Viitorul Pandurii a perfectat primele achiziții, trei jucători pe care Lupuț i-a antrenat sezonul trecut la Luceafărul Oradea. „Mai avem nevoie de întăriri în defensivă”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu se va reuni luni, 13 ianuarie, la Sânmartin, iar, după două săptămâni de pregătire în județul Bihor, echipa antrenată de Cristian Lupuț va pleca în cantonament, în Turcia. Până atunci, „oltenii” vor disputa și un meci amical, pe 23 ianuarie, posibil cu Ripensia Timișoara sau Șoimii Lipova. În Antalya, Viitorul va mai susține alte patru jocuri de verificare, cu echipe din ligile secunde din Ungaria și Rusiei. La revenirea din Antalya, clubul „inventat” de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină va continua pregătirea la Târgu Jiu, iar, cu o săptămână înainte de începerea campionatului, va mai disputa un joc de verificare.

A adus trei jucători cu care lucrase la Luceafărul Oradea

La capitonul achiziții, Viitorul Pandurii i-a adus pe atacantul Daniel Paraschiv (foto, cu brațele întinse) și pe mijlocașul lateral Paul Mitrică, ambii de la Luceafărul Oradea, dar și pe mijlocașul central Gabriel Preoteasa, de la Dunărea Călărași.

Viitorul Pandurii s-a despărțit între timp de atacantul Alexandru Pop, plecat la ASU Politehnica Timișoara, în timp ce fundașului Bogdan Porumb i-a expirat împrumutul de la Sănătatea Cluj, iar divizionara secundă nu i-a reactivat clauza de cumpărare.

Antrenorul Lupuț mai vrea încă cel puțin trei jucători. „În mare parte, vom miza pe același lot ca și cel din tur, dar mai avem nevoie de întăriri. Am adus deja trei jucători și suntem în discuții avansate cu alți trei. Nu vă pot da numele lor, fiindcă nu e totul bătut în cuie. Mai am nevoie de un fundaș lateral, un fundaș central și un portar. L-am adus pe Preoteasa, cu care am lucrat în trecut la Luceafărul, dar și pe Mitrică și Paraschiv, pe care, de asemenea, îi știu de la Luceafărul Oradea”, a declarat Cristian Luput pentru Liga2.ro.

Paul Mitrică (20 ani) a evoluat în 30 de meciuri, în 20 ca titular, și a înscris un gol pentru Luceafărul Oradea, în sezonul trecut al Ligii 2. Daniel Paraschiv (20 ani) a fost utilizat de Lupuț în 33 de meciuri, în 28 ca titular, și a înscris 14 goluri pentru echipa bihoreană care în sezonul anterior a încheiat pe locul 8 în eșalonul secund, însă a fost retrasă din campionat cu puțin timp înainte de startul actualei ediții, pentru a-i face loc Energeticianului să rămână în Liga 2. Luceafărul și Energeticianul, aceasta din urmă redenumită în vară Viitorul Pandurii, sunt conduse din umbră de același om, Nicolae Sarcină.

Și Gabriel Preoteasa (23 ani – foto jos) a evoluat în sezonul trecut la Luceafărul Oradea, sub formă de împrumut de la Dunărea Călărași. Pentru bihoreni a avut 24 de apariții și trei goluri. În acest campionat s-a întors la Dunărea, pentru care a avut 13 jocuri, iar Cristian Pustai a renunțat la serviciile sale în această iarnă.

Viitorul Pandurii a încheiat anul pe locul 12, la opt puncte sub podium și la șase deasupra liniei care asigură menținerea în Liga 2. În prima etapă din 2020, echipa mutătă, vara trecută, în Oltenia, prin fuziunea, cel puțin la nivelul lotului, dintre Energeticianul, care evolua la Petroșani, și Luceafărul Oradea, va juca la Mioveni.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Leczki JOZSI /Mediafax Foto

Pe aceeași temă