ACS Poli, mare dezamăgire a sezonului! Fosta prim-divizionară își pune „lanterna roșie” în bradul de Crăciun după înfrângerea de la Brăila. Vacanța și-o petrece pe ultimul loc

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 09:46 Campionat

Dacia Unirea Brăila a ținut cu dinții de punctele care urmau să tranșeze cine păstrează nedorita „lanternă roșie” în bradul de Crăciun și s-a impus, sâmbătă, cu 2-0 în fața mai nefericitei ACS Poli. Elevii lui Florentin Petre au înscris prin Ben Abda Hamza și Andrei Pleșa, în timp ce timișorenii se pare că au „consumat” toate golurile în victoria cu 3-0 cu SSC Farul din etapa precedentă. Prima parte a sezonului s-a încheiat, iar ACS Poli, venit din Liga 1, este ultima clasată din Liga 2.

ACS Poli a avut un prim șut peste poartă al lui Haruț, dar gazdele au deschis scorul. După o lovitură liberă în minutul 8, Ben Abda Hamza a marcat cu capul de la 10 metri. Bănățeni au încercat să reintre în joc, dar fără succes. Golda a avut două șuturi peste poartă, la fel și Drăghici. Cea mai mare și singura ocazie periculoasă a jucătorilor pregătiți de secundul Călin Cojocaru a fost la finalul primei reprize. Bîrnoi a centrat pentru Drăghici, însă portarul Avram a respins de pe linia porții.

Nici măcar „1 pauză, 2 final”

Brăila a fost periculoasă în repriza a doua. Mai întâi, Van Der Driest a reluat cu capul puțin peste poartă, din 10 metri, iar Ciucureanu a marcat din poziție de ofsaid. În minutul 73, a venit și al doilea gol al gazdelor. După un corner bătut de Haruț, Dacia Unirea a plecat pe contraatac. Timișorenii au îndepărtat inițial pericolul, dar Andrei Pleșa a marcat cu un șut de la 20 de metri, direct la vinclu. Până la final, Bîrnoi și Stere au încercat, în zadar, să-l păcălească pe Avram.

La final de primă parte a sezonului, după 21 de etape, cu doar 10 puncte, ACS Poli va ierna pe locul 20, cu un golaveraj dezastruos: 17-45. Cu 12 puncte, Dacia Unirea Brăila încheie anul pe locul 19, în urma unui raport de goluri de 19-55. Ambele echipe vor avea însă nevoie de o minune pentru a se salva de la retrogradare. Prima echipă aflată deasupra locurilor care duc în Liga 3 e Aerostar, cu 22 de puncte.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – ACS POLI TIMIȘOARA    2-0
Ben Abda Hamza 8′, Andrei Pleșa 73′

R. Avram (cpt.) – Coteț, Merville, B. Hamza, Manu – Ciucureanu, Pleșa, Lu, Hîmpea – Van den Driest, Vitan (Le Metayer 90+4′)
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Calu, Moroianu, D. Mihalcea, Val. Robu, R. Băluță
Antrenor: Florentin Petre

M. Contra – Foca (Bocșan 80′), Melinte (cpt.), Ivanov, D. Filip – Golda, Haruț, D. Codrea, Bîrnoi (Dav. Pop 80′) – Oct. Drăghici, Stere
Rezerve neutilizate: Moșoarcă – Iseini, Românu, Ad. Chiriac, Toboșaru
Antrenor: Ștefan Nanu

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Mihaela Țepușă (București) și Alexandra Theodora Petrea (Bacău).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Lucian CRESTEZ
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 09:46 Campionat
Pe aceeași temă