Accidentare groaznică suferită de Blănaru în meciul cu Olimpia. Atacantul Sibiului a fost transportat la spital la doar câteva minute după ce a intrat pe teren | VIDEO

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 20:20 Campionat

AFC Hermannstadt a cedat în etapa a 4-a primele puncte de când a promovat în Liga 2, cedând la Satu Mare cu 0-2 în fața Olimpiei, însă pierderea echipei sibiane în această deplasare a fost una și mai importantă. Atacantul Ștefan Blănaru (28 de ani) s-a accidentat grav și a fost transportat de urgență la spital.

Intrat pe teren în minutul 77 în locul lui Lucian Dumitriu, Ștefan Blănaru a încercat să-și readucă echipa în joc, însă a avut ghinion la chiar prima fază în care a atacat poarta Olimpiei. Angajat în flancul stâng, atacantul venit de la ASU Poli a fentat în partea laterală a careului unul dintre adversarii veniți la întâmpinare, a vrut să-l depășeașcă și pe al doilea, însă s-a împiedicat de piciorul celui dintâi și a căzut prost în brațul stâng. Cotul lui Blănaru a cedat și mâna i s-a dat peste cap. Au fost momente de groază pentru vârful echipei sibiene, care a observat cum mâna stângă este deformată.

Observând gravitatea accidentării lui Blănaru, jucătorii din jurul său și arbitrul au chemat de urgență ambulanța, atacantul fiind transportat ulterior la spital. Jucătorul a suferit o entorsă la cot și e suspect și de o fisură, astfel că în următoarele două săptămâni va sta cu mâna imobilizată.

În conferința de presă de astăzi, susținută înainte meciului de sâmbătă cu UTA, antrenorul Alexandru Pelici a vorbit despre accidentarea lui Ștefan Blănaru. „În afară de jocul propriu zis de la Satu Mare, o importanță mai mare pe lângă faptul că am pierdut cele trei puncte e supărarea pricinuită de accidentarea destul de gravă a lui Blănaru, care probabil va lipsi pentru o perioadă mai lungă de timp. Vom vedea în funcție de cum se va reface. A suferit o luxație de cot, e suspect și de o mică fisură. Mâna este înfășată pentru două săptămâni, apoi se va face din nou un film și se va vedea ce se va mai face. Din păcate pentru noi, este o pierdere mare, dar cei care vor intra în locul lui sperăm să aibă succes”, a spus Pelici.

În ultimele minute, AFC Hermannstadt a evoluat în inferioritate, în 10 jucători, după ce Alexandru Pelici efectuase până la momentul accidentării toate înlocuirile: Alexandru Neacșa, George Monea și Lucian Dumitriu și-au lăsat locurile în teren lui Radu Crișan, Sabin Lupu și Ștefan Blănaru.

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: DigiSport

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 20:20 Campionat
Pe aceeași temă