ACS Buftea se mută la Clinceni! „Vom juca acolo toate meciurile de acasă”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 12:19 Campionat
ACS Buftea se mută la Clinceni!**

ACS Buftea a terminat turul de campionat pe un loc retrogradabil, 12 din 13 echipe, însă așteaptă cu nerăbdare returul pentru a confirma. Antrenorul echipei, Valentin Bădoi, are încredere că jucătorii săi pot câștiga fiecare meci în parte. Acesta susține că noua conducere este foarte apropiată de echipă și o susține din orice punct de vedere.

– Buftea debutează în retur duminică, cu Săgeata. Ce părere aveți despre pregătirea din acestă iarnă?
– Am făcut o pregătire forte bună, au fost două cantonamente: unul la Mogoșoaia și unul de 10 zile în Antalya unde am avut condiții foarte bune de pregătire.

– Ați reușit în urma amicalelor disputate în perioada de pregătire să formați un prim „11″?
– Am disputat în jur de 13-14 amicale, meciuri multe în care am reușit să formez un prim „11” cu care voi începe în acest retur.

– Sunteți mulțumit de transferurile realizate?
– Da, sunt foarte mulțumit. Am adus jucători cu experiență, de exemplu Bogdan Pătrașcu, cu care mă și sfătuiesc.

– Viitorul Constanța a împrumutat patru jucători la echipa dvs. Este vorba despre un parteneriat cu echipa lui Gheorghe Hagi sau aveați nevoie de acești jucători?
– Este vorba de o înțelegere a conducerii de la Buftea cu cea de la Viitorul, dar și noi aveam nevoie de acești jucători care s-au integrat foarte bine în echipă. În Liga a II-a avem nevoie de jucători buni care pot face față.

– La un moment dat echipa a fost în prag de desființare. Mai sunt probleme la echipă?
– Problemele noastre s-au rezolvat, conducerea se implică, avem condiții foarte bune, iar acum nu ne rămâne decât să acumulăm puncte.

– Care este obiectivul echipei în acest retur?
– Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci în parte, să ne salvăm de la retrogradare.

– De ce vă mutați la Clinceni?
– Ne vom muta la Clinceni deoarece conducerea vrea să facă un alt teren la Buftea.

– Veți juca tot returul la Clinceni?
– Da, vom juca pe terenul de la Clinceni toate meciurile de „acasă” pentru că terenul nostru va fi în reconstrucție.

– Ați fost un fotbalist foarte iubit de suporterii giuleșteni. Ați fi tentat să antrenați echipa de sub Podul Grant?
– Deocamdată sunt antrenor la Buftea și vreau să fac aici rezultate, să salvez echipa de la retrogradare împreună cu jucătorii. Normal că mi-ar plăcea să antrenez Rapidul, dar încă nu mă gândesc atât de departe. Sunt la începutul carierei de antrenor, trebuie să am rezultate și după să mă gandesc că pot antrena o echipa din primul eșalon. 

– Ce părere aveți despre situația actuală de la Rapid?
– Îmi pare foarte rău de ceea ce se întamplă acum acolo. Îmi pare rău să aud că se vorbește despre insolvență, despre faliment. În urmă cu 5-6 ani, când eram jucătorul Rapidului, eram și noi unde este Steaua acum, în Europa League. Să sperăm că echipa își va reveni și va fi ce a fost și unde a fost acum câțiva ani.

– Pot face față jucătorii tineri care sunt acum la Rapid echipelor din Liga I?
– Sunt jucători tineri, valoroși care au de învățat de la jucători precum Pancu, Herea, fotbaliști foarte buni, cu experiență, cu multe calități, multe meciuri în prima ligă. 

– Este Marian Rada omul potrivit acum?
– Nea Marian este cel mai potrivit. El cunoaște totul la echipă, fiecare jucător și poate duce echipa undeva mai sus în clasament.

ACS Buftea joacă duminică, de la ora 11:00, pe stadionul din Clinceni, meciul din etapa a 17 a Ligii a II-a contra Săgeții Năvodari. Echipa pregătită de Valentin Bădoi ocupă poziția a 12-a în Seria I, în timp ce adversarul din această rundă pe cea de-a 3-a.

Articol scris de Lucica Măcreanu

Foto: Alexandru Raita

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 12:19 Campionat
Pe aceeași temă