Sorin Strătilă și-a reziliat contractul cu UTA. „Plec cu regretul că nu le-am oferit suporterilor bucuria promovării în Liga 1”

Tras pe linie moartă de conducerea clubului UTA și trimis la echipa secundă, în Liga a 4-a, după ce a petrecut peste program la aniversarea lui Mădălin Ciucă, Sorin Stărtilă (31 de ani) a ajuns în cele din urmă la o înțelegere amiabilă de reziliere a contractului cu gruparea arădeană unde joacă din 2014, încă din Liga 3.

UTA a anunțat astăzi, pe site-ul oficial, despărțirea de Sorin Strătilă. „Mulțumim, Sorin Strătilă! Clubul UTA și mijlocașul Sorin Strătilă au ajuns, astăzi, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării. Îi mulțumim fotbalistului pentru cei trei ani petrecuți împreună, o perioadă cu rezultate frumoase, începând cu promovarea în liga secundă și culminând cu prezența în două baraje consecutive de promovare pe prima scenă. Îi dorim mult succes în viitor!”, a fost comunicatul arădenilor.

Ajuns la UTA Bătrâna Doamnă în toamna anului 2014, Strătilă a fost multă vreme vedeta echipei și unul dintre principalii jucători care au pus serios umărul la promovarea în Liga 2 și mai apoi la participarea la cele două baraje de promovare în Liga 1. Mijlocașului îi pare rău că se desparte în asemenea condiții de UTA.

„Îmi pare rău că totul s-a încheiat așa, poate am și eu o vină pentru acea seară, de ziua lui Ciucă, dar și că nu am dat mai mult pentru echipă în acest tur. Plec cu regretul că nu le-am oferit suporterilor bucuria promovării în Liga 1, pentru că ei merită să o aibă pe UTA mereu acolo. Vreau să le mulțumesc în primul rând lor pentru că m-au adoptat și m-au tratat ca pe unul de-al lor, nu m-am simțit niciodată stranier în Arad, practic a fost ca o a doua casă pentru mine. Iar UTA e cea mai importantă echipă din cariera mea, alături de Dinamo și mi-este greu să o părăsesc după trei ani frumoși, cu bune, cu rele, în care ne-am ajutat reciproc. Totodată, aș vrea să le mulțumesc colegilor și antrenorilor cu care am lucrat și de la care am avut ce învăța pe toate planurile, iar utiștilor le doresc să găsească calea spre ceea ce își doresc ei cel mai mult, promovarea în Liga 1. Și, de ce nu, poate într-o zi vor ajunge să repete rezultatele vechilor glorii, pe care am avut și eu onoarea și plăcerea să le cunosc aici. Mulțumesc pentru tot UTA!”, a fost mesajul de despărțirea de UTA, acordat prin intermediul site-ului sportarad.ro, al lui Sorin Strătilă.

Brașoveanul Sorin Strătilă a început fotbalul la FC Brașov, iar în cariera sa a evoluat pentru Euro Africa Bușteni, Inter Gaz, Royal Ghimbav, Steaua II, Astra, Dinamo, Concordia Chiajna și Dinamo. În cariera sa are și o selecție la naționala României. Mijlocașul dreapta a jucat 17 minute într-un meci amical disputat cu reprezentativa din San Marino, în 2011.

12 meciuri și 1 gol înscris sunt cifrele lui Sorin Stătilă din acest sezon la UTA. Mijlocașul de 31 de ani nu traversează o perioadă bună la echipă arădeană pentru care joacă din 2014, adică acum aflându-se la al patrulea sezon la „Bătrâna Doamnă”

Strătilă este al doilea jucător care își reziliază contractul cu UTA după acea încălcare a regulamentului. Branko Grahovac a acceptat primul să se despartă de echipa arădeană, în timp ce Mădălin Ciucă și Alin Buleică sunt în continuare în discuții cu conducerea pentru o reziliere amiabilă.

Pe aceeași temă