Adrian Falub, mulțumit de egalul cu Argeșul, a 11-a remiză a echipei „U” Cluj în acest sezon: „Am luat un gol copilăresc și asta ne-a dereglat puțin.” Ce a spus Mailat

Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 18:17 Campionat

„U” Cluj a înregistrat în primul meci oficial din 2020 rezultatul ei cel mai întâlnit în acest sezon. Echipa lui Adrian Falub a obținut o remiză la scorul de 1-1 cu Campionii FC Argeș, vineri seară, pe Cluj Arena, în etapa a 22-a. A fost al cincilea egal consecutiv pentru ardeleni și al nouălea 1-1 din 22 de runde. În total, „studenții” au 11 remize în această ediție de campionat, cele mai multe dintre cele 19 competitoare.

În meciul cu Campionii FC Argeș, Andrei Blejdea a deschis scorul pentru piteșteni în minutul 43, după o gafă a portarului Dur-Bozoancă, iar Sebastian Mailat a egalat pe final, în minutul 77, după ce l-a învins pe colțul portarului pe Ducan. În prima repriză, înainte de marcarea primului gol, Mailat și Inacio au avut două bune șanse de a înscrie, iar în partea secundă, Inacio sau Goga au pus pericol în careul advers.

Adrian Falub: „Până la urmă, rezultatul este echitabil”

După meciul de deschidere a Ligii 2 în 2020, Adrian Falub a considerat rezultatul înregistrat drept unul echitabil.

„Am început jocul foarte bine, am avut două ocazii mari, am stat foarte bine în teren din punct de vedere tactic, dar am luat un gol copilăresc. Am primit gol la primul lor șut pe spațiul porții, iar acest lucru ne-a dereglat puțin. Apoi, am dominat a doua repriză, am avut oportunități, am înscris și puteam să o mai facem. La fel și Argeșul, după o eroare a noastră, însă, până la urmă, rezultatul este echitabil. E un început pentru noi și mergem înainte”, a spus Falub, care a vorbit și despre Sebastian Mailat, jucător adus de la CFR Cluj și care a marcat la debutul său oficial la „U”: „Mailat e un jucător care ne poate ajuta foarte mult, am mai spus că trebuie să construim o echipă care anul viitor să se bată la promovare. Cu jucători de genul lui Mailat putem să facem lucrul acesta. Avem o serie de fotbaliști care, cu siguranță, anul viitor vor forma un nucleu important la Universitatea Cluj. Aici e o selecție continuă. Cine a dat randament a continuat la „U”, iar din vară vor rămâne doar cei care merită cu adevărat să joace și vor face față la acest nivel”.

„Consider că suntem pe un drum bun”

În această iarnă, „U” Cluj a făcut zece transferuri: Bogdan Barbu, Sebastian Mailat, Andrei Mureșan, Răzvan Horj, Robert Neciu, Dragoș Penescu, Cătălin Ștefănescu, Nicholas Tudor, Marius Coman și Rareș Pop. Dintre aceștia, titulari în meciul cu piteștenii au fost Mureșan, Neciu, Barbu, Ștefănescu și Mailat. Pe bancă s-au afla Horj și Coman, iar Penescu, Tudor și Rareș Pop n-au prins lotul de 18.

„Avem mai multă calitate față de anul trecut, dar astăzi au fost cinci jucători noi care au evoluat, astfel că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Consider că suntem pe un drum bun și am arătat ca o echipă capabilă să învingă. Argeșul nu e ușor de răpus, e o formație solidă, dar sunt convins că vom strânge multe puncte în acest retur”, a mai declarat Falub.

Sebastian Mailat: „Ne dorim să spargem gheața, să legăm victorii și să urcăm în clasament”

Primul gol marcat de Sebastian Mailat în tricoul Universității Cluj i l-a dedicat tatălui său. Jucătorul adus de la CFR Cluj speră ca echipa să urce cât mai repede în clasament.

„Mă bucur foarte mult că am marcat, dar îmi pare rău că nu am reușit să luăm cele trei puncte. Sperăm, în continuare, să obținem victorii. I-am simțit aproape pe fani, înaintea meciului am avut o discuție cu o parte dintre ei, au fost prezenți și la meciurile amicale. M-au primit bine încă de atunci. Sunt jucător profesionist, știu de ce am venit la Universitatea Cluj și sper să am evoluții la fel de bune precum în seara aceasta. Suntem o familie și este de datoria noastră să ne ajutăm, să trecem împreună peste momentele mai puțin bune. Ne dorim să spargem gheața, să legăm victorii și să urcăm în clasament. I-am dedicat golul tatălui meu, deoarece este printre puținii oameni care au încredere în mine”, a spus Mailat.

Cu un punct obținut din meciul cu Campionii FC Argeș, „U” Cluj a acumulat 26 de puncte și a căzut pe locul 14, având, în continuare, doar cinci puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Concordia Chiajna. În etapa următoare, clujenii vor juca în deplasare la Buzău, cu SCM Gloria.

Rezumatul meciului „U” Cluj – Campionii FC Argeș 1-1:

Declarațiile date de Adrian Falub și Sebastian Mailat:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto și Sport Pictures
Video: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 18:17 Campionat
Pe aceeași temă