1-1 la puls maxim! ASU Politehnica evită locurile retrogradabile după o remiză obținută pe final cu Daco-Getica. Mera, fundașul golgheter

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 20:54 Campionat
  • Meci de mare intensitate pe „Dan Păltinișanu”, cu miza, menținerea pe locurile de deasupra „liniei roșii”. ASU Politehica și Daco-Getica au remizat la scorul de 1-1, după un joc alert și plin de nervi, mai ales în repriza secundă. Bucureștenii au deschis scorul grație lui Philippe Nsiah, după un penalty apărat inițial de Murariu. Timișorenii au tras mult pentru egalare și au reușit prin cine altcineva decât prin Ioan Mera. La final, Marius Baciu urla la proprii jucători, dar și la brigada condusă de Rareș Vidican.

 

Timișorenii au început meciul destul de nesiguri, cu ezitări ale aceluiași Murariu. În minutul 4, după primul corner, Murariu a ieșit hazardat și oaspeții puteau marca, dar un apărător a intervenit și a salvat faza. Peste trei minute, portarul s-a ciocnit de Nsiah și oaspeții au cerut penalty. Apoi, a venit rândul lui Vidrăsan să piardă mingea, iar Grecu a profitat, dar a tras puțin pe lângă buturi. În replică, pentru alb-violeți, Bedea ar fi putut profita de o șansă bună, dar a tras prin spatele porții.

Daco-Getica a continuat să pună presiune și a avut o lovitură liberă chiar din fața careului mare. Cotigă a tras în zid, iar bucureștenii au cerut penalty pentru henț, dar nu s-a acordat nimic.

Minute de presiune timișoreană, dar în zadar

ASU Politehnica a irosit ocazii și după faze construite cu minge lungă, cum a fost cea din minutul 24. Ursu a căutat vinclu din careu, dar șutul a fost deviat într-un corner, bătut prin spatele porții. Elevii lui Cosmin Petruescu au încercat să contruiască cu centrări de pe stângă, dar, după o fază bună, Cristian Ene a tras într-un adversar. A urmat o lovitură liberă a lui Ignea, care a trecut prin zid, însă s-a oprit la Gavrilaș în brațe. Minutul 33 a consemnat o nouă ratare a lui Cristian Ene, iar finalul de repriză a fost unul foarte slab pentru ambele echipe.

Ritmul de joc a crescut în repriza secundă

Repriza secundă a început ceva mai alert. Cristian Ene nu l-a putut învinge pe Ursu, după care presiunea s-a mutat la poarta cealaltă. În minutul 53, Georgescu centrează de pe stânga, Mera respinge aiurea, dar norocul bănățenilor a fost că George Călințaru a trimis pe lângă poartă. Bănățenii au oferit și ei o replică ofensivă corespunzătoare. Cristian Ene nu a avut curaj să tragă la o fază și a centrat pentru Ursu, iar faza s-a stins. Ulterior, Alin Manea a tras pe jos, dar Gavrilaș a prins.

Daco-Getica a marcat după un penalty respins. Golgheterul Mera a „scăpat turma”

Ocaziile irosite de gazde s-au răzbunat. După o fază la care Tudorică a tras mult peste poartă, oaspeții au obținut un penalty după un henț al lui Bogdan Vasile. Murariu a respins în fața la execuția de la punctul cu var, dar Nsiah a urmărit mingea și a tras în dreapta portarului. Atacurile timișorenilor au continuat în gol, cu ratări ale lui Mihai Ene și Manea. Până la urmă, egalarea a venit în minutul 84, după o lansare a lui Trip, când un adversar era căzut. Mera, fundașul central golgheter al alb-violeților, a venit din spate și a marcat. Finalul a fost unul marcat și de trageri de timp, dar și de nervi.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DACO-GETICA BUCUREȘTI   1-1
Ioan Mera 84′ / Philippe Nsiah 64′

Murariu – Bedea (Mih. Ene 46′), Mera (cpt.), Vidrăsan (F. Trip 82′), Cherecheș – Dros, Bg. Vasile (Coadă 72′) – A. Manea, A. Ignea, Oct. Ursu – Cr. Ene
Rezerve neutilizate: Borbei – Dr. Cojocaru, D. Radu, Al. Gașpar
Antrenor: Cosmin Petruescu

Gavrilaș – C-tin. Dedu, I. Prodan, Cotigă (cpt.)(Motroc 90′), Vl. Georgescu, Călințaru – Măd. Martin (Eug. Nica 65′), D. Cârjan (Mih. Stancu 72′), Rob. Grecu, Tudorică – Nsiah
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Raph. Stănescu, Rob. Neacșu, Rz. Prodan
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 1.000; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Adrian Lucaci (Arad).

Cu acest punct, ASU Politehnica a urcat pe locul 14, cu 31 de puncte, depășind-o la golaveraj pe Luceafărul Oradea. Miercuri de la ora 17:00, joacă pe terenul lui SSC Farul. Daco-Getica a căzut pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 30 de puncte. Marți, de la ora 17:30, primeșe vizita celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 20:54 Campionat
Pe aceeași temă