ACS Poli vrea o minune și sub turnul Chindiei! Moldovan – cu felicitările pentru timișoreni, Răchită – cu înțepăturile: „Au cea mai puternică echipă, și înțelegeți tot ce vreți”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Apr. 2019, 10:29 Campionat

Duminică, de la ora 12:00, Chindia Târgoviște primește vizita celor de la ACS Poli. Un joc între locul 2 și locul 18, cu ambele echipe aflate în situații în care nu-și permit să piardă nici măcar un punct pentru a-și îndeplini obiectivele diferite. Dâmbovițenii vor să promoveze, în timp ce timișorenii încă speră la minunea de a se salva de la retrogradare. Declarațiile celor doi antrenori au fost înainte de joc din registre diferite. Răchită, ca de obicei, spumos spre acid, iar Moldovan, cu aprecieri la adresa omologului său mai experimentat.

Moldovan a fost prezent miercuri pe arena Electrica din Timișoara, unde a văzut cum ACS Poli s-a impus cu 1-0 cu Metaloglobus. Antrenorul Chindiei avea meci contra Ripensiei tot la Timișoara, dar joi. După ce a bătut și echipa din Ciarda Roșie, cu 2-0, „Comisarul” Moldovan s-a exprimat și despre viitorul adversar, lăudând jocul lui ACS Poli și munca lui Răchită. „Am văzut un adversar interesant. Vivi Răchită face o treabă extraordinară, ținând cont de condițiile actuale ale lor. Au schimbat total echipa. Am văzut o echipă foarte organizată, disciplinată, cu mult entuziasm, chiar dacă situația lor în clasament nu este foarte confortabilă. Mi-a plăcut ce am văzut, o echipă care a muncit și nu degeaba a reușit să câștige jocul cu cei de la Metaloglobus. Jos pălăria vizavi de ce face Vivi Răchită aici”, a spus Moldo-gol despre meciul de duminică.

Răchită, glume cu avioane, dar și ironii la adresa adversarului

Răchită, în schimb, a făcut glume. „Din păcate, am vrut să facem și noi o deplasare cu avionul, dar încă nu s-a construit aeroportul de la Târgoviște. Bani de bilet aveam. Vom merge cu autocarul. Foarte greu va fi, pentru că, din punctul meu de vedere, Chindia, nu altă echipă, este cea mai puternică – și înțelegeți tot ce vreți din cuvântul puternic – puternică echipă din Liga a 2-a”, a precizat antrenorul Timișoarei. Cel mai probabil, antrenorul timișorenilor s-a referit la puterea pe care Chindia o are la FRF, prin președintele Marcel Ghergu, membru în Comitetul Executiv și un apropiat al lui Răzvan Burleanu.

ACS Poli nu va putea conta pe Rogoveanu, accidentat, sau pe Codrea, suspendat pentru cumul de galbene. Răchită spune că va schimba echipa câștigătoare cu Metaloglobus. „Mă voi gândi la jucătorii care sunt mai proaspeți din punct de vedere fizic. Pentru că a fost o încărcătură și o alergătură foarte mare la Târgu Jiu, sâmbătă. Am jucat miercuri, jucăm iar duminică, în opt zile trei meciuri, și pentru meciul cu Chindia voi introduce niște jucători mai proaspeți și care pot fizic, pentru că va fi un altfel de meci față de ce a fost astăzi”, a spus antrenorul la finalul jocului cu Metaloglobus, cu referire la întâlnirea cu Chindia.

Altfel, Răchită e optimist că poate încurca ocupanta locului 2. „Toate meciurile sunt pentru noi capitale. La fiecare meci se pun câte trei puncte. Că jucăm cu Metaloglobus, tot trei puncte, dacă jucăm cu Chindia, nu ne dau șase dacă îi batem, ne dau tot trei. Vom merge la Târgoviște să jucăm în realul sens al cuvântului. Probabil multă lume spunea că vom merge la Snagov și vom face o plimbare pe lac, să vedem nuferii. Și ne-am întors cu un punct”, a mai spus tehnicianul lui ACS Poli.

Înaintea startului etapei a 30-a, Chindia Târgoviște are 63 de puncte și e pe locul 2. ACS Poli are 22 și e pe locul 18, retrogradabil. Meciul dintre cele două echipe are loc duminică, de la ora 12:00, pe stadionul „Eugen Popescu”.

În tur, la Timișoara, Chindia s-a impus cu 3-1, după ce ACS Poli a deschis scorul prin Giani Stere (9). Pentru dâmbovițeni au marcat atunci Liviu Mihai (63 – pen., 89) și Cristian Neguț (65).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Apr. 2019, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă