Poziția de lideri i-a speriat pe clujeni! „U” a remizat cu FC Argeș și a făcut primul pas greșit cu Bogdan Lobonț antrenor. Arbitrii au influențat scorul final

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 22:10 Campionat
Poziția de lideri i-a speriat pe clujeni!**

„U” Cluj s-a emoționat în perspectiva urcării pe primul loc în Liga 2 în cazul în care o învingea pe teren propriu pe FC Argeș. Au remizat 0-0, însă după un meci influențat de două decizii greșite ale arbitrilor.

Ardelenii au avut o primă repriză modestă, în care au încercat doar contraatacurile, însă nu le-au ieșit. FC Argeș a controlat jocul, fără Emil Săndoi pe bancă, după ce a demisionat cu o zi înainte, și a avut și un gol anulat eronat de asistentul Damian Antal, care l-a văzut în offside pe Buhăescu (15), deși acesta nu a fost. În finalul reprizei, meciul a fost stricat de o nouă gafă de arbitraj. Dorin Goga a fost trimis nemeritat la vestiare de centralul Cătălin Buși, deși intervenția sa n-a fost una de roșu direct.

În partea secundă, clujenii au închis meciul, iar argeșenii n-au mai găsit la fel de ușor drumul spre poarta adversă și au dat impresia că se mulțumesc și cu un punct.

Cu doar un punct câștigat, „U” Cluj ratează șansa să urce pe primul loc, la egalitate cu Sportul Snagov, ba chiar pică pe locul 3, cu 57 de puncte, fiind depășită de Academica Clinceni. FC Argeș a făcut 44 de puncte și stă lejer pe locul 6.


 

Cu punctaj maxim în cele cinci meciuri de când e condusă de pe margine de Bogdan Lobonț și neînvinsă în campionat de 18 jocuri, perioadă în care a înregistrat doar cinci egaluri, restul fiind victorii, pentru Universitatea Cluj a sosit momentul revanșei. Astăzi, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, joacă împotriva echipei FC Argeș, chiar cea care le producea ultimul eșec „Șepcilor roșii”. Se întâmpla pe 17 septembrie 2018, în Trivale, atunci când alb-violeții câștigau cu 2-1.

„U” Cluj întâlnește Argeșului într-un moment perfect. Echipa piteșteană n-a câștigat niciun joc în 2019, n-a marcat în ultimele patru meciuri și vine după două remize albe. Mai mult, de ieri nu-l mai are antrenor nici pe Emil Săndoi, care și-a prezentat demisia. „După o analiză amănunțită a rezultatelor din acest retur de campionat, Emil Săndoi a decis să părăsească banca tehnică a echipei noastre. Sperăm ca această decizie să nu afecteze moralul jucătorilor noștri, iar rezultatele și parcursul echipei din următoarea perioadă să fie unul cât mai bun. La meciul de duminică, de la ora 20, din deplasare, cu Universitatea Cluj, echipa noastră va fi condusă de pe bancă de secundul Valentin Năstase”, a anunțat Dragoș Adrian Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș.

Totuși, Bogdan Lobonț crede că toate adversarele se mobilizează suplimentar atunci când îi întâlnesc echipa. „Ne așteaptă un alt meci important, unul dificil, împotriva unei echipe bine pregătite, cu un antrenor experimentat (n.r. – Emil Săndoi), pe care eu îl respect foarte mult pentru tot ceea ce a realizat până acum. A reușit să organizeze exemplar toate formațiile la care a lucrat. FC Argeș nu trece printr-un moment pozitiv, nu a reușit să câștige în 2019, dar toate echipele se mobilizează exemplar când joacă împotriva lui „U”, încearcă să obțină maximum. După cum am mai spus, depindem doar de noi, până la final. Piteștenii nu au dreptul de a promova, așa că va fi o partidă împotriva unui adversar care nu are presiune. Cu siguranță, dacă era alt context, discutam despre cu totul altceva, însă noi trebuie să ne comportăm ca atare și să câștigăm. Știm ce ne așteaptă, ne pregătim zilnic pentru astfel de partide, deoarece toate întâlnirile rămase de disputat vor fi extrem de dificile și suntem consțienți de acest lucru”, spunea Lobonț despre meciul cu piteștenii, într-un moment în care Săndoi încă era „principal”.

Căpitanul clujenilor, Dorin Goga, și-ar dori un stadion plin la meciul cu FC Argeș, ca și în celelalte desfășurate pe teren propriu, și e încrezător că anul 2019 va fi al lor, unul în care se va reuși promovarea în Liga 1. „Jucăm acasă și ne dorim să continuăm seria victoriilor. Suntem la mâna noastră, dar trebuie să ne menținem în vârful clasamentului și să promovăm. Consider că lumea merită să vină la stadion ca să vadă formații iubite, de tradiție, așa cum sunt „U” și FC Argeș. Toate echipele își dau viața când joacă împotriva Universității Cluj, își doresc foarte mult, dar dacă ne vom face treaba așa cum știm noi mai bine, nu vom avea probleme în privința îndeplinirii obiectivului. Mi-aș dori un stadion plin, pentru că e imaginea pe care vrei să o vezi atunci când devii fotbalist. 2019 va fi anul nostru!”, a spus Goga.

„Va fi un meci greu, pentru că întâlnim un adversar care nu ia în calcul decât promovarea. Sperăm să facem un meci bun și să ne întoarcem cu cele trei puncte puse în joc. Va fi dificil, dar nu imposibil. Atmosfera e bună în sânul echipei. Suferim puțin la finalizare, dar sunt meciuri și meciuri… Sper să înscriem la Cluj și să obținem un rezultat bun”, a vorbit mijlocașul Argeșului, Eduard Florescu, despre meciul cu „U” Cluj.

„Un meci dificil, între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Sper să obținem cele trei puncte și să facem un meci frumos. Presiunea nu este pe noi, ci apasă pe umerii lor, pentru că ei au ca obiectiv promovarea în Liga 2”, a fost de părere și portarul piteștenilor, Nicușor Grecu.

Înaintea meciului direct și după desfășurarea celorlalte ale etapei a 26-a, „U” Cluj e pe locul 4, cu 56 de puncte și cu o victorie va egala liderul Sportul Snagov, pe care îl va depăși, fiindcă are un golaveraj mult superior. FC Argeș are 43 de puncte și e blocată pe locul 6, acolo de unde nici nu poate și nici urca.

În tur, într-un moment în care „U” Cluj câștiga acasă și pierdea orice meci jucat în deplasare, FC Argeș se impunea pe teren propriu cu 2-1. Vasile Buhăescu (8) și Andrei Panait (21) înscriau pentru deja fosta echipă a lui Emil Săndoi, în timp ce pentru clujeni reducea din diferență Dorin Goga, în minutul 90+2.

Partida care se dispută pe stadionul Cluj Arena, din Cluj-Napoca, de la ora 20:00, va fi arbitrată de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și de asistenții Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău). Rezervă este Cristian Codrea (Baia Mare), în timp ce observatori au fost delegați Iulian Spătaru (Timișoara) și Adrian Petre (Buzău).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 26

COMENTARIUL LIVE:

â–º”U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Berci – Al. Coman (Greu 87′), Gab. Giurgiu, Sepsi (N. Janos 80′), Taub – Goga (cpt.), Axente (M. Coman 67′), Nic. Pîrvulescu
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Telcean, I. Rusu, K. Twumasi
Antrenor: Bogdan Lobonț
Eliminat: Dorin Goga 42′ (roșu direct)

â–ºFC Argeș: Nic. Grecu – Tofan, Vișa, Turda, Hreniuc – Șerbănică, Ed. Florescu, Andr. Panait (R. Costin 90+2′) – Buleică (Enceanu 86′), Buhăescu (cpt.), I. Năstăsie (Vas. Gheorghe 70′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu, Ct. Barbu, Nilă, D. Oancea
Antrenor: Valentin Năstase

â–ºMin 90+3 Final de partidă: „U” Cluj – FC Argeș 0-0. „U” Cluj face primul pas greșit de când e condusă de pe margine de Bogdan Lobonț, de șase meciuri. Pentru FC Argeș, acesta este al treilea meci consecutiv terminat cu scorul de 0-0 și continuă criza din acest an, în care nu are nicio victorie. Clujenii ratează, totodată, șansa de a urca pe primul loc și, mai mult, cad pe locul 3, fiind depășită de Academica Clinceni și egalată de Chindia (57 de puncte). Piteștenii rămân pe locul 6, cu 44 de puncte.

â–ºMin 90+2 Iese Andrei Panait și intră Raul Costin

â–ºMin 90+2 Șerbănică pătrunde din stânga și trage de la 18 metri pe lângă bara colțului lung

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 87 Iese Alexandru Coman și intră Răzvan Greu

â–ºMin 87 Carol Taub primește și el cartonalul galben

â–ºMin 86 Iese Alin Buleică și intră Rareș Enceanu

â–ºMin 80 Iese Laszlo Sepsi și intră Norbert Janos

â–ºMin 80 Marius Coman intră prin alunecare și îl lovește pe portarul Nicușor Grecu, după ce portarul degajase

â–ºMin 75 Șerbănică centrează din colțul stânga al careului, iar Buleică reia cu capul de la 7 metri peste poartă

â–ºMin 70 Iese Ionuț Năstăsie și intră Vasile Gheorghe

â–ºMin 67  Iese Mircea Axente și intră Marius Coman

â–ºMin 63 Ionuț Năstăsie îl lovește pe Giurgiu la fel ca Goga în finalul primei reprize, însă mijlocul Argeșului primește doar cartonașul galben. Goga a văzut direct roșu

â–ºMin 60 Grigore Turda îl blochează pe Pîrvulescu în flancul stâng și primește cartonașul galben

â–ºMin 58 Mircea Axente intră și el tare și primește cartonașul galben

â–ºMin 57 Nicolae Pîrvulescu îi pune o contră la respingerea lui Tofan și primește cartonașul galben

â–ºMin 54 Eduard Florescu bate o lovitură liberă din dreapta, Buhăescu se înaltă la 7 metri și reia cu capul peste poartă

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+2 Pauză. „U” Cluj și FC Argeș sunt la egalitate, scor 0-0, însă piteștenii au dominat prima repriză și au avut și un gol anulat eronat. Clujenii au avut câteva contraatacuri, însă fără să-și creeze ocazii mari. Pe final. Dorin Goga a fost eliminat extrem de ușor

â–ºMin 42  Dorin Goga protejează mingea și îl lovește în spate, ușor, cu cu palma, peste față, pe Panait, iar arbitrul, pe fază, ia o decizie exagerată. Îl elimină direct pe Goga. Căpitanul Universității iese de pe teren fără să protesteze și e îmbărbătat de Bogdan Lobonț

â–ºMin 40 Goga îl păcălește pe Vișa în fața careului, șutează de la 18 metri și trimite pe lângă poartă, în dreapta

â–ºMin 35 Buleică centrează din stânga, Eduard Florescu urmărește mingea, dar nu ajunge la ea, la bara a doua, pentru a o devia în poartă

â–ºMin 32 Alexandru Coman șutează puțin pe lângă poartă, după o pătrundere pe dreapta

â–ºMin 30 Dur Bozoancă boxează de la prima bară, după ce Năstăsie a bătut tare o lovitură liberă din stânga careului. Buhăescu a trecut de puțin pe lângă minge și o deviere decisivă

â–ºMin 27 Eduard Florescu trage direct pe poartă dintr-o loviutră liberă de la 35 metri lateral dreapta, iar Dur Bozoancă prinde fără probleme

â–ºMin 20 Goga trage slab din marginea careului, pe lângă poartă, în stânga. Ioan Ovidiu Sabău gesticulează în tribune, nemulțumit. Goga avea varianta de a pasa la Pîrvulescu, mai bine plasat

â–ºMin 15 Florescu bate un corner de pe dreapta, Hreniuc recentreăză cu capul, iar Buhăescu împinge mingea dintr-un metru, însă asistentul Damian Antal (Bacău) ridică eronat fanionul și indică offside. Golul e anulat incorect

â–ºMin 3 „U” Cluj pleacă pe contraatac, Pîrvulescu primește în stânga careului, pătrunde, șutează cu stângul pe jos, însă Grecu reține fără probleme

â–ºMin 1 A început partida de la Cluj-Napoca. Cu o victorie, „U” urcă pe primul loc, la egalitate cu Sportul Snagov, dar cu un golaveraj mai bun

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 22:10 Campionat
Pe aceeași temă