„UTA, întotdeauna în inima mea”. Primul jucător care își anunță plecarea de la echipa arădeană după ce conducerea clubului a anunțat politica low-cost

Noua politică a actualei conduceri a clubului UTA, una de low-cost până când primăria și Suporter Club UTA vor găsi noi șefi pentru „Bătrâna Doamnă”, duce și la prima despărțire de echipa arădeană. Fundașul macedonean Mevlan Adili (23 de ani) a transmis pe pagina sa de facebook un mesaj în care își anunță plecarea de la UTA.

„Fiecare început are propriul sfârșit, vreau să mulțumesc președintelui clubului Alexandru Meszar și staffului care a avut încredere în mine și m-a adus la UTA și vă mulțumesc tuturor colegilor și antrenorului Laurențiu Roșu care m-au ajutat și m-au așteptat foarte bine și foarte pozitiv, mulțumesc mare pentru fani și grupul de fani #UltrasArad care m-au încurajat și m-au susținut și nu m-au lăsat niciodată să mă simt străin. UTA, întotdeauna în inima mea”, a scris Adili.

Adus la UTA în luna februarie 2017 de la prim-divizionara macedoneană Shkupi, Mevlan Adili a fost adoptat repede de suporterii utiști datorită prestațiilor și devotamentului său. În a doua parte a sezonului trecut a evoluat în 11 meciuri pentru echipa arădeană, iar în actualul campionat a jucat în 16 meciuri, toate ca titular, reușind să înscrie și un gol, cu Academica Clinceni (3-0). Potrivit Sport Arad, Adili e curtat de grupări importante din prima ligă macedoniană și va reveni în țara natală.

În statistica InStat din acest sezon, fundașul dreapta utist e primul la pase (normale și decisive) precise, la deposedări reușite și faulturi suportate și al doilea, după Scutaru, la dueluri câștigate în defensivă și intercepții în terenul advers.

Cât o privește pe UTA, echipa arădeană va renunța în perioada următoare la fotbaliștii cu salarii mari, iar cei care doresc să continue trebuie să accepte o diminuare a câștigurilor. Potrivit Sport Arad, Cristian Todea, Cristian Păcurar și Sorin Botiș vor continua, cel mai probabil, pe banca tehnică, și pentru partea a doua a sezonului se vor baza și pe alți tineri promovați la prima echipă. Reunirea lotului a fost stabilită pentru 8 ianuarie 2018, iar în partea a doua a lunii se va merge într-un cantonament montan la Moneasa.

Pe aceeași temă