ACS Poli a „pescuit” un punct cu Luceafărul Oradea! Timișorenii au irosit un penalty și au reintrat în joc după eliminarea lui Yabre

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Mar. 2019, 19:35 Campionat

ACS Poli a obținut doar un punct acasă, după victoria cu Ripensia (1-0) de săptămâna trecută, de data aceasta în urma unei remize cu Luceafărul Oradea, scor 1-1. Bihorenii au condus încă din minutul 23, după o reușită a lui Vasile Popa. Soarta jocului s-a schimbat după penalty-ul din minutul 55, ratat de Sidorenco, însă la respectiva fază a fost eliminat Yabre. În inferioritate, oaspeții au încercat doar să se apere, însă, în minutul 80, nou-venitul Bădăuță a egalat pentru timișoreni. La faza penalty-ului, arbitrul Marius Chioran a confundat între ei jucătorii de culoare.

De precizat că ACS Poli, după ce etapa a jucat în roșu și negru, acum a jucat în alb, portocaliu și negru. Timișorenii au avut o șansă bună să marcheze în debutul jocului, în minutul 7, când Calugher nu a ajuns o minge centrată în fața careului mic de Țîgîrlaș. Altfel, gazdele au avut un început destul de ezitant. De partea cealaltă, bihorenii, mai siguri pe ei și mai bine așezați, au și reușit să marcheze în minutul 23. După un atac prelungit, început de la un corner, Vasile Popa a marcat de la 8 metri, cu un șut la colțul lung.

Luceafărul a controlat repriza, dar nu a mai putut marca

„Luceferii” au reclamat că un adversar căzut pe jos l-a oprit pe Mitrică să avanseze cu mingea în careu. Până spre finalul reprizei, oaspeții au controlat jocul, dar nu au mai reușit să marcheze. Poliștii se chinuiau, cu toate fazele fixe din lateral, inclusiv cornele, bătute scurt, spre exasperarea lui Răchită. Chiar înainte de pauză, Moihedja a ratat o ocazie mare, după ce reluarea sa din fața buturilor a fost respinsă în corner.

Fază comică la penalty

La pauză, Răchită a plusat cu Bilia și Manolache. Jocul s-a mai schimbat puțin. Moga a respins peste poartă o reluare cu capul, din câțiva metri a lui Bădăuță. După ocazia importantă, în minutul 55, Francois Yabre l-a faultat pe Uyi în careu. Arbitrul Marius Chioran din Cluj a dictat penalty și eliminare pentru Moihedja, care s-a întors și i-a arătat că el are al număr. Arbitrul, care a avut o prestație cam „găzdară”, i-a dat galben după ce s-a lămurit că Yabre faultase, pentru că jucătorul mai avea un avertisment din prima repriză. Sidorenco a bătut foarte slab penalty-ul, iar Moga a respins.

Cu om în plus, Poli a reușit, în cele din urmă, să marcheze

Vlad Olteanu a avut și el un șut bun, puțin pe lângă poartă. După o fază la care portarul Moldovan le-a dat emoții gazdelor, Moga a avut o nouă paradă la un șut bine plasat al lui Bilia. Cu om în plus, gazdele au atacat încontinuu, iar în minutul 80 ACS Poli a și marcat. Olteanu a centrat, Calugher a recentrat, iar Bădăuță a marcat. La debut, după ce săptămâna trecută jucase pentru Ripensia chiar împotriva lui ACS Poli.

După egalare, timișorenii au încercat să forțeze victoria, dar au irosit ocazii, inclusiv prin Bilia, surprins de minge la o fază. În minutul 88, Vasile Pop a trimis un balon paralel cu poarta lui Moldovan, pentru o ratare mare în contul oaspeților.

ACS POLI TIMIȘOARA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA      1-1
Vasile Pop 23′ / Alexandru Bădăuță 80′

D. Moldovan – Țîgîrlaș (Bilia 46′), Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Dav. Pop (Ant. Manolache 46′) – Buzan (Golda 73′), Bădăuță, Calugher – Sidorenco
Rezerve neutilizate: Began – Ghidurea, D. Munteanu, Bîrnoi
Antrenor: Valeriu Răchită

Moga – Ciul, Yabre, Al. Băican, Moihedja – Mitrică, Prejmerean, Lu, Nemeș (Chiorean 63′) – Vas. Pop, G. Paraschiv (Bebey 86′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Preoteasa, P. Peter, Fl. Drăgan, Oros
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: François Yabre 55′ (cumul de cartonașe galbene la aceeași fază)

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Casian Băla (Arad).

ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 14 puncte, iar runda viitoare va juca la Arad, cu UTA. Luceafărul a urcat pe locul 13, cu 25 de puncte, și etapa viitoare primește vizita celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Mar. 2019, 19:35 Campionat
Pe aceeași temă