Transferul lui Niga la FCSB salvează Foresta de la desființare. Cât urmează să încaseze clubul sucevean

Anunțat în exclusivitate încă de miercurea trecută de Liga2.ro, transferul lui Toma Niga de la Foresta Suceava la FCSB s-a perfectat oficial la începutul acestei săptămâni. Portarul echipei din Liga 2 a semnat pentru o perioadă de cinci ani cu vicecampioana României, iar banii oferiți Forestei vor salva clubul de la desființare.

„Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să își rezolve problemele financiare de pe urma lui Niga”, a spunea săptămâna trecută, pentru Liga2.ro, Petrică Băsăscu, agentul lui Niga.

Oficialii Forestei și cei ai FCSB au ajuns la un acord la început săptămânii în privința transferul portarului Toma Niga, jucător care se află în cantonament în Slovacia cu echipa lui Nicolae Dică. Suceveanul de 19 ani a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani, iar clubul Foresta urmează să primească 30.000 de euro și 15% dintr-un transfer ulterior.

„Am ajuns la o înțelegere cu bucureștenii pentru suma de transfer de 30.000 de euro și 15 la sută la un eventual transfer ulterior. Având în vedere că Niga putea să plece gratis din cauza restanțelor salariale, pot să spun că această sumă este una maximă pe care puteam s-o obținem. Toți acești bani vor fi direcționați spre Finanțe, pentru a mai acoperi o parte din datorii”, a spus, pentru Monitorul de Suceava, președintele Consiliului de Administrație al clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac. Conducătorul Forestei cerea inițial 200 de mii de euro în schimbul lui Niga.

Toma Marinică Niga (19 ani), născut pe 15 august 1997, a fost în lotul echipei Foresta Suceava în ultimele trei sezoane ale Ligii 2. Originar din satul Frumosu, din județul Suceava, Niga a fost titular în acest campionat la echipa pregătită fie de Adrian Iencsi, Cristian Popovici sau Marius Lup, bifând 27 de jocuri, toate ca titular. Goalkeeperul a intrat în atenția selecționerului naționalei de tineret a României, Daniel Isăilă, la începutul lunii martie a acestui an făcând parte din lotul de jucători din Liga 2 și 3 care a fost testat la Centrul Național de Fotbal Buftea.

„De mic copil visam să ajung la Steaua”

Niga spune că pasul făcut la FCSB este cel mai important din cariera sa. De mic visa să ajungă la Steaua. „Pasul către Liga 1 înseamnă foarte mult pentru mine și este cel mai important din cariera mea de până acum, mai ales că de mic copil visam să ajung la Steaua. Nu m-am gândit că voi ajunge așa repede în prima ligă, mai ales la o echipă de tradiție în fotbalul românesc. În continuare îmi doresc să fiu sănătos, pentru că este cel mai important, și să mă pregătesc cât mai bine. Am petrecut o perioadă foarte frumoasă la Suceava, mai ales că mi-am dorit să joc pentru echipa fanion a județului. Eu sper ca Foresta să continue activitatea și să se găsească bani pentru achitarea datoriilor la Fisc. La FCSB am întâlnit un grup unit și o atmosferă bună, propice pentru performanță”, a declarat Niga pentru Monitorul de Suceava.

La FCSB, Toma Niga se va lupta pentru a apăra cu Florin Niță (29 de ani), Eduard Stăncioiu (36 de ani) și Ionuț Poiană (19 ani). Bucureștenii i-au mai transferat în această vară pe Junior Morais, Ionuț Larie și Constantin Budescu.

Foresta Suceava are peste 300 de mii de lei datorie la Fisc și din această cauză nu a putut obține finanțarea nerambursabilă din partea autortităților locale sucevene. Clubul are puși deoparte peste 1,5 milioane de lei, însă nu îi poate accesa până nu își achită datoriile. În acest moment, Foresta, care în ultima etapă a Ligii 2 nu s-a prezentat la meciul de la Călărași, fiindcă nu a avut bani de deplasare, este la un pas de desființare, iar jucătorii au început deja să îi plece la alte echipe. Bogdan Rusu și Lucian Dumitriu vor merge la nou-promovata AFC Hermannstadt.

Pe aceeași temă