UTA vrea atacantul care a dus Iașiul în Europa League. Jucătorul confirmă interesul trupei lui Laurențiu Roșu: „Mâine sunt la Arad”

Laurențiu Roșu a cerut cu insistență în această iarnă un atacant, însă conducerea clubului UTA Bătrâna Doamnă nu a reușit nici până în ultima zi de transferuri să îi îndeplinească dorința antrenorului. Arădenii și-au întărit lotul cu mijlocașii Dumitru Muntean (ex Olimpia Satu Mare) și Robert Vîlceanu (împrumut de la FCSB) și cu fundașul macedonean Mevlan Adili, dar au căutat în tot acest timp să aducă și un vârf de atac care să le ceeze concurență lui Adrian Petre și Marius Curtuiuș. Săptămâna trecută s-a vehiculat că pe lista achizițiilor este ghanezul Sadat Bukari (27 ani), fost la Astra, variantă confirmată chiar și de Roșu, însă se pare că între timp s-a renunța la acesta.

În aceste zile, UTA și-a schimbat din nou ținta. Potrivit Sport Arad, gruparea de pe locul 2 din Liga 2 s-a orientat rapid spre un alt atacant străin, astfel că l-a contactat pe italianul Gianmarco Piccioni (25 ani), care s-a despărțit la începutul acestui an de CSM Poli Iași.

„Mâine sunt la Arad. O să mă întâlnesc cu conducerea clubului și ne vom pune de acord cu toate. Despre UTA știu deocamdată doar că este un club ambițios, cu o galerie frumoasă”, a mărturisit Piccioni pentru sursa citată, care va fi așteptat de utiști mâine, la ora 14:30, pe aeroportul din Timișoara.

Într-un sezon și jumătate petrecut la Iași, italianul a înscris 6 goluri în Liga 1 și unul în Europa League, împotriva croaților de la Hajduk Split. Gianmarco Piccioni a rămas în memoria fanilor moldoveni cu golul de 3-2, din ultima etapă a stagiunii trecute de la Timișoara, gol ce a dus trupa ieșeană în premieră în preliminariile Europa League.

În cariera sa, Piccioni a mai evoluat pentru grupările italiene Sambenedettese, Vicenza, Lanciano și L”Aquila, a trecut și pe la Shumen (Bulgaria) și FC Mosta (Malta), iar înainte să vină la Iași a jucat la Balzan Youths (Malta), pentru care a marcat 15 goluri.

Pe aceeași temă