Academica Clinceni e noul lider din Liga 2 după ce a învins-o pe ACS Poli. Managerul sportiv Ovidiu Petre a făcut pe corespondentul la Radio Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 16:42 Campionat
Academica Clinceni e noul lider din Liga 2 după ce a învins-o pe ACS Poli.** Managerul sportiv Ovidiu Petre a făcut pe corespondentul la Radio Timișoara
  • Academica Clinceni este noul lider din Liga 2, după ce sâmbătă s-a impus acasă, cu 1-0, în fața celor de la ACS Poli, chiar de ziua antrenorului timișorenilor, Ștefan Nanu, ajuns la vârsta de 50 de ani.
  • Ciprian Gliga a marcat în primele minute unicul gol al jocului, suficient până la final, deoarece alb-violeții nu au putut marca.
  • Ca un aspect inedit, la pauza meciului, fostul internațional Ovidiu Petre, ajuns manager sportiv al bănățenilor, a avut o intervenție telefonică la Radio Timișoara pentru a furniza informații ascultătorilor despre evoluția din prima repriză a celor două echipe.

 

„Satelitul” neoficial al FCSB-ului a avut un start mai convingător, însă, chiar și așa, timișorenii au avut în primele minute un șut al lui David Pop, care a trecut puțin pe lângă poartă. Imediat după ocazia irosită de oaspeți, Clinceniul a marcat, în minutul 22. Ciprian Gliga a înscris din 6 metri după o centrare de la fundașul dreapta Dobrescu. Apoil, echipa timișoreană a început să joace mai bine, dar nu a putut să concretizeze evoluția sa cu ocazii prea concludente. Spre finalul reprizei, Drăghici a tras pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă.

Nanu a făcut două schimbări la pauză, dar în zadar

La pauză, tehnicianul sărbătorit al celor de la ACS Poli a încercat să schimbe și i-a înlocuit pe Melinte cu Opoku și pe Stere cu Golda. Timișoara l-a avut tot pe Drăghici ca principal pericol ofensiv. Totuși, nici din lovitură liberă, nici din acțiune, alb-violeții nu au prins spațiul porții.

Marea ocazie a reprizei a aparținut tot elevilor lui Ilie Poenaru. Gliga a tras în bară în minutul 80, după care portarul Curileac a intervenit și a fost faultat. A fost ultima fază periculoasă a unui joc destul de sărac în faze de poartă.

Ovidiu Petre, corespodent special la radio

Multitudinea de echipe din Ilfov face ca, deseori, multiplexul Radio Timișoara de la meciurile de Liga a 2-a să se desfășoare în condiții dificile, din absență de corespodenți. De la Clinceni, telefonic a intervenit la pauză chiar Ovidiu Petre, managerul sportul al lui ACS Poli.

„Noi am avut un început puțin cam ezitant. A venit apoi și golul. Sperăm să ne revenim în repriza secundă”, au fost cuvintele fostului jucător din naționala României.

ACADEMICA CLINCENI – ACS POLI TIMIȘOARA    1-0
Ciprian Gliga 22′

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Rz. Patriche (cpt.), Andr. Răuță, Mih. Dobrescu – Șut, Bg. Barbu, Gliga, Nicola – Vl. Mihalcea, Ad. Stoica
Rezerve: Cr. Andrei – Dogaru, Vas. Olariu, C. Gheorghe, Val. Cristea, Mih. Șandru, Găină
Antrenor: Ilie Poenaru

Curileac – Haruț, Basic, Melinte, Rudolf Avaro – D. Filip, Dav. Pop, D. Codrea, Bîrnoi – Oct. Drăghici (cpt.), Stere
Rezerve: M. Contra – Motreanu, Mrkela, Velcotă, Opoku, Golda, Românu
Antrenor: Ștefan Nanu

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Arbitru: Dan Florin Dreve; Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu și Petrică Ionuț Cîmpeanu (toți din Cluj-Napoca).

După acest meci și remiza Snagovului cu Ripensia, Academica Clinceni a ajuns lider cu 15 puncte, iar etapa viitoare merge la Arad, la UTA. ACS Poli rămâne pe loc retrogradabil, 16, cu 4 puncte și etapa viitoare primește vizita celor de la Sportul Snagov. Până atunci însă, la mijlocul săptămânii, în Cupa României, Clinceniul joacă marți, de la ora 16:30, la CS Tunari, în timp ce ACS Poli merge miercuri, la Arad, pentru partida de la ora 16:30 cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ACS Poli

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă