„U” Cluj și-a prezentat achizițiile iernii. Echipa lui Bogdan Lobonț a semnat cu încă un jucător, care însă se alătură lotului în vară

Universitatea Cluj și-a prezentat, joi, patru dintre achizițiile făcute în acest an, unul în care clubul împlinește 100 de ani și vrea să sărbătorească cu o promovare în Liga 1. Norbert Janos, Nicolae Pîrvulescu, Ionuț Ursu și Mircea Axente au vorbit despre venirea la „U”, dar au prefațat și primul meci oficial din 2019, cu Energeticianul, programat sâmbătă, la ora 13:00, la Petroșani.

Pe lângă cei patru fotbaliști, „U” Cluj a semnat și alți trei jucători, însă contractele cu aceștia intră în vigoare din vară. Fundașii Andrei Răuță (23 de ani, Academica Clinceni) și Vlad Motroc (20 de ani, Daco Getica București) și mijlocașul Victor Dican (18 ani, Metalurgistul Cugir) se vor alătura clubului clujean de la 1 iulie 2019, până atunci urmând să joace la echipele unde au contract.

Axente: „Echipa arată ideal, putem să practicăm un fotbal frumos”

Mircea Axente este unul dintre cele mai sonore achiziții făcute în această iarnă. Atacantul a fost adus de la Dinamo, iar în cariera sa a jucat la mai multe echipe în Liga 1.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la „U” Cluj, un club de tradiție al României, cu o istorie bogată în spate, cu mulți suporteri, alături de care îmi doresc să promovez. Îmi place să trăiesc prezentul, așa că în acest moment mi-e gândul numai la meciul de la Petroșani. Ne-am pregătit foarte bine în Antalya și la Cluj, aștept cu nerăbdare să debutez pentru „U” într-un meci oficial și să fiu util echipei. M-am simțit excelent în partidele amicale, am mai jucat alături de Dorin Goga și de Cristi Gavra și am avut rezultate foarte bune împreună. Sper să o ținem tot așa. Echipa arată ideal, putem să practicăm un fotbal frumos, dar cel mai important este să legăm victorii. E normal ca pretențiile să fie mari la un asemenea club, fanii o susțin pe „U” necondiționat, sunt minunați, iar datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine. Ne luptăm pentru promovare cu Sportul Snagov, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, însă, dacă vom fi concentrați și motivați la fiecare meci, cred că va conta mai puțin ce vor face celelalte formații. Condițiile de la Universitatea sunt cu mult peste cele de la alte cluburi din Liga 1, iar toate aceste lucruri te încarcă pozitiv, te fac să te simți fotbalist”, a spus Axente, citat de site-ul Universității Cluj.

Pîrvulescu: „Cel mai important va fi să câștigăm, nu neapărat să marchez eu”

Nicolae Pîrvulescu a fost golgheterul echipei Pandurii în prima parte a sezonului, cu 12 goluri, inițial trebuia să vină la Cluj la finalul sezonului, însă cele două cluburi s-au înțeles în privința transferului din această iarnă.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la Universitatea Cluj. Îmi doresc mult ca echipa să aibă un parcurs bun, iar la finalul campionatului să fim în Liga 1. În tur, când am jucat la Pandurii, „U” mi s-a părut cea mai completă echipă și sper ca în a doua parte a sezonului să arătăm la fel de bine. Cel mai important va fi să câștigăm, nu neapărat să marchez eu”, a explicat mijlocașul ofensiv.

Janos: „E concurență mare pe postul meu”

Pus pe liber de UTA, după ce a fost alergat pe teren de Ionuț Popa la finalul meciului cu Petrolul, mijlocașul Norbert Janos s-a întors după doi ani și jumătate la Universitatea Cluj, club care l-a format.

„Sunt încântat că am ajuns acasă, la echipa la care am crescut. Niciun alt club nu m-a dorit atât de mult cum a făcut-o Universitatea, așa că am un motiv în plus să fiu fericit că am revenit. E concurență mare pe postul meu, dar eu spun că acest lucru este benefic, pentru că mă va motiva să joc cât mai bine. Îmi voi da viața pe teren de câte ori antrenorul se va baza pe mine. Sper să debutăm cu dreptul în prima etapă și să promovăm”, a spus Janos.

Ursu: „Gândul meu când am venit aici a fost să devin titular și să promovăm”

De la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost împrumutat fundașul Ionuț Ursu. „Îmi pare bine că am ajuns la Cluj, unde am întâlnit oameni minunați. Colegii m-au primit foarte bine, sper să facem o treabă foarte bună și să ne îndeplinim obiectivul. Așteptăm cu interes prima etapă. Când am venit aici, gândul meu a fost să devin titular și să promovăm”, a vorbit și Ursu.

Victor Dican, un nou transfer făcut acum, dar care vine în vară

Altfel, ieri, Universitatea Cluj a anunțat transferul unui nou tânăr jucător.

„U” Cluj a obținut semnătura lui Victor Robert Dican (18 ani), un jucător care are selecții la naționala Under 18. Dican evoluează pe postul de mijlocaș defensiv, a început fotbalul încă de la vârsta de trei ani, la echipa spaniolă CD Ensanche Teruel, iar junioratul și l-a continuat în România, la Dămila Măciuca și, apoi, la CSM Râmnicu Vâlcea.

În acest moment, joacă în Liga a 3-a, la Metalurgistul Cugir, iar contractul cu Universitatea Cluj, valabil pentru următorii trei ani, intră în vigoare de la 1 iulie.

Foto și video: Universitatea Cluj

Pe aceeași temă