Un nou transfer la Petrolul! Pelici nu l-a păstrat pentru Liga 1 la FC Hermannstadt, dar l-a impresionat pe Leo Grozavu

Petrolul a realizat astăzi a cincea achiziție pentru noul sezon. Echipa ploieșteană a semnat pe doi ani cu un jucător pe care FC Hermannstadt l-a adus în iarnă ca mare speranță, însă de care s-a despărțit rapid după ce a reușit promovarea în Liga 1.

Mijlocașul Cristian Danci (29 de ani) a ajuns de sâmbătă la Ploiești, a fost testat în jocul-școală de la Strejnic și l-a convins pe Leo Grozavu că merită să primeașcă o șansă. Iar președintele Cristi Vlad i-a întins în față un contract pe doi ani, iar jucătorul nu a ezitat să-l semneze imediat.

Danci vine după 10 apariții în tricoul echipei FC Hermannstadt, unde nu a impresionat și nu a câștigat un loc de titular. La Sibiu ajunsese din Liga 1, după ce Gaz Metan Mediaș îl pusese în iarnă pe liber.

„FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Cristian Danci (29 ani), cel care a semnat, astăzi, un angajament cu clubul nostru valabil pentru următoarele două sezoane.

Jucător polivalent, putând evolua atât la mijlocul terenului cât și în centrul defensivei, Danci are și experiența eșaloanelor superioare, adunând 82 de prezențe în Liga I, pentru FC Botoșani (2013-2015) și Gaz Metan Mediaș (2016-2018). În această primăvară, Cristi Danci a îmbrăcat tricoul formației FC Hermannstadt Sibiu, cu care a reușit promovarea în prima divizie, iar de-a lungul carierei a mai jucat pentru Liberty Salonta, FC Bihor Oradea, Fortuna Brazi, Metalul Reșița și Șoimii Pâncota.

Bun venit, Cristian Danci!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Danci e al cincilea transfer al Petrolului, după Claudiu Herea (28 ani, mijlocaș, ex CS Balotești), Florin Plămadă (26 ani, fundaș central, ex FC Botoșani), Sebastian Ghinga (31 ani, mijlocaș defensiv, ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și Jean Theodoro Sobrinho (25 ani, mijlocaș ofensiv, ex Zimbru Chișinău).

Patru jucători veniți în probe, menținuți

Tot în privința lotului, Leo Grozavu a decis să-i păstreze în pregătire pe patru dintre jucătorii tineri care au participat la antrenamentele de săptămâna trecută și la jocul-școală derulat sâmbătă.

Astfel, portarii Daniel Isvoranu (19 ani) și Leonard Petrișor (20 ani), precum și mijlocașii Mihai Ene (19 ani) și Antonio Cruceru (21 ani) vor fi ținuți, în continuare, sub observație, urmând ca o decizie definitivă în privința lor să se ia înaintea plecării în cantonamentul din Slovenia.

Au stabilit al treilea adversar din cantonamentul din Slovenia

Altfel, petroliștii și-au aflat și cel de-al treilea adversar din stagiul centralizat pe care-l vor efectua în Slovenia, în perioada 9-21 iulie. După jocurile cu Sloga Simin Han (Bosnia, prima ligă, 11 iulie) și Lokomotiva Zagreb (Croația, prima ligă, 20 iulie), a fost stabilit și testul cu HNK Gorica, formație nou promovată în prima ligă croată. Meciul se va disputa pe 17 iulie, la Velika Goria.

Singura necunoscută rămâne numele adversarei din data de 14 iulie.

Pe aceeași temă