatală lui Falub, în locul său fiind numit interimar Mircea Cojocaru, care e și acum în funcție, până la 1 ianuarie, atunci când vine Bogdan Lobonț.

„Goga și Sepsi, jucători fundamentali pentru ce înseamnă „U” Cluj astăzi”

Dintre toate vedetele pe care „U” Cluj le are în lot, Falub spune că doi dintre ei sunt fundamentali pentru echipă. George Florescu nu se află printre ei. „Aveam doi jucători care, după părerea mea, sunt fundamentali pentru „U” Cluj astăzi, mult peste nivelul Ligii a 2-a, pe Goga și pe Sepsi, care nu au putut juca la început. Sepsi era nepregătit, iar Goga era accidentat. Sunt doi jucători fundamentali pentru ce înseamnă „U” Cluj astăzi și care fac diferența. Ei au început să joace doar în etapa a 7-a, primul lor meci, așa că lucrurile au intrat pe făgașul normal acum”, a explicat Falub la ProSport LIVE.

„M-am simțit un pic trădat. Cred că Sabău nu a vrut să mai continue cu mine. Nu mi-a reproșat nimic

Adrian Falub regretă despărțirea de „U” și spune că se simte trădat de modul în care Ioan Ovidiu Sabău a decis să renunțe la serviciile sale, într-un moment în care echipa avea șapte rezultate pozitive consecutive. Antrenorul nu înțelege decizia, mai ales că s-a continuat apoi cu aceleași idei pe care le-a avut stafful său.

„La mine s-a renunțat. M-am simțit un pic trădat, mai ales că au continuat cu un antrenor care era metodistul nostru și care a dus mai departe exact ideile pe care le-am avut noi și le-a pus în practică. Adică, până la urmă, cred că e și munca noastră acolo. Nu cred că s-a încercat aducerea unui alt antrenor, pentru că așa aveau pregătit planul. Cred că, nu știu, Sabău nu a vrut să mai continue cu mine. Nu știu din ce motive, cred că estetice. În rest nu mi-a reproșat nimic, pentru că l-am întrebat, dar… asta e viața”, a mai spus Falub.

„Nu puteau veni toate de la început”

Ulterior, după ce „U” Cluj s-a despărțit de Falub și a fost preluată de interimarul Mircea Cojocaru, în șapte meciuri de Liga 2 s-au obținut cinci victorii și două remize. Echipa se află în continuare sub pozițiile promovabile.

„Era normal ca „U”, la lotul pe care îl are, să joace și bine. Nu puteau veni toate de la început. La început aveai nevoie de rezultate. Am și jucat cu echipele bune la început, importante, ca FC Argeș, Chindia sau Mioveni, care sunt periculoase la ele acasă. Am avut șapte meciuri în care nu am pierdut, am câștigat și am făcut un egal la Ripensia, în care ne-au egalat la ultima fază, și un egal acasă cu Daco Getica, în care portarul nostru a scăpat mingea la o centrare. În rest, eu cred că am câștigat meciurile și eram pe un drum foarte bun”, a încheiat Adrian Falub, invitat, joi, la ProSport LIVE.

După 20 de etape, „U” Cluj ocupă locul 5, cu 41 de puncte, cu trei, respectiv două puncte mai puțin decât primele două clasate, Chindia și Sportul Snagov. În ultima rundă din 2018, Universitatea joacă vineri, de la ora 19:30, pe teren propriu, chiar împotriva liderului.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 18:21 Campionat
Pe aceeași temă