Sucevenii pierd doi jucători importanți. Cerlincă merge în Giulești, Matei la Voluntari

Rapid Suceava a început ieri pregătirile pentru sezonul de primăvară. La primul antrenament programat de antrenorii Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș au participat toți jucătorii, cu două excepții: Adrian Cerlincă și Marius Matei.

Curtat de mai multe formații în pauza de iarnă, internaționalul de juniori Andrei Cerlincă a acceptat ieri oferta grupării de primul eșalon Rapid București, oficializând astfel despărțirea de formația suceveană.

„Rapid Suceava a fost o adevărată rampă de lansare pentru mine și sunt conștient că n-aș fi ajuns la acest nivel fără sprijinul colegilor, antrenorilor și conducătorilor. De la Rapid Suceava am reușit să ajung la loturile naționale de juniori și de tineret și sper să continui pe aceeași linie și pe mai departe. Sunt mândru că am reușit să mă transfer la o echipă de tradiție precum Rapid București. Sper să demonstrez cât mai repede că am valoare să joc în Giulești și să devin un jucător important în angrenajul unei echipe care-și propune să revină în prim planul fotbalului românesc”, a declarat mijlocașul în vârstă de 19 ani.

1 gol a marcat Andrei Cerlincă pentru Rapid CFR Suceava în acest sezon de Liga 2

Moldovan: „Am fi dorit să-l păstrăm pe Matei”

Rapidul se va despărți în această iarnă și de golgheterul Marius Matei, fotbalist care a intrat în ultimele șase luni de contract cu gruparea suceveană.

Aflat la capătul celei mai bune perioade din cariera sa de fotbalist, Matei a fost asaltat de oferte în ultimul timp, alegând să semneze FC Voluntari, liderul autoritar al Seriei I a ligii secunde.

„Am fost puși oarecum în fața faptului împlinit. Din punctul nostru de vedere am fi dorit să-l păstrăm pe Matei, un jucător care a dat deplină satisfacție pe Areni. Pe de altă parte, n-am putut să ne opunem dorinței fotbalistului de a pleca la mai bine, pentru că, să nu uităm, Matei are totuși vârsta de 31 de ani și este pe final de carieră. După negocierile pe care le-am purtat cu omologii de la FC Voluntari ne-am dat acordul pentru transferul imediat al lui Matei, urmând să primim și o compensație financiară”, a declarat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Marius Matei este golgheterul întregii Ligi a II-a alături de alți doi jucători. 10 goluri marcate în acest sezon mai au și Mircea Negru (Rapid Suceava) și Marius Ene (FC Voluntari). În cariera sa de fotbalist, Matei a mai evoluat pentru echipele Dunărea Galați, Dacia Unirea Brăila, FC Botoșani, FC Vaslui, Oțelul Galați, Farul Constanța, FC Olt și Gloria Buzău.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă