1 pauză, 2 final sau cum a ajuns ACS Poli favorita pariorilor! Echipa timișoreană e campioană la răsturnări de scor în acest sezon

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Nov. 2018, 11:19 Campionat
1 pauză, 2 final sau cum a ajuns ACS Poli favorita pariorilor!** Echipa timișoreană e campioană la răsturnări de scor în acest sezon

Retrogradarea în Liga 2 a adus, după sine, o prăbușire în stil „domino” la ACS Poli. Clubul timișorean a intrat în insolvență, rezultatele sunt foarte proaste, jucătorii au plecat, la fel ca antrenorul Ionel Ganea, echipa și-a părăsit stadionul, iar imaginea la nivel public a avut foarte mult de suferit. În timp ce conducătorii și actualii jucători sunt tot mai nervoși, mulți oameni se amuză de seria meciurilor în care alb-violeții conduc la pauză, iar, apoi, rezultatul se schimbă în favoarea adversarilor. S-a întâmplat de cinci ori în acest sezon, lucru care i-a făcut pe pariori să-și frece mâinile de bucurie.

În startul campionatului, ACS Poli a mai fost implicată în meciuri cu rezultate schimbate la pauză, dar cu o altă limită. În prima etapă, ACS Poli a deschis scorul în meciul cu SSC Farul, iar până la pauză a fost egalată. Ulterior, a mai încasat trei goluri, pentru 4-1 pentru „marinari” la final. Apoi, acasă, Poli a condus-o pe Dacia Unirea Brăila cu 1-0 la pauză, dar meciul s-a terminat 2-2. Singurul joc cu desfășurare favorabilă alb-violeților între cele două reprize a fost și unica victorie din meciul cu Ripensia. După 1-0 pentru roș-galbeni, meciul s-a terminat 2-3.

Toamnă cu întoarceri de rezultate

Au urmat trei etape cu înfrângeri cu brio, iar apoi, Poli a jucat la Arad cu UTA în Cupa României. Timișorenii au condus cu 1-0 la pauză, dar gazdele s-au impus cu 2-1. În campionat, la patru zile diferență, ACS Poli a avut 1-0 la intrarea la cabine contra Snagovului, în etapa a 7-a, dar meciul s-a terminat 2-1 pentru ilfoveni.

Au urmat alte rezultate care nu i-au îmbogățit pe pariori: înfrângere la Balotești, egal acasă cu Pandurii cu scorul final de 1-1 înregistrat la pauză și înfrângere la Metaloglobus (0-1).

Mutarea pe Electrica, nefastă

ACS Poli a obținut doar un punct când și-a schimbat stadionul. A urmat o înfrângere cu 3-1 acasă cu Chindia, după ce alb-violeții au condus cu 1-0 la pauză. A urmat o înfrângere cu „brio” la Energeticianul (0-3) și altă răsturnare: după 1-0 la pauză cu ASU Politehnica, echipa suporterilor s-a impus cu 2-1. Etapa trecută, bănățeni au pierdut la Cluj, 0-4 cu „U” Cluj, iar, acum, au condus din nou la pauză, dar au pierdut cu 2-1 cu Aerostar Bacău.

Când se întoarce scorul, conducerea are treabă cu arbitrii

Foarte interesant este că la ultimele trei meciuri de acasă cu rezultat schimbat, de fiecare dată conducătorii au fost nervoși la adresa arbitrilor.

Vicepreședintele Viorel Boiț a vrut să intre peste brigada condusă de Sergiu Popa la partida cu Chindia, după meci. La jocul cu ASU Politehnica, „vicele” țipa la vestiare că presa nu face nimic pentru sport. La pauză, administratorul special Radu Birlică a vrut să intre peste brigada condusă de Mircea Ardelean, dar a fost oprit de poliștii comunitari.

Acum, la meciul cu Aerostar Bacău, Radu Birlică a oferit o reprezentație nedemnă de un conducător de club. Mai întâi, a vrut să intre pe teren să se certe cu arbitri și l-a făcut vagabond pe arbitrul de rezervă Alexandru Gornic, iar, apoi, la vestiare, striga că arbitrii iau bani din biserici.

„N-aș vrea să mă leg foarte mult de arbitraj. E de cascadorii râsului, să se oprească ceasul, n-am înțeles ultima decizie a sa. Arăți patru minute și fluieri după un minut. Și dacă se oprește ceasul, totuși, un minut… Vă dați seama, venim după o serie de insuccese. Nu e ușor. Și noi am jucat și știm ce înseamnă să pierzi. Este foarte greu să-și păstrezi cumpătul în situația care a fost. Analizați dumnevoastră, dar din afară s-a văzut altceva. Vom analiza. Într-adevăr, nu avea voie Melinte să-ți piardă cumpătul, dar suntem cu toții oameni. Muncim o săptămână și dacă apar asemenea situații e frustrant și se mai poate pierde cumpătul”, explica, la finalul jocului cu Aerostar, antrenorul secundul Adrian Săvoiu ieșirile jucătorilor și conducătorului echipei.

Birlică declasare înainte de joc că îl reprimește pe Cristian Pădurariu în lot dacă FRF dă undă verde, după ce jucătorul pariase pe înfrângerea echipei cu UTA. Atacantul nu a fost niciodată titular, și abia a prins câteva minute la formația timișoreană.

Rezultate cu răsturnări de scor înregistrate de ACS Poli în acest sezon:

ACS Poli Timișoara – Dacia Unirea Brăila 2-2 (1-0)
Ripensia Timișoara – ACS Poli Timișoara 2-3 (1-0)
UTA Arad – ACS Poli Timișoara 2-1 (0-1) – în Cupa României
ACS Poli Timișoara – Sportul Snagov 1-2 (1-0)
ACS Poli Timișoara – Chindia Târgoviște 1-3 (1-0)
ACS Poli Timișoara – ASU Poli Timișoara 1-2 (1-0)
ACS Poli Timișoara – Aerostar Bacău 1-2 (1-0)

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sasha Pastor (Cronica Violetă)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Nov. 2018, 11:19 Campionat
Pe aceeași temă